Buna! Nu prea cred ca o sa faca asta. Nu mai gandeste nimeni asa. Mie mi s-ar parea normal sexul inainte de casatorie. E un lucru important care apropie foarte mult partenerii si ii ajuta sa se cunoasca mai bine unul pe altul. E normal sa se intample asta inainte de casatorie. Sunt sanse ca un cuplu sa nu se inteleaga bine in pat, fapt ce poate aduce frustrari si certuri.
Extraordinar. Apropie tare mult partenerii? Și îi ajută să se cunoască la perfecție? Șanse să NU se înțeleagă în pat? Frustrări? Certuri? Câcat!
Păi ce-i așa greu să aibă relații intime după nuntă? Ce-i așa dificil? Operație pe creier? Voi vă auziți ce spuneți?
Hai să ne mai vedem și de suflet, sentimente, și NU doar de plăceri.
Cu mintea asta din evul mediu nu te potrivesti in peisajul actual. Daca nu esti in stare sa iti dai seama cat de e important, mergi la biserica si roaga-te pentru putina luminare. Sexul chiar este important intr-o relatie. E o relatie intima care apropie partenerii, desigur daca nu e cumva sexul ala cu lumina stinsa, pozitia misionarului si o faceti doar pentru conceperea unui copil ca apoi e pacat sa simti placere fara a concepe ceva. E extrem de trist ca oameni cu asa gandire mai exista. Imi pare rau de tine.
Faptul ca am parerea asta despre sex nu spune nimic despre faptul ca o sa am sau nu succes in viata. Oamenii cu gandire ca a mea sunt majoritari fata de voi care ganditi ca sexul e o chestie care trebuie sa fie acolo si care nu implica sentimente si nu apropie doi oameni.
Haha ai început să și jignești. Știi atributul cărei grup de oameni este jignirea? Deci toți oamenii care fac sex înainte de căsătorie sunt proști? Ești amuzantă. Putem lua evidențele. Unde sunt oamenii care susțin ceea ce spui tu?
grup etnic minoritar = procent însemnat în închisorile patriei, procent însemnat de asistați social. Corect?
grup religios minoritar = neadaptați, ciudați și marginalizați. Știi tu, persoanele alea care se plimbă pe la uși să îți facă cunoscută religia lor sau împart pliante. Se ferește toată lumea de ei. Ghici ce, ei promovează gândirea de genul pe care o ai tu
oameni din mediul rural, peste 65 de ani = tot respectul pentru ei dar nu au putut ține pasul cu schimbările din societate. Nu am nimic cu nimeni, dar sunt oameni care au vrut doar să primească și atât. Oamenii care au muncit o viață dar au casă de la Ceaușescu. Știu foarte bine cum se trăia în comunism. În lumea reală trebuie să muncești pentru ceea ce ai. Desigur dacă ca fată vrei să stai acasă să ai grijă de copii și de casă iar bărbatul să te întrețină, poate să fie o solutie bună să faci sex după căsătorie
Pe cine am jignit? Mă, tu ești bine? Mă, tu ești sănătoasă la creier? Da sau nu? Zi, da sau nu! Doar întreb.
Eu am zis ce am auzit de la cineva. NU știi să citești? Cască ochii mai bine, că nu e nimeni obligat să-ți miroase ție beșinile astea.
Nici să NU mai îmi scrii. N-am nevoie.
Uitați-vă la ea, cum inventează povești...că aș fi jignit o majoritate! I-auzi! Ce lume! Rușine, bă! Rușine!
Să NU mai scrii. Vezi-ți de viața ta!
De ce nu comunicati intre voi si ii spui asta si lui? A stat 8 luni dupa tine ceea ce e mult, e clar ca nu esti atrasa fizic de el si il vezi ca pe un frate atat
Dacă 8 luni e mult, atunci 3 ani ar fi istorie, deja?
E foarte puțin 8 luni, când omul trăiește și 90 de ani.
Și de ce ești tu așa sigur că NU e atrasă de el și că îl vede ca pe un frate? Pe ce te bazezi? Că NU acceptă mai mult? Păi nu-i obligată, e liberă să aleagă ce face cu corpul ei. Nu vrea? Nu face, dar asta NU înseamnă că NU ține la el.
Băiatule, cu gândirea asta NU ajungi la destinație. Crede-mă!
