| CosminaAndra2002 a întrebat:

sunt Cosmina, am 16 ani si am mai pus o intrebare acum ceva timp in legatura cu un avort, cei care sunt curiosi pot sa citeasca cealalta intrebare
Am vorbit cu mama despre asta, si mi-a spus ca trebuie sa pastrez copilul, ca nu e moral sa fac un avort asa ca n-am facut si acum sunt gravida in aproape 8 luni
Problema e ca baiatul acela cu care am facut copilul le-a spus parintilor lui, chiar daca s-a despartit de mine de atunci si parintii lui au venit la mama, au spus ca o sa plateasca ei avortul, pentru ca nu vor ca copilul lor sa aiba un copil, si au spus ca nu vor sa cunoasca copilul, si ca baiautl lor nu va avea nici o treaba cu mine
Cum sa-l fac sa-i pese de mine si de copil?
Pot lua pensie alimentara cand isi gaseste un loc de munca?
Si mai important, cat de intense sunt durerile nasterii? Am foarte des dureri si acum, si uneori vomit.

82 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Am sa raspund doar la intrebari atat, ce faci tu cu viata ta e treaba ta

Cum sa-l fac sa-i pese de mine si de copil?
studile indica faptul ca dupa nastere tati se ataseaza mai mult de catre copil,dar asta nu e ceva sigur, nu il poti obliga sa se ataseze fata de tine, fiind la pubertate e imatur, a facut sex cu tine, neprotejat

Pot lua pensie alimentara cand isi gaseste un loc de munca?
desigur, dupa testul adn
Si mai important, cat de intense sunt durerile nasterii?
in timpul nasteri unele femei simt placere ceea ce acopera durerea, unele au facut si 9 copii si nu se plang

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Sigur placere o sa simta cand naste laughing. Unde ai citit tu informatia asta?

Nu stiu cat de autentica e povestea asta cu,, nasterea orgasmica'' pentru ca nu e postata pe un site de specialitate. Oricum, ei precizeaza ca apare la un numar mic de femei(asta daca exista).
Eu n-am auzit in viata mea de acest fenomen.

| mihai69 a răspuns:

Durerile sunt mari, dar și tu tot așa ai venit pe lume - acum vei ști ce a simțit mama ta când te-a aut pe tine.
Cât despre „pensia alimentară", nu e nevoie ca tatăl copilului „să aibă vreo treabă" cu el - e suficient s-o plătească. Dacă nu vrea să-l recunoască, se poate face un proces de stabilire a paternității - în ziua de azi e foarte simplu și precis, prin analiza ADN-ului. Și pe urmă un alt proces de stabilire a alocației de întreținere. E stabilită prin lege o sumă minimă, chiar și când părintele nu are vreun venit. Acum, această sumă e în valoare de 329 lei.
http://legeaz.net/utile/calcul-pensie-intretinere-minor
https//legeaz.net/noul-cod-civil/art-529-cuantumul-intretinerii-stabilirea-si-executarea-obligatiei-de-intretinere
Plus ce mai oferă statul (alocația) - pentru început e rezonabil. Dacă va avea un loc de muncă, mergi și deschizi iar proces pentru REcalcularea indemnizației de data asta. Și la fel de fiecare dată când i se va modifica venitul, până ce copilul vostru va avea 18 ani sau 24, dacă își continuă studiile.
Iar tatăl copilului nu poate fi forțat să-i pese de copil. Dacă el alege să nu vrea să-l cunoască, n-ai ce face. Ba chiar e oarecum mai bine - poate peste un timp vei găsi pe cineva care te va accepta cu tot cu copil și va fi un tată mai bun pentru el decât ar fi fost cel natural.

| Andreeush a răspuns:

Numai dacă îl dai în judecată o să primești pensie alimentară pentru copil.
Oricum pentru asta el trebuie să fie major și să aibă un loc de muncă.

| sofisis a răspuns:

Sa l faci sa i pese este absolut imposibil. Ptobabil ii va pasa dar peste multi ani.
El nu poate fi dat in judecata pentru pensie alimentara daca e minor dar cred ca parintii lui da.
Durerile sunt naspa, de ce sa te mint. Dar cu anestezie...sunt suportabile.

| ancaval a răspuns:

Ce vină are copilul? De ce să te pună să faci avort? Oamenii au probleme serioase.

