anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Revin cu o problema legata de intrebarea precedenta.
Acum o saptamana, mi-a venit menstruatia (repet, la mine prima zi este doar o secretie maro) si am inceput sa iau anticonceptionale, Yasmin. Am luat prima pastila, iar dupa aceea nu mi-a curs deloc, nici secretie, nimic, si mi-am adresat intrebarea aici, in legatura cu asta, adica sa iau in continuare pastilele ca o sa curga in zilele urmatoare, sau sa nu mai iau luna asta sa incep luna viitoare. Din cauza ca raspunsurile au fost cam intarziate si as fi intarziat cu pastila a doua, am renuntat la ele luna asta. Dar de atunci, de la prima secretie, nu mi-a mai curs nimic. Acum va adresez intrebarea: S-a intamplat cumva ca pastila sa imi dea peste cap organismul si e posibil sa nu imi mai vina menstruatia luna asta deloc, ci de luna viitoare? Acum cateva luni am mai luat anticoncepionalele Yasmin, si nu a fost nici o problema, deci nu inteleg de ce s-a intamplat asta acum. Daca aveti vreo idee despre ce mi se intampla, va rog sa imi raspundeti. Prefer sa spun dinainte ca am intretinut relatii sexuale cu iubitul meu, si ne-am protejat, chiar in prima zi a menstruatiei, am preferat sa folosim prezervativul, chiar daca luasem prima pilula corect. Astept raspunsurile voastre si va multumesc anticipat. Funda o sa dau, deci nu va faceti griji. Va multumesc!

2 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este posibil ca administrarea unei singure pastile din folie sa-ti dea peste cap echilibrul hormonal si sa ai probleme 2-3 luni, poate chiar 6 luni. Nu cred ca o sa ai o reactie adversa atata de severa ca lipsa unei menstre, dar daca urmatoarea menstra intarzie mai mult ed 5 zile, prezinta-te la ginecolog imediat, fiindca situatia poate fi foarte grava.
Nu ti s-a intamplat absolut nimic anormal, e foarte normal ca dupa ce iei contraceptive menstra sa se intrerupa. doar ca tu nu ai fost deloc informata, ai intrat in panica, nu ai gandit si ai actionat nebuneste, punandu-te in pericol din prostie prin intreruperea contraceptivelor.

| Selima a răspuns:

Pai daca t joci cu hormonii "luna asta iau, luna viitoare nu mai iau, azi iau, maine nu" ce crezi ca se poate intampla? Dar totusi Yasmin? Nu e cam puternic?