anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.Nu stiu ce sa sa fac.Am 18 ani si jumatate.Am o relatie de mai bine de un an jumatate, fara despartirea de 3 luni.In acest moment suntem impacati de 4 luni.Ei...in aceste 4 luni ma asteptam la altceva.Ma supara atat de tare uneori ca ma gandesc la ce s-a intamplat cand ne-am despartit si in tot timpul acela si ma consum.Stiu ca daca ierti trebuie sa si uiti,dar as fi vrut sa ma aprecieze mai mult. Poate daca ar face asta nu m-as mai gandi ca el a fost cu alta,nu i-a pasat,ca el pur si simplu m-a lasat si altele in timp ce eu...
Prietenele mele mi-au zis sa nu ma mai impac cu el vreodata,am crezut ca nu o sa mai faca asta, dar am fost atat de fericita cand m-a cautat...nu pot explica ce am simtit.Chestia e ca eu acum uneori simt ca nu-i pasa, chiar asa arata.Ma gandesc ca eu il iubesc atat de mult si el nu stiu.Mai are si probleme in familie,se cearta cu parintii,eu il inteleg tot timpul l-am inteles dar nu stiu daca pot sa am incredere in el,nu stiu daca pot sa am incredere ca la un moment dat nu ma va lasa.
Ma gandesc sa ma despart de el, dar nu pot nu stiu.Nu stiu cum sa fac,mi-e asa frica ca voi pati ca atunci cand ne-am despartit,ma durea in fiecare zi atat de tare, dar cred ca e mai bine asa nu stiu...La voi cum a fost? Voi ati putut sa treceti peste?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Draga mea eu merg pe premiza ca ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust cu cea proaspat facuta.
Personal am trecut prin ce ai trecut si tu cu o mica deosebire. M-am despartit de o fosta cam dupa un an de relatie, apoi am stat despartiti cateva luni in care ne mai cautam din cand in cand. Apoi am zis sa ii dau o sansa si sa reincalzesc ciorba, ca poate nu se simte gustul de otet. Problema e ca nimeni nu se schimba niciodata, decat cu greu si doar daca doreste cu adevarat, iar lucrurile care m-au deranjat la inceput au continuat sa ma deranjeze in continuare. Am mai lalaito asa inca vreo 2 ani, dupa care surpriza mandra face aceleasi greseli. Am hotarat sa termin relatia si sa merg mai departe indiferent de incercarile de santaj sau rugamintile ei. Am abandonat toate planurile comune, bani, lucruri, orice m-ar fi legat de ea, si pot spune ca am avut noroc. Am gasit ceea ce cautam si acum pot spune ca sunt fericit.
Daca as fi mers pe drumul cel scurt si as fi renuntat de atunci, as fi economisit 2 ani din viata, dar nici eu si nici actuala sotie nu eram pregatiti atunci sa fim impreuna. Insa e bine si mai tarziu decat deloc. Ea regreta ca s-a lasat influentata de aparente si conceptii, iar eu ca am irosit timpul de aiurea langa o ciorba reincalzita.
Sper ca te-am ajutat in luarea celei mai bune decizii pentru tine.
Spor.

4 răspunsuri:
| dyav0litza a răspuns:

Eu zic sa te desparti de el aca vezi ca nu-i pasa. cu totii am trecut prin despartiri mie mi-a fost ft greu la inceput dar mi-a trecut destul de repede. incearca sa nu petreci timp singura sa iesi in oras cu prietenii, colegii sa cunosti oameni dar sa ai grija sa nu iti ineci amarul in alcool si alte prostii cum fac majoritatea

| neutrino a răspuns:

Eu zic sa va mai despartiti o data si sa va limpeziti sentimentele reciproce. Accepta ca o relatie are si un sfarsit, iar innodarea unei relatii nu poate duce la nimic bun.

| MiruD a răspuns:

Orice om merita o a doua sansa. Indiferent ce a facut. Intelege-l, iubeste-l, fii alaturi de el in momentele grele. Te va aprecia. Dar sa nu exagerezi, pentru ca strici tot.
Fa-l sa te doreasca, sa se gandeasca doar la tine si nu la altele. Iar tu scapa de gelozie si de aceste ganduri negre care te distrug psihic. Iti faci rau singura. Eu zic sa ramai in continuare cu el si vezi cum se comporta. Daca greseala se repeta, eu, nu l-as mai ierta. Daca il mai ierti si a doua oara, se va invata si va crede ca poate sa faca asta mereu, pentru ca tu oricum il vei ierta. Impune-te. Nu trebuie sa isi bata joc nimeni de tine. happy

| SebastianCMT a răspuns:

Cel mai bine pentru tine este sa incerci sa iti dau tu seama de ce vrei sa faci. Nimeni nu poate sa decida pentru tine nici mama nici tata nici prietenii nici pisica sau catelu. Tu esti cea care este cu el care ati impartiti sentimente cercuri si impacari. Ar trebui sa vorbesti frumos cu el deschis si sa gasiti o cale de mijloc. De la prieteni poti lua sfaturi nu trebuie sa decida ei pentru tine. Acuma faci si tu cum te simti mai bine, mai ales daca ai zis ca are probleme in familie se simte si el jenat si trist.Mult bafta si sper sa gasiti o cale de mijloc.