Eu mă bucur că ai păstrat copilul, chiar ești un om puternic, curajos. Meriți respect. Respect și pentru mama ta că te-a dus pe drumul cel bun.

Despre el... dacă NU îi pasă de tine, de ce alergi după el? NU merită să te umilești, să cerșești atenția lui. NU! Crește-l tu cu mama ta, presimt că o să te ajute enorm. NU aștepta NIMIC de la bou, NU te merită și nici pe copil.

Eu aș alege să nasc natural, indiferent de dureri, pentru că așa e sănătos, vorbește tu cu medicul. Sarcină ușoară îți doresc, copil frumos și să-ți aducă bucurii. Multă sănătate!

| Maia55 a răspuns (pentru ancaval):

Cum poate un copil sa nască și sa crească apoi alt copil? Doamnee. Trebuia sa facă avort. Nu e crima! Ar trebui sa va între asta bine în cap, făcând un copil la vârsta asta își distruge viața. Asta nu e drumul cel bun. Cel mai probabil viitorul ei este deja distrus, asta din cauza părinților prea "credincioși". Avortul are riscurile lui la fel ca și nașterea, asa ca hai sa nu încurajăm fetitele de 14-16 ani sa nască, la vârsta asta mintea ar trebui sa le stea la carte, la un viitor frumos, nu la creșterea unui copil mai ales ca nu a fost decizia ei sa îl păstreze.

| ancaval a răspuns (pentru Maia55):

Vorbești prostii!

BA DA! Eu încurajez fetele de 14-16 ani să PĂSTREZE copilul, chiar dacă ție NU îți convine. NU CONTEAZĂ PĂREREA TA!

Cine ești TU să omori un copil? Spune: CINE EȘTI TU? Ești un NIMENI și NU ai nici un drept legat de VIAȚĂ (a copilului, a altui om). Ai drept doar la viața ta și atât. Să pricepi odată.

NU pot să cred că tu ca FEMEIE/MAMĂ vorbești atât de murdar. Ce rele și viclene sunt femeile.

Șterge-ți răspunsul, urgent, că te faci de rușine.

| TheGentleman a răspuns (pentru Maia55):

Ba da, este crimă. Punct. Există metode de prevenție mult mai eficiente, așa că avortul nu mai este o soluție în secolul 21, decât din rațiuni medicale.

Sper că nu ești dintre aceea care aruncă pui de câine și de mâță în gârlă sau la gunoi, ca altfel s-ar justifica modul în care gândești așa

| dani420 a răspuns (pentru Maia55):

Cât ma bucur ca tu nu încurajezi porcăria asta. Doamneee. Te admir pentru faptul ăsta, cu toate ca nu te cunosc. Un copil sa crească alt copil laughing si proștii si incuiatii aprobă porcăria asta. Aprobă faptul ca si o distrus toată copilăria si tinerețea din momentul ăsta, si ca va trebui sa stea la pampers. Doamne da le minte, ca mulți proști ai in grădina ta

Tu te faci de rușine. Și dacă răspunsul meu nu contează atunci nici al tău. Eu nu am jignit pe nimeni și nu cred ca aveai tu dreptul sa îmi zici ca sunt un nimeni, dar asa e tara asta. plina de oameni care nu gândesc ca tine.

| Maia55 a răspuns (pentru TheGentleman):

Exista metode de prevenție dar aci deja a fost prea târziu. Uite un exemplu: o fetita de 12 ani este violata și rămâne însărcinată. Ce facem? Obligam fetita aia sa nască? Doamne. Voi gândiți? Și sa știi ca nu arunc puii de pisica și de câine, mereu ii păstrez și ii dau altor persoane care ii doresc, dar știi de ce? Pentru ca sunt deja născuți. Iar metode de contracepție sunt destule dar uneori pot eșua.

| Maia55 a răspuns (pentru dani420):

Din păcate mulți gândesc asa. Mulți sunt anti avort, spunând ca este crima. Dar ei nu se gândesc la viata copilului ala după ce face un copil. Pana la urma și cel nou născut nu o sa aibă un viitor prea strălucit fiind crescut de o mama de 14-16 ani. Asa ca nu e vorba doar de viitorul mamei ca este distrus va fi distrus și cel al copilului, în cele mai multe cazuri asa se intampla. Îmi pare rău că unii încă au mentalitatea asta învechită, de aia se duce tara în jos. Dar și eu ma bucur ca noi gândim la fel și sper ca mai sunt persoane care gândesc la fel ca noi.

