| BlueAngel200 a întrebat:

Buna TPU
Se pot căsători doi frați vitregi? Fără să aibă un părinte comun?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Fiindca in cazul precizat, cei 2 asa zisii ''frati vitregi'' in fapt sunt niste simpli straini care pur si simplu intamplator, au ajuns fara voia lor sa convietuiasca sub acelasi acoperis, exact la fel cum se intampla in cazul unor chiriasi, se pot casatori exact la fel ca orice alte persoane intre care nu exista nici cel mai neinsemnat grad de rudenie.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca sunt 2 frati vitregi, fara parinti comuni, atunci este cumva posibil, desii este imoral.

| Emma30555 a răspuns (pentru Violleta2022):

Probabil sunt doi oameni ce s au căsătorit și fiecare a venit cu copilul lor din alta căsătorie, ei de fapt nu sunt frați, dar chiar și asa biserica nu ar accepta pentru ca sunt rude prin alianță

| Catrice a răspuns (pentru Violleta2022):

Se refera la situația în care mama are un copil cu tatăl X, iar soțul ei are un copil cu mama Y.
Nu la situația în care mama Y este mama ambilor copii sau tatăl X este părintele celor doi.

| Emilian65 a răspuns:

Da, se pot casatori. Eu, cunosc doua surori care sunt casatorite cu doi frati. Preotii nu au zis ca nu au voie pentru ca nu au acelasi sange.

| Andreeush a răspuns:

Daca aveti legaturi de sange nu aveti voie.

| sofisis a răspuns:

Da. Se poate

| Emma30555 a răspuns:

Nu prea e moral, etic, doi părinți căsătoriți apoi copii lor. Cu siguranță biserica nu accepta chiar dacă nu aveți legături de sânge

| Subsemnatul123 a răspuns (pentru Emma30555):

Nu are nicio legatura biserica. Casatoria este la starea civila, nu la biserica. Intrebarea este daca este legal sa se casaroreasca, ceea ce eu nu cred, nu daca-i casatoreste sau nu biserica.

| Emma30555 a răspuns (pentru Subsemnatul123):

Nu stiu ce sa zic. Ei ar trebui sa aiba nume de familie diferite. Dar nici eu nu cred ca ii casatoreste daca afla ca parintii lor sunt casatoroti. Depinde cum e legea

| ForeverAlone97 a răspuns:

Nu e prea corect

| Andrei258 a răspuns:

Nu exista frati vitregi care sa nu aiba parinte comun