| bunacefacipa a întrebat:

Sunt intr-o relatie de aproape 3 ani si, cu toate acestea, iubitul meu nu are incredere in mine si e foarte posesiv. Nu i-am dat niciodata motive sa fie asa, a fost primul baiat din viata mea si nu am mers aproape pe nicaieri fara el in acest interval de timp ( el e plecat si vine de 2 ori pe an).Ma ia la intrebari pentru orice fac, imi pune vorbele la indoiala daca nu fac ce imi propun in timpul estimat de catre mine si, de la un timp a inceput sa nu se mai controleze, sa imi vorbeasca urat si sa tipe la telefon. Ma deranjeaza foarte mult lipsa lui incredere dar si schimbarea lui brusca de comportament, fapt pentru care am inceput sa ma racesc de el (inainte eram mult mai calda cu el, daca ne certam eu ma duceam la el si plangeam sa ne impacam, acum parca putin ma mai intereseaza de ce se intampla) si tot ce face e sa scota asta in evidenta in loc sa ma faca sa ma apropii din nou de el. In prezent, de 3 zile n-am mai vorbit si, desi nu sunt disperata sa il sun, simt un oarecare gol in stomac. Ce as putea face in aceasta situatie? Cum l-as putea face sa se schimbe?

12 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Halele maica sfanta 3 ani de tinerete aruncati la gunoi urgent scapa de relatia asta esti la varsta strabaterii cearsafurilor nu pierde timpul aiurea timpul trece in defavoarea noastra

| Axde a răspuns:

Mda, bariera de 3 ani.
Daca il mai iubesti vorbeste cu el si expilca-i, nu uita: cheia este comunicarea.
E normal sa se intrebe ce faci daca sta mereu cu gandul la tine si aveti o relatie la distanta. Trimite i poze de cate ori vrea pe unde mergi pana ii castigi increderea. La un moment dat se va satura sa fie asa posesiv vazand ca tu esti cuminte si nu il inseli, dar asta nu e garantat depinde foarte mult de cum este el in general. Spune i ca nu iti place sa te controleze mereu si ca suferi din cauza lui. Daca tine la tine te va intelege.

| LoveTheWayYouLie1 a răspuns:

Așteaptă să facă el primul pas, să vezi dacă merită să lupți.

| corbulalbrosu a răspuns:

Incearca sa scapi de sub influenta lui cat mai poti, deoarece neincrederea de care da dovada este de fapt gelozia de care nu se va lecui niciodata. Gelozia reprezinta cancerul mental care distruge increderea si intr-un final poate degenera in accese necontrolate si transformarea vietii partenerului intr-un iad sau un continuu calvar. Gelozia este o boala incurabila care in loc sa se amelioreze cu timpul se amplifica devenind cronica. Elibereaza-te. Multa sanatate!

| WaterDrop a răspuns:

Se simte oarecum satul si sufocat de relatia asta si probabil a gasit alta fata pe care sa o placa insa nu vrea sa te raneasca direct ci poate prefera sa scape in acest mod de tine ca sa poata fi cu ea. Posibil se simte cu musca pe caciula din aceasta cauza si asta i`a provocat si mania aceasta a neincrederii in tine, cand se gandeste ca el nu a fost indeajuns de puternic si indragostit incat sa nu faca asta. Poate ar fi mai bine sa o termini aici cu el, ca sa nu fie mai rau pe viitor.Tu stii insa daca ai fi capabila sa faci asta, insa sa stii ca mai sunt destule persoane care sa iti ofere lumea la picioare, daca te sperie acest gand cumva si il folosesti ca un motiv sa mai stai alaturi de el.

| mgtow a răspuns:

Trebuie sa iti dai seama ca nu mai poti sa te bazezi pe indivizi, si ei inseala la fel ca voi femeile

| Interlopu_Piulita_1976 a răspuns:

Despartete de el te astept eu in pat

| Oana92 a răspuns:

Si care ziceai ca sunt partile frumoase in relatia ta? Ca am tot incercat sa le gasesc in povestea ta si nu am reusit...

| Coquina5 a răspuns:

Asta cu posesivitatea...e si acceptabila si neacceptabila.
depinde.

acceptabila e atunci cand see merita ca tipul sa te posede.
adica e excitant sa apartii doar unui tip cu adevarat inteligent si bad boy.
ca pana la urma, astfel de barbati sunt foarte rari.
pana la urma, in cazul asta, nu ai nimic de pierdut daca nu te mai vezi si cu alti inapti, adica daca se enerveaza si nu vrea sa te lase sa iesi cu inaptii respectivi si boring.
in this case, e mai mult decat accurate.