| Grazziano123 a întrebat:

Mi-as dori cu nerabdare sa aflu raspunsul acestei intrebari: De ce oamenii isi ascund zonele intime cand sunt alti oameni de fata? Deci teoretic nu inteleg, sunt si ele niste organe ca si celelalte (cap, maini, picioare), de ce nu le-am ascunde pe acestea? Ce au organele genitale in plus fata de celelalte?

10 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Motivul tine de moralitatea crestina, de cutumele religioase si obiceiurile consfintite printr-o practica indelungata. Insa nu sunt de aceeasi parere foarte multe populatii din diferite parti ale lumii, in polinezia, amazonia sau multe parti din Africa. http://www.evz.ro/tribul-cu-cele-mai-frumoase-femei-din-africa-imgid-1.html

| Emilian65 a răspuns:

Pentru ca asa se mosteneste de la stramosii nostri. Aminteste-ti ca stramosii nostri umblau cu frunze in jurul organelor sexuale.

| seth2016 a răspuns:

Ca sa incep cu concluzia: pentru protectie fizica si psihica.

Din punct de vedere evolutionist acoperirea zonelor intime e o nevoie de a se proteja de accidente si de a nu fi incomodat in activitate. Daca strici organul nu mai poti perpetua specia. In triburi in care oamenii stau dezbracati penisul este legat cu ceva de corp cand merg la vanatoare, cand lucreaza sau cand se lupta. Lupta intre doi se opreste daca unuia i s-a desprins penisul. Femeile nu merg la vanatoare si nici nu se lupta. Asa ca nu au nevoie de protectie. In situatiile de munca oricum au o protectie mai buna.

Din punct de vedere evolutionist rusinea ne apara de evaluari negative, de preocuparea de altii, de incalcarea ierarhiei, de interactiunea cu altii si de violarea conventiilor. Nu de incalcarea regulilor morale. Rezulta din studiile de antropologie cross-culturala (studii comparative intre mai multe culturi).

In societatile individualiste (cele in care traim noi) rusinea ne apara si in situatii cand ne simtim vinovati (unii confunda vinovatia cu rusinea). In societatiile individualiste rusinea nu apare in interactiunea cu superiorii.

In concluzie in societatea noastra pe langa protectie impotriva accidentelor, unii isi acopera zonele intime (in sens foarte larg) ca sa se feresca de evaluari negative, altii ca sa nu simta vinovatia daca vor cadea in pacat, altii ca sa nu regrete ca au facut rau altuia (e vorba tot de vinovatie), altii ca sa nu se simta prost ca au incalcat o conventie.

Ce bine se leaga toate cand emotiile functioneaza asa cum trebuie. happy

| corbulalbrosu a răspuns (pentru seth2016):

Ai uitat sa "comentezi" ceea ce este cel mai important si anume; din cauza prejudecatilor si nimic altceva. rolling on the floor rolling on the floor

| seth2016 a răspuns (pentru corbulalbrosu):

Da, aspectul cognitiv mi-a scapat. rolling on the floor

| AlecCusca a răspuns:

Am pierdut increderea in umanitate

| sparkyy1990 a răspuns:

Sall sa stii ca exact la aia m-am gandit si eu laughing daca mergi la nudisti le vezi in toata splendoarea lor... dar daca intri peste ele in baie iti da cu sampunul in cap laughing)))

| anonim_4396 a răspuns (pentru sparkyy1990):

Aici e vorba de violarea intimități nu a neapărat de vizualizarea corpului. În general reacțiile de genu sunt instictive, pentru că funcționează ca o sistem de apărare împotriva unei tentative de viol.

| Andrew20v a răspuns:

Si eu sunt de aceeasi parere happy.

| Grazziano123 explică:

Ce vrei sa zici prin asta?

Întrebări similare