Situațiile excepționale NU se folosesc la exemplificare. Cum ai dedus tu că sarcina este rodul unui viol? Este un act sexual consimțit, practicat iresponsabil, în urma căruia a rezultat o sarcină. Fata își asumă conștient fapta, în timp ce „bărbatul" fuge de responsabilități.

Țara se duce de râpă din cauza neasumării responsabilităților, indiferent cât de mari sau mici sunt

Păi asta ești TU pentru mine și mulți alții, UN NIMENI! Vrei să te mint?

Ești importantă la tine acasă, poate. Și eu NU am de gând să te răsfăț. Primești răspunsurile pe care le meriți, poate așa revii la realitate.

Ideea era ca avortul este ok și punct.

Nuuu. Tu ar trebui sa revii la realitate. Astea e realitatatea. Este ok sa avorteze dacă nu vrei un copil. Trezește te tu la realitate!

Ok. De ce nu faci tu avort? Pune mâna pe chiruetă și dă-i înainte. Ah da, tu de fapt nu ești în stare nici să tai o găină și să faci o supă.

1. Uiți repede.

2. Ai jignit minorele care ALEG să nască, ai jignit curajul lor. (Să îți fie rușine).

3. Ai descurajat mamele minore în legătură cu viitorul lor. (Și pentru asta NU te iert).

4. NU ești capabilă să accepți și să respecți alegerea lor. ( Dovada ipocriziei și încăpățânării).

5. Respectă și NU acuza o minoră care VREA să nască. E ALEGEREA EI și NU a ta! Ai înțeles? ALEGEREA EI! Repet: Ai înțeles? Să îți intre bine în cap.

6. Știi cum este? "dar degeaba fată tu ai chip de zână, dacă n-ai inima bună". Termină cu răutățile. Nu-ți stă bine.

| ancaval a răspuns (pentru TheGentleman):

Foarte corect și la țintă i-ai spus-o. I-ai dat așa ca la carte.

Nu jignesc pe nimeni. Este o diferență între a face un copil pentru ca asa își dorești și a face un copil dintr o greșeală iar apoi sa fii obligata de părinți sa îl păstrezi.

Dacă as fi fost în locul ei as fi făcut.

Eu am fost realista. Tu ai un copil? Știi cât de greu este sa crești unul? În cazul în care nu ești de bani gata sa îți întrebi mama cât de greu i-a fost, ca sunt sigura ca nu i-a fost deloc ușor. În situația în care este România, sa ai un copil de la o vârstă asa fragedă nu este deloc ușor. E ușor sa tragem concluzii, dar ea nici nu știe ce o așteaptă. Iar voi efectiv încurajați alte minore sa facă sex neprotejat ca nu se întâmplă nimic dacă nasc. Rușine sa îți fie ție.

Unde am scris EU că minorele trebuie să facă sex neprotejat? Unde scrie așa ceva? NU inventa povești.

Repet: Să îți fie rușine! Rușine!

Pe o scară de la 1 la 10, spune-mi cât ești de nervoasă și cât de mult mă urăști? (pentru că NU vreau să fiu de acord cu tine)

Cât să fie oare? Aproape de 10? laughing

| anotherwoman a răspuns (pentru Maia55):

In asentiment cu tine. Trebuia sa avorteze, ce atata tam tam?! E copil, si-a distrus viata pentru urmatorii 20 ani. Noi tinerii muncim si ne chinuim cateodata cu banii ca nu ne ajung, dar hei, unde mananca o gura mananca si a doua, nu?! Doamne fereste de asa ceva. Un caine pe care-l tii in apartament te costa ceva in plus( mai ales daca se imbolnaveste ), d'apoi un copil. Pe bune acum, ce crima, ce Dumnezeu? S-au gasit toti sa dezbata subiectul si sa se contrazica pe viata fetei.
Terminati cu prostiile astea, e de rahat ce i se intampla, de frica ca n-a avut curaj sa-i spuna mamei, si acum sariti toti pe ea ca e un pacat, ca ce bine a facut, altii contrazic. Numai ganditi-va ce este in mintea acum, nici nu stie incotro s-o ia...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Maia55):

Daca fatul are aproape 8 luni atunci are constiinta si este destul de dezvoltat deci este crima. Daca avortul se face mai devreme, de exemplu la 1-2 poate 3 luni, nu cred ca este vreo problema d.p.d.v moral.Acum stiu ca ii este foarte greu unei fete de 16 ani sa aiba grija de un copil si lucrul asta ii va face viata grea si ei si copilului dar este o problema mai complexa daca sarcina este asa avansata.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TheGentleman):

Ar merge o educatie sexuala

| Maia55 a răspuns (pentru anonim_4396):

Evident ca la 8 luni nu se mai poate face avort. Acum asta este, e deja prea târziu. Doar ca e păcat ca mama ei nu a luat o decizie în favoarea ei. Sper ca nu s-a înțeles ca trebuie sa facă avort acum pentru ca acum nu se mai poate, am zis ca trebuia.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anotherwoman):

Crima e daca fatul este destul de dezvoltat incat poate trai in afara uterului.

M-am uitat si pe link-ul asta.Ok poate au avut ele orgasm in timpul nasterii, dar nu precizeaza ca nu au simtit durere.
,, When Elena Skoko gave birth to her daughter three years ago, she felt pain. But she also felt something else: waves of pleasure so ecstatic they compared to an orgasm".
Nu precizeaza frecventa dar nici nu cred ca acele femei au avut orgasm incontinuu si au fost super fericite, ar fi imposibil.
Si in plus, in acel articol scria ca un studiu(pe care nu l-am putut gasi) arata ca doar 0.3% din nu stiu cate femei au avut orgasm.
Oricum nu iau drept informatie stiintifica women's health.
Avand in vedere credibilitatea si detaliile acelor articole, va avea acea fata o nastere plina de placere? probabil ca nu.
Incearca sa ai o gandire mai critica si sa ai grija de unde iti iei informatiile.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce trebuie mereu sa duceti totul la extreme,generalizari, observ asta foarte des,desigur ca nu toate,nu exista generalizari, unele femei, eu nu am afirmat ca stiu si ca e o posibilitate in orice caz nu e chiar atat de groaza, daca ar fi femei cu 8, 9 copii nu ar exista, durerea vine inlocuita de placere

Daca ar fi femei cu 8, 9 copii nu ar exista ce?

Durerea aia imensa

Doua dintre dintre motivele pentru care femeile simt durere in timp ce nasc sunt contractiile muschilor uterului si presiunea de pe cervix, care se produc si la primul copil, si la al 8-lea sau al 9-lea.

Eu vorbeam de factori psihologici, prin hipnoza se poate extrage si o masea

Nu ai zis de factori psihologici.

| girada79 a răspuns (pentru ancaval):

Poate părerea ta e egal cu 0. De asta ce spui? Fiecare om are dreptul la demnitate.

Mă plec în fața ta pentru răspunsul oferit.

| ancaval a răspuns (pentru girada79):

Părerea mea e egal cu zero, poate pentru tine, DOAR că TU, și zic sincer, NU ești importantă pentru mine și NU aveai de ce să te bagi în seamă cu mine. Chiar ești în plus.

Fata care a pus întrebarea NU a comentat nimic în legătură cu ce am scris eu. Părerea ei contează, a ta NU. Ai înțeles? DA sau NU?

Lasă, NU te pleca tu în fața mea! S-ar putea să rămâi așa...în poziția plecată și eu NU am de gând să te ridic. Am să te las acolo.

| girada79 a răspuns (pentru anotherwoman):

Nu mai lovi un om cu probleme. A postat pentru un ajutor moral și tu o lovești. Acest îngeraș nu o să crească din podul tău.