Fă ceva bun pentru tine și NU mai generaliza. Și noi, fetele, putem vorbi urât de voi.
Ai avut parte de dezamăgiri din partea fetelor? Te întrebi, de ce? Poate ai țintit tu prea sus și nu ai reușit să te integrezi.
I-ați o fată de nivelul tău și NU o să fi dezamăgit! O să-ți schimbi părerea despre fete.
Tu a spus cineva ca nu puteti? ai tot dreptul, eu iti repet din nou femeile nu simt iubirea, nici au sentimente fata de sexul opus, ele doar se folosesc de barbati atat
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S016748701630277X
Repere
•
Teoria economiei sexuale analizează relațiile sexuale în termeni economici și de piață.
•
Femeile pot oferi sex sau acces sexual exclusiv bărbaților în schimbul resurselor.
•
Femeile concurează îmbunătățind aspectul fizic și denigrând reputația rivalilor.
•
Bărbații concurează atât individual cât și în grup pentru a acumula resurse pentru a face schimb de sex.
•
Deoarece bărbații pot concura ca grupuri, competiția masculină este o sumă mai mică decât femeile.
Ești amuzantă. În România cei mai mulți care încă țin la "sexul doar după căsătorie" sunt ori reprezentanți ai unei minorități naționale, ori persoane peste 65 de ani, ori reprezentanți ai unei minorități religioase. În toate cazurile aceste persoane sunt marginalizate și nici pe departe nu au succes nici profesional nici personal ( sigur există și excepții).
Fiecare este liber să aleagă după bunul plac ce face cu viața lui, atât timp cât își asumă consecințele faptelor lui. Dacă vrei să faci sex doar după nuntă și îți asumi că o să te privească lumea ciudat sau o să te părăsească partenerii, de ce nu, o poți face.
Însă dacă aduci în discuție chestia asta și încerci să ne prostești că așa ar trebui să facă toată lumea, "să se gândească la suflet nu la plăceri" intri în altă categorie care nu îți face deloc cinste și îmi schimbă părerea despre tine.
Poți să faci ce vrei, poți fi împotriva evidențelor și să încerci să contrazici orice dar nu încerca să convingi restul oamenilor că ai dreptate. Societatea este în schimbare tot timpul, daca nu reușesti să te adaptezi...
Nu am încercat să conving pe nimeni, nimic.
M-am rugat eu de cineva să mă creadă? Am obligat pe cineva să mă creadă? NU! Nu ai înțeles nimic! Hai în lista de ignor. Chiar vreau liniște.
Nu ma pot abtine sa nu raspund la asta... Nu este in regula sa generalizezi. Personal am sentimente fata de sexul opus, independenta financiara, responsabilitati de care m-am ocupat si ma ocup singura, un iubit minunat care este tinut in puf acasa. Inainte sa fiu cu el, ma descurcam la fel de bine, aveam aceeasi independenta, aceleasi responsabilitati.
Observ frustrarea ta, dar nu o sa ma obosesc sa iti dovedesc ceva. Imi pare rau daca cineva te-a dezamagit atat de tare incat sa ai parerea asta generala despre femei. Sau, daca ai alte inclinatii, e alta poveste, dar tot nu mi se pare normal misoginismul. Dupa toate cele spuse, eu personal, nu as suporta sa fiu intretinuta de un barbat, sau sa aiba vreo ocazie sa imi reproseze ca a facut ceva pentru mine.
Da, normal. Incercam doar sa iti spun ca exista si altfel de oameni, femei, nu incerc sa te influentez cu nimic. Exista si materialistele, profitoarele, intretinutele de care spui tu, cele lipsite de sentimente si de scrupule, dar mai sunt si exceptii. Asa cum se zice ca toti barbatii inseala, dar exista exceptii de la regula, asa si cu femeile, exista exceptii.
Nu am înțeles genul asta de femeie ' de tip obiect
Ce iubire e între voii, dacă ți-e ție frica ca te lasă dacă nu ți-o trage
Și dacă te lasă pentru atâta, foarte bine ca a plecat, de ce sa ții lângă tine o persoana egosita care nu iti respecta decizia
Pana la uram e corpul tău și o faci când vrei tu, nu când insista cineva sau constrage sa o faci
Scuza ca sunt bărbat și trebui e cea mai patetic, un bărbat adevărat nu e definit de o partida de sex, asa ceva nu definește un bărbat calitățile, caracterul si principiile îl fac bărbat
Eu te inteleg pe tine.
