| passenger a întrebat:

Sunt fata,am 15 ani si as vrea sa va cer niste sfaturi. De cate ori stau cu mama,matusa,sora,bunica imi este frica sa aduc vorba de discutii mai "intime". Adica baieti,ciclu etc. Nu suport discutiile de acest gen! De exemplu ieri a fost bunica mea pe la mine,a intrat in camera mea si la inceput vorbeam despre discutii normale,precum materiile pe cate le am la liceu,profesori,colegi dupa care a inceput sa-mi puna intrebari de genu' "Si... Iti fac baietii curte? Am vazut ca ai sanii mari,ti-a venit ciclu?" eu m-am enervat si am intrebat-o ce o intereseaza chestiile astea si ea "Daca te feresti sa-mi vorbesti mie de chestiile astea,cum o sa-i vorbesti prietenului tau?" straight facestraight face Pur si simplu nu mai rezist! De ce trebuie toate sa puna intrebari de genu'? Oare sunt eu ciudata ca nu ma simt bine si ma rusinez pe loc cand vorbesc de chestiile astea? Adica atunci cand vorbesc cu o prietena de varsta mea nu imi este rusine.
Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| Andr3 a răspuns:

Mda stiu cum e laughing si mie imi fac bunicile si prietenele lor la fel straight face mama nu vorbeste despre asa ceva...ma descurc pe cont propiu cand vine vorba de chestii de genu... Spune-i pur si simplu ca nu te simti bine sa i vorbesti despre asa ceva si ignora-i intrebarile, eu asta fac

10 răspunsuri:
| Amelya02 a răspuns:

Pai spune-le sa nu iti mai puna intrebari de genul asta, ce poti face altceva? Ignora-le.

| DeeaMarry a răspuns:

Eu cred ca esti norocoasa pentru ca poti invata din experienta a 4 femei, dispuse sa discute cu tine lucruri intime si sa iti dea sfaturi de care vei avea mare nevoie in viata.

| 000Diddy000 a răspuns:

Si mie mi se intampla tot asa dar la tine e bina, lasa, ca pe mine ma intreaba pana si varmiu chestii din astealaughing si e naspa plec la baie sau ma duc sa ma plimb cand aud ca aduce vorba de chestii din astea el are 16, eu 14, dar cu mama si bunica care ma bat la cap nu stiu ce sa le mai fac incearca si tu sa vorbesti mai deschis cu mama ta, ea a trecut deja prin experientele acestei varste si te poate ajuta

| missoriginal a răspuns:

Stai sa vezi,eram o data cu mama,matusa si varul meu si pe mine varmiu m`a intrebat daca mi-a venit ciclu
Iti dai seama?
Mie mi se pare un lucru normal sa vb cu mama, bunica, matusa chestii din astea

| Jameson a răspuns:

Consider ca nu ar trebui sa iti fei rusine de parinti si bunica sa dicuti astfel de chesti. Totul depinde de ralatia ta cu parinti, daca nu e chiar perfecta atunci e normal sa iti fie rusine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai e normal sa te intrebe la varsta ta.trebuie sa spui totul mamei tale, si sa nu iti fie rusine sa vorbesti cu ea. daca ai vreo problema ea te va intelege cu siguranta. exact asa mi se intampla si mie si am 17 ani deci nu e nimic rau sa te intrebe de baieti sau altceva. funda?

Răspuns utilizator avertizat
| Deniiidk a răspuns:

Sincer cred ca ar trebui sa te relaxezi sau mai bine gandeste-te ca este tot o femeie care te poate intelege. Stiu ca nu este la fel ca si cu o prietena dar incearca. Si eu am aceasta problema si tot 15 ani am dar incerc sa ii fac fata.

| ButterflyGy a răspuns:

E important sa poti discuta si cu persoane ce au trecut deja prin asemenea experiente, si nimeni nu e mai indicat sa-ti spuna despre asta decat mama. E adevarat ca nu poti sa-i spui tot, dar chestiuni legate de menstruatie sau de reactii pe care le pot avea baietii de acum sunt foarte bune cand vin din partea celor mai mari. Astfel de discutii te pot ajuta sa vezi altfel lucrurile si sa eviti unele neplaceri. Lasa-i pe cei mari sa-ti vorbeasca, la inceput va fi mai greu dar ai sa vezi cat iti vor fi de folos sfaturile lor. Eu ii spuneam mamei aproape orice si de la ea am invatat multe, pe care cu siguranta le voi transmite si eu copiilor mei. Incepe prin intrebari mai putin intime si lasa lucrurile sa decurga normal.

| Ada_8018 a răspuns:

Bunica ta are dreptate. Trebuie sa vorbesti cu ea asa cate putin, dar mai mult cu mama ta pentru ca stii ca familia iti va fi mereu alaturi. Si eu ma simt mai usurata cand ii vorbesc unei prietene de chestiile astea, dar nu e asa. Trebuie discutate cu mama ta. Stiu o prietena a carei mama de cand a fost asa ca tine nu a vorbit cu familia despre lucrurile astea si pur si simplu s-a inchis in ea. Si nici cu fiica ei nu vorbeste. Deci. Mai bine sa fim deschisi si sa vorbim decat sa tinem in noiwinking. Sper ca te-am ajutat! Bafta si ai grija de tine!:*