N-am fost atent că, oscilezi în idei.

NU înțelegi că NU ești important pentru mine? Chiar NU vrei/poți înțelege că NU ești important pentru mine? Vrei să te umilesc? Ai probleme, crede-mă.

Sunt imun la umilințe. Am contul meu parolat și scriu ce vreau.

1. Tu scrii și insiști doar din încăpățânare.

2. NU ești capabil să înțelegi sau să îți dai seama că un om NU are nevoie de ideile/observațile tale prostești.

3. Cred că fata care a pus întrebarea NU e curioasă și nici NU are nevoie ca noi să discutăm, fără sens, la întrebarea ei și nici NU e curioasă de "dreptul" tău de a scrie ce vrei. La tine acasă ai drepturi, aici îți mai trebuie și bun simț.

4. Am încheiat orice "subiect" cu tine. (! Am zis "subiect" ca să fiu politicoasă)

| Justme1997 a răspuns:

Nu cred ca ai cum sa forțezi un minor sa dea bani (de fapt părinții lui) pentru un plod nedorit. Nu ar fi trebuit sa ia părinții tai decizia in locul tau. Din moment ce esti un copil, nasterea ar putea fi foarte dureroasa.

Răspuns utilizator avertizat
| Justme1997 a răspuns (pentru nimportequi):

Eu stiu deja ca am fost plod nedorit, sunt sigura ca viața părinților mei ar fi fost mult mai buna dacă nu ma aveau.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Justme1997):

De unde stii asta?

| Justme1997 a răspuns (pentru anonim_4396):

Din întrebările ei anterioare

Am gresit, ma gandem la alta intrebare la care am raspuns. La ce te referi?

Ai spus ca esti un copil nedorit si ca viata parintilor tai ar fi mai buna fara tine.De unde ai tras concluzia asta?

Daca nu ar fi avut copil s-ar fi despartit demult si poate ar fi gasit pe altcineva cu care sa fie fericiti.

Ti-au spus ei tie asta?

Care e situatia cu parintii tai? Crezi ca ai nevoie de ajutor?

Nu, nu. Am 22 de ani si locuiesc cu tata.

Si ce probleme ai?

| GouDidodino a răspuns:

Si uite cum mama ta a luat o decizie în numele tau si cred ca ti-a distrus viitorul.
Da-l in judecata pe nenorocit sa plateasca pensie alimentară

| alina2k18 a răspuns (pentru GouDidodino):

De unde pensioara daca ala nu munceste laughing

| GouDidodino a răspuns (pentru alina2k18):

Am zis si eu laughing nu o sta toata viata trântor.

| girada79 a răspuns (pentru GouDidodino):

A luat decizia ce mai bună, să nu o facă criminală.

| Rux04 a răspuns:

Bună, poți lua pensie alimentară când își găsește un loc de muncă.

| litere123 a răspuns:

În primul rand, apreciez că nu dorești să avortezi un copil inocent, care nu are nici o vină. Avortul prezintă numeroase riscuri, precum: încetarea permanentă în a mai avea copii, o depresie scurtă, dar grea etc. Bănuiesc că ești informată și nu te vei răzgândi în legătură cu decizia luată. Trebuie să ai mari responsabilități de acum.
În al doilea rând, băiatul atâta timp cât are o vârstă sub 18 ani, sau nu are un loc de muncă stabil, nu poate să depună pensie alimentară. Trebuie să fie major, iar serviciul va trebui să-l urmeze chiar și obligat. Acum depinde și de noile reguli din România. Probabil după nașterea acestuia, va înțelege că trebuie să fie lângă voi amândoi.
Durerile sunt normale și e normal să ai stări ușoare de vomitat, greață, amețeală. Totul e normal. Trebuie să te liniștești și să ai grijă de tine, de voi doi. Gândește-te că în acea burtică e un suflet ce trebuie iubit și îngrijit. Nu-ți neglija alimentația. Take care!

| dani420 a răspuns (pentru litere123):