Il inteleg si pe el.
Ori tu incepi sa abordezi problema cu oral, ori iti schimbi gandirea si restrictionezi virginitatea la anal.
Fata mea să îți explic ceva: Cu sau fără căsătorească sexul tot ăla e, e important să te iubească omul, și nu un act de la primărie și popă nu cerifica asta. Sfatul meu ar fi să numai fii copilă neghioabă dacă ai o vârstă.
De ce nu mergeti imoreuna la o nunta, si asa imoaci si caora si varza?
Dupa nunta faceti sex
A avut foarte multa rabdare cu tine.Eu unul nu as astepta atat dupa nimeni.Stau 1 an cu tine fara sex pana vrei sa ne casatorim, apoi mai stau 1 an pana organizam nunta.Viata e prea scurta pentru un vagin cu mofturi si pretentii care peste 3 ani e posibil sa ceara divort pentru ca a intalnit un portofel mai gros, sau un barbat mai tanar sau pentru ca pur si simplu e marti.Sexul intareste o relatie cu 50%.
Daca il pierzi, ce? Gasesti pe altul cu o mentalitate compatibila cu a ta.
Nu poți ține omul lângă tine cu forța. Dacă e al tău, v-a rămâne. Dacă nu e, o să plece.
Spune-i în față că vrei după nuntă. Dacă acceptă bine, dacă nu, papucii.
Nunta este un parteneriat civil, sexul este o nevoie fizică. Faptul că asociezi cele două lucruri este puțin ciudat. Dacă ai în mână un act este normal să faci sex dar fără acel act nu este normal?
Este o mentalitate ușor ciudată. Desigur ești îndreptățită să îți urmezi crezurile dar trebuie să accepți faptul că nu mulți îți vor înpărtășii ideile de acest gen și s-ar putea să te trezești ori singură ori lângă un om pe care nici nu îl cunoști și cu care o să îți dai seama prea târziu că nici nu te potrivești.
Pe vremea bunicilor noștri era întradevăr așa cum spui tu, majoritatea respectau aceste lucruri. Nu zic că este anormal dar societatea a evoluat iar această problematică a fost depășită, femeile vor să fie independente, se mărită mai tărziu, etc.
sfatul meu, ca să nu fi scris degeaba și să îți dau și un sfat este să încerci să te bucuri de viață și să nu îți mai pui atâtea probleme. Încearcă să devii independentă, nu te mărita rapid, nu face copii măcar până la 25 de ani și încearcă să nu ajungi să depinzi de nimeni, mai ales de un bărbat.
ps: cel mai probabil că băiatul cu care ești acum nu este acel băiat care să fie cu adevărat special, când îl vei întâlni, vei face și sex și o să îți și placă
succes!
Foarte inspirată decizia ta. E foarte greu, dar, dacă te iubește, este gata să se sacrifice...de aceea cred că ar trebui să vorbiți despre asta.
https://youtu.be/YmKHUpbKs-k
Eu am o întrebare: dacă ești pregătită, de ce sa aștepți pana la căsătorie? Ce crezi ca se va intampla? Crezi ca un colț de hârtie iti va asigura pensia alături de băiatul asta?
Nu-i un gest frumos sa ii ascunzi asta. Puteai sa ii spui de la inceput (mai din timp) sa iti cunoasca intentiile. Spune-i. Daca te iubeste, accepta, daca nu, nu poti tine o persoana langa tine cu forta. Iubirea nu este egala cu egoismul.
Exista baieti care ar accepta ceea ce iti doresti. O poti lua de la capat. Fii deschisa si comunica cu partenerul. Intr-o relatie sincera nu vei fi blamata pentru alegerea asta.
Sa presupunem ca mai trec 2 ani. Tu ii marturisesti asta, iar el nu accepta. Nu veti suferi amandoi? Scrie-i o scrisoare/un mesaj daca ai prea multe emotii.
Si daca dupa nunta descoperiti ca nu sunteti compatibili in pat si ati comis cea mai mare greseala a vietilor voastre?
Singura solutie asumata cu adevarat in situatia asta este sa ii spui exact asta iar daca nu este de acord sa va despartiti si sa astepti pana o sa te mariti ca sa te f$. Gen o sa fi fata batrana )
linarkfts întreabă: