anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

peste 2 luni fac 18 ani, iar pe data de 8 februarie am avut primul contact sexual cu iubitul meu cu care sunt de 1 an si 3 luni. S-a protejat cu prezervativ, si nici nu a putut sa isi dea drumul in mine pentru ca m-a durut si nu am putut rezista. Dupa s-a "jucat" cu el pana si-a dat drumul.
I-a sarit pe mana, s-a sters, si dupa mi-a bagat degetul in vagin. Iar de "Ziua Indragostitilor" am mai avut un act sexual, in care si-a pus 2 prezervative, ca nu cumva sa existe vreun risc ca unul dintre ele sa se rupa. Acum menstruatia imi intarzie, tin sa mentionez ca in ianuarie mi-a venit pe 10-11 (nu mai stiu exact)
Intrebarea mea este: As avea de ce sa ma ingrijorez? Exista vreun rist?
Noi am vorbit cu parintii nostri si le-am zis ca am trecut la pasul urmator in relatia asta. Si au zis sa nu le facem "un kinder", in rest nu au nimic impotriva cu asta, pentru ca stiu ca noi ne iubim si e ceva normal. Eu zic ca nu as avea de ce sa ma ingrijorez, dar totusi, ma omoara asteptarea asta. Va multumesc anticipat, pentru raspunsuri. :*

6 răspunsuri:
| Pandarzv a răspuns:

Buna.
Nu ai de ce sa te ingrijorezi, avand in vedere ca nu ai mai avut un act sexual si ai fost virgina perioada menstruatiei se schimba. La unele fete le poate intarzia si 2-3 luni ( experienta proprie cu o prietena 4 luni ). Este totul ok, nu este un motiv de ingrijorare. Nu uitati ca fiecare act sexual sa fie protejat. Daca aveti mai multe acte sexuale pe zi, protejati-va de fiecare data. In urma ejacularii nu este data afara toata cantitatea, mai ramane iar acea poate fi cauza unui "kinder" fara sa stii. Nu te sfatuiesc sa iei anticonceptionale pentru ca exista si reactii adverse iar pastila de a 2-a zi care se poate lua si peste 3 zile de la momentul incidentului laughing poate fi aplicata doar de 2 ori pe an, in rest nu isi face efectul. Mult noroc in continuarea relatiei si sa fiti fericiti si sa va iubiti, pentru ca intr-o relatie de atata timp ati investit mult si nu ati vrea sa suferiti dupa. Succes happy

| anonim_4396 explică (pentru Pandarzv):

Multumesc mult. Nu iau anticonceptionale pentru ca am avut mici-mari laughing incidente cu acele pastilute. Multumesc de raspuns.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă aţi folosit corect prezervativul şi l-aţi verificat după actul sexual ( să NU fie rupt ), atunci NU ai cum să rămâi însărcinată!

Nu cred că ai motive de îngrijorare!

Observ că ţi-ai început RECENT viaţa sexuală : în acest caz, prima menstruaţie poate întârzia din cauza transformărilor hormonale care se produc în organism ( după deflorare ).

Toate cele bune.

| Alcyon a răspuns:

Tu nu-ti tii calendarul? S-a mai intamplat sa-ti intarzie astfel, sau e prima oara? Sunt niste detalii importante, deoarece fiecare organism e unic. Sunt femei carora le vine menstruatia ceas, luna de luna. Altora le variaza. N-avem de unde sa stim ce ai facut tu cu prietenul. Parerea mea e ca ar fi fost mai bine sa se spele pe maini cu sapun, dupa ce-a pus mana pe sperma. Era mai sigur astfel. Asa, daca nu s-a sters bine si-o mai fi ramas lichid seminal pe degete, nu se stie... In afara de asta, ar trebui sa stii ca nu e indicat sa folosesti doua prezervative, deoarece acestea se freaca intre ele si exista riscul sa se rupa. Un prezervativ e de ajuns. Pentru siguranta mai mare e mai bine sa utilizezi doua metode in acelasi timp: prezervativ+ metoda calendarului si/sau metoda coitului intrerupt.

| anonim_4396 explică (pentru Alcyon):

Nu este mereu reglat. Adica de exemplu in decembrie mi-a venit pe la sfarsit, in ianuarie pe la inceput, variaza foarte mult. Nu prea este regulat. Nu am tinut calendarul, pentru ca nu am avut de ce. Faza e ca in ultima perioada am avut menstruatie si de 2 ori pe luna, pentru ca un doctor mi-a dat niste anticonceptionale, pe care nu le pot lua pentru ca nu imi fac bine, si a trebuit sa le intrerup de urgenta, de atunci este dereglat. Si, eu sunt la inceput cu chestia asta, asa ca nu am de unde sa stiu faza cu prezervativul. Dar, este bine de stiu acum. Iti multumesc mult. :*

| Alcyon a răspuns (pentru anonim_4396):

Ar fi bine sa mergi la un ginecolog.