Ma bucur ca existați, voi ăștia care încurajează cacaturile făcute de copiii din ziua azi laughing) ea tocmai o rămas cu 8 clase, si tu ii spui bravo laughing fain asa ma. Sa ii spui bravo si când o sa lucreze ca femeie de servici pentru 10 milioane, ok?

| CosminaAndra2002 explică (pentru dani420):

Macar citeste prima intrebare, eu sunt la un liceu foarte bun din București

| TheGentleman a răspuns (pentru dani420):

De unde știi că „rămâne cu 8 clase"? Poate face liceul liniștită, și după aceea și o facultate și gata.

Au fost vremuri cumplite (foamete, războaie, epidemii, pandemii) și oamenii au făcut copii.

Acum nu mai există nimic din toate astea, dar vai, ce greu este.

Dickhead!winking

| dani420 a răspuns (pentru TheGentleman):

Doamneeeee, ce mentalități is pe aici. Iartă i doamne, ca îs proști si nu știu ce vorbesc. Tu la viața ei de acum încolo te gândești puțin, băi ăsta credinciosu care va face 20 de copii? Un copil trebuie sa crească un copil laughing si tu încurajezi chestia asta laughing când va veni acasă va trebui sa stea la birou sau cu cartea in mâna, si totodata cu copilul în brațe dându i lapte. Nopțile nu le va dormi, ca doar știi cum is bebelușii, da ea se va trezi la 6 jumate sa meargă la liceu laughing) ea având deja 18-19 ani, si fiind pe clasa a 9-a - a 10-a laughing) si tu încurajezi cacatu ăsta laughing sa ii dea dumnezeu aceeași soartă fiicei tale băi ăsta care își dorește copii laughing

| TheGentleman a răspuns (pentru dani420):

Așa. Nimeni nu a pus-o să „facă copii" Dar dacă s-a întâmplat, dacă a neglijat cele mai elementare metode de contracepție, măcar are curaj să-și asume consecințele faptelor ei.

| dani420 a răspuns (pentru TheGentleman):

Pai asta ii altceva, băi ăsta care își dorește copii. Nu încuraja un ****, pentru o acțiune care se poate întâmpla bine mersi cand va fi la casa ei, cu bărbatul ei. Mai pe scurt, atunci cand va fi timpul. Nu la 16 ani, când încă ii o copilă. Părinții ei lucrează ma gândesc. Ea ce va face? Va sta cu copilul acasă, nu? Cat timp? Până o sa poată sa mănânce si altceva înafară de lapte de la sân, saaaaau il va da la camin. Asta deja ii cel puțin 3 ani. Ea va avea 19 ani deja. No sa o vad eu, femeie de 20 ani cum se duce la liceu pe clasa a 9-a. Si cum se va descurca cu copilul in tot timpul ăla. Încurajeaz o mă, încurajează ti si cunoștințele (fetele) de 13-14 ani sa facă copii. Ca doar na, au fost războaie si oamenii tot au făcut copii, nu? Măcar taci dacă ești prost si nu i mai da fetei răspunsuri de genu "foarte bine ca nu ai făcut avort, ca înseamnă ca ești o mamă adevărată". Si alte porcarii de genu. Ce mamă, mă? O copilă de 16 ani?

| dani420 a răspuns (pentru CosminaAndra2002):

Păi ești la un liceu foarte bun din bucurești draga mea, dar se va naște copilul. Vei merge in continuare la liceu, si copilul va rămâne acasă 6-7 ore cu mama ta? Mâncând lapte praf? Crede ma, ca ai făcut o mare greșeală, si îmi vei da dreptate mie si celorlalți care ma susțin. O sa vezi tu pe parcurs. Cât de greu îți va fi, sa îți termini si liceul având o anumită vârstă deja. Având copilul de care trebuie sa ai grijă, având in același timp învățatul pentru bac, teme, etc. Nu mai lua în seama porcariile proștilor ăstora de pe aici, ca ii bine ce ai făcut si de alea. Ca ei nu se gandesc la greul pe care o sa il duci. Ei se gandesc la copil, nu la tine. Ca is încuiati. Tu vei trage, nimeni altcineva. Crezi ca mamele noastre vorbesc prostii cand ne povestesc ce greu le-a fost sa ne crească de mici? Si stai asa, ca tu ești o copilă încă. Ai 16 ani doar. Iti doresc toate cele bune sincer, si multă sănătate. Si tie si lu ăla mic. Si putere si răbdare sa il crești. Ai grijă de tine

