5-6 zile inainte de menstruatie nu e perioada fertila? E foarte fertila. Si da, poate duce la o sarcina, pentru ca desi nu a avut loc ejacularea in vagin, exista o asa numita "picatura a placerii" care contine destul de multa sperma incat sa ramana fata insarcinata. Si nu, pe asta nu o poti controla pentru ca nici macar nu o simti cand iese. Indiferent cat de scurt / lung a fost contactul sexual riscul exista intotdeauna daca fata nu ia anticonceptionale sau daca nu s-a folosit prezervativ.
Da, este posibila o sarcina. Nu exista nici un contact sexual fara risc de sarcina. Totusi, daca s-a folosit prezervativul corect, riscul este foarte mic (0, 2%). daca nu s-a folosit prezervativ, dat fiind ca e vorba despre primul contact sexual, deci risc maxim, se poate accepta un risc de sarcina de cam 10% (daca barbatul e sigur ca nu a ejaculat).
Hmm, sunt sanse, dar mici, ar trebui sa isi faca griji si cu privire la bolile care pot fi luate pe aceasta cale... Eu as sfatuio sa foloseasca prezervativ, asa nu mai are nici o grija, nici de sarcina si nici de boli. Mai exista anticonceptionale, desi nu-s cele mai recomandate. Deci sunt sanse dar mici, dc? e valabil raspunsul de mai jos cu "picatura de placere" care de fapt e un lichi prespermatic ce contine mai putini spermatozoizi decat sperma in sine si acum depinde de fata cat de fertila e, unele fete sunt asa de fertile incat pot ramane insarcinate chiar si de la atat... trebuie avut mare grija; cazurile cu fetele foarte fertile sunt putin mai rare, dar in astfel de situatii nu e bine sa mergi dupa ureche.
Sper ca team ajuat. Funda? plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Metoda calendarului nu este una sigură. Se poate calcula perioada aproximativă în care ar trebui să fii fertilă dar corpul tău nu este o mașină, se poate să ovulezi în alt moment al ciclului menstrual.
Nici retragerea înaintea ejaculării nu protează în totalitate, deci orice contact sexual neprotejat poate produce o sarcină. Și în plus poți lua boli grave care se transmit pe cale sexuală.
Am calculat perioada fertila in functie de ultima menstruatie, si era intre 6 si 11 februarie, actul s-a intamplat pe 18 februarie, deci in perioada infertila.
Nu te mai lua dupa metoda calendarului. E cea mai nesigura metoda posibila. Sunt cazuri cand fata a ramas insarcinata dupa ce a intretinut relatii sexuale chiar in timpul menstruatiei. Si da, sunt fete care fac sex si cand au menstruatie (nu e cazul meu tin sa precizez, dar exista). Orice contact sexual neprotejat prezinta riscuri mari de a ramane insarcinata (asta daca nu iei anticonceptionale), indiferent de perioada dintre menstruatii. Sincer, cred ca perioada in care intr-adevar nu poti ramane insarcinata, daca alegi sa o faci neprotejat si fara anticonceptionale, este in primele 2-3 zile dupa ce ti s-a terminat menstruatia (asta am incercat-o). Abia atunci poti fi sigura ca nu ramai. In rest e cu semnul intrebarii.
Sfatul meu este sa faci un test de sarcina nu costa foarte mult (10-20 de lei) si nu se stie sigur daca esti insarcinata sau nu noi doar ne spunem parerea nu suntem doctori.Ai grija de tine si data viitoare protejeazate ( apropo tine-ne la curent cu ce ai sa faci ). Funda?
Menstruatia a venit la timp. De fapt nici nu intarziase. Era doar o intrebare informativa, deci totul e ok. O sa le transmit sa aiba mai multa grija in viitor. Multumesc pentru raspunsuri.
Din pacate, da. Sunt sanse foarte mici insa. In unele cazuri perioada fertila este chiar in timpul menstruatiei asadar ar fi bine sa te protejezi tot timpul deoarece exista picatura placerii care contine sperma astfel exista riscul sa ramai insarcinata. Ai grija pe viitor!