anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiu ca suna ciudat, dar de ceva timp m-am indragostit de o fata si nu mai stiu ce sa fac. Ea nu cred ca ma place si stiu ca nu cred ca am sanse cu ea, din cauza asta sufar foarte mult. Adica momentam nu pot sa ii spun ca o plac pentru ca inca nu am curajul necesar si simt ca innebunesc...Inima imi zice ca ma place si ca poate in viitor se va intampla ceva intre noi, dar mintea imi zice ca nu ma place si nu se va intampla nimic. Nu stiu ce sa cred, dar eu tin foarte mult la ea, o iubesc foarte mult. Intrebarea mea este ce sa cred? Sa ascult inima sau mintea?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Irinel15123532 a răspuns:

Analizeaza foarte bine situatia cu mintea rationala, nu cu ''inima''. Uneori mintea noastra ne joaca feste cand suntem indragostiti, ne imaginam acea persoana ca fiind perfecta, si ne-o imaginam ca si cum ne-ar iubi si ea in ascuns, uneori chiar si daca stranuta spre noi ne imaginam ''de ce a stranutat spre mine si nu spre altcineva'', ''de ce s-a pus langa mine pe scaun in autobuz sau la scoala (ne remarcand ca ala este singurul loc liber si toate sunt ocupate) toate aceste exemple par stupide si fara sens, dar cam asa ne imaginam noi lucrurile cand suntem indragostiti, multi se gandesc ca daca le cere tema la mate, probabil vrea si o relatie cu tot cu tema, sa nu fim copii in gandire. Sunt multe intamplari pe care noi le interpretam, iti spun asta pentru ca si eu ca si orice om am trecut prin ''betia mintii'' dragostea asta care te poate si manipula daca te atasezi de persoana gresita, care mai are si un interes ascuns. Gandeste limbede, nu fi cuprins de ceata in gandire, analizeaza cu ratiunea si cu constienta, nu te lasa cuprins de filmele romantice si de dragoste oarba, uneori este foarte periculoasa. Dar daca tot o placi atat si chiar ti se pare ca si ea simte la fel, poti sa ii spui, sa scapi de o piatra de pe inima, pana nu ti-o ia altul inainte. Numai bine.

| anonim_4396 explică (pentru Irinel15123532):

Ai foarte mare dreptate, mai ales in acea parte in care ai spus ca mintea ne joaca feste, exact asa mi se intampla in fiecare zi, dar ma intreb totusi, de ce in toti acesti ani nu am mai simtit nimic pentru ea si acum dintr-o data, fara niciun motiv, m-am indragostit de ea? Ma gandesc la ea in fiecare zi, aproape non-stop, cateodata si incep sa plang, mi-e dor de ea la doar dupa cateva ora dupa ce nu ma mai vad cu ea...

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti inima in dinti si spune-i, pana nu vine altul si ti-o ia!

| Andreeush a răspuns:

Nu ai de unde să știi dacă te place dacă nu încerci să te apropii de ea.
Nu vrei să îi spui că o placi, ok. Măcar încearcă să deveniți prieteni. Vorbește cu ea, vezi ce îi place, ce hobby-uri are.
Invit-o la un film și după un timp ai putea să îi spui ce simți.

| anonim_4396 explică (pentru Andreeush):

Suntem colegi de ceva ani, ne cunoastem foarte bine, i-as spune daca as avea ocazia, dar nu prea am...

| Andreeush a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum să nu ai ocazia dacă sunteți colegi?

| anonim_4396 explică (pentru Andreeush):

Pai i-as spune cand prind un moment bun, dar daca nu suntem doar noi doi nu am curajul sa o spun cand sunt si altii prin preajma, plus ca foarte rar o vad singura.