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru dani420):

Care e diferență intre a ucide un copil in pântece si ceea ce a făcut călâul de Caracal?
Eu zic ca niciuna.Ba e mai grav atunci când chiar mama își ucide propriul copil.
Poate continua școală, o sa primească si o indemnizație doi ani de zile pentru creșterea copilului care e destul de mare fata de salariul minim pe economie, iar părinții ei o sa o ajute deoarece bunicilor le sunt mai dragi nepoții decât proprii copii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

N-am vazut cand a scris dani420 ca e ok sa omori un fat de 8 luni.
Daca ar trebui sa alegi dintre un fat de 8 luni si o adolescenta de 15 ani, pe cine ai salva? Pe fatul care nici nu e nascut si care are sansa sa moara la nastere? Sau pe un om aproape complet dezvoltat, care are o capacitate mai mare de a experimenta viata si care si-a format relatii interumane?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru anonim_4396):

Stai liniștit(a).O sa fie ok pentru amândoi. La mine in localitate a născut una la 14 ani, cu cezariana.Și-a continuat studiile si in aceasta vara a terminat profesională, iar copilul are 5 ani. Datorita faptului ca și-a continuat studiile, i s-a prelungit perioada in care a primit indemnizatia de creștere a copilului dar nu stiu cu cați ani.In urma cu doi ani mi-a zis ca are de gând sa facă si liceul la seral.Se poate!

| dani420 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am zis neapărat ca "ii ok" sa omori copilul din pântece, etc. Ii ok sa fii in stare sa iei o decizie care stii ca îți va schimba complet viața. In cazul de față, da, logic ca era ok "sa l omoare". Pentru ca eu ma gândesc la viața EI, nu la viața unui copil nenăscut. Pentru ca acel copil nenăscut poate sa fie făcut si la 25 de ani, când ai unde sta, când ai din ce sa te întreții, când ai o relație stabila. Nu la vârsta adolescenței, atunci cand ii ceri mamei 5 lei de un suc. Sau nu ii mai ceri, ca îți da ea direct. Ce copil vrei sa crești, când fe fapt tu ești un copil? Asta nu inteleg retardatii ăștia de pe aici. Ma jur, plin de copii copaci, fără gândire proprie. Au fost îndoctrinati cu un ****, si chiar dacă ei nu ar face un copil la vârsta de 15 ani, pe alții ii încurajează laughing) i as bate pe toți ăia până s ar apuca de făcut copii in fata mea. No stai si crește un copil in perioada când gându zboară doar la distracții, piz de, alcool, etc. Dar pe alții ii încurajează. "Foarte bine, ca era păcat dacă făceai avort" laughing

| dani420 a răspuns:

Eu unul sunt in total dezacord cu ideea asta... părinții tai trebuiau sa se gândească si la lucrurile astea când nu te au lăsat sa faci avort. Totuși, ai liceul acum in perioada asta. Părinții tăi te au costat liceul, pentru un "nepotel", pe care il puteau avea după ce făceai 18 ani, dar măcar îți terminai liceul. Pensia alimentară nu știu dacă ti o poate da, el neavând 18 ani. Încearcă sa i scrii...sa il cauți. Sa ii spui ca ai nevoie de el. Poate poate i se va face milă, de copil măcar, si se va răzgândi. Dar e puțin credibil, având in vedere ca niciun adolescent din ziua de azi nu vrea sa isi mănânce tinerețea, stând la scutece :/ despre durere, ai putea vorbi cu mama ta. Ea ti ar putea da cele mai bune răspunsuri. În rest, grijă de tine!

| girada79 a răspuns (pentru dani420):

Dar în urma avortul avea consecințe grave de care nu poate scăpa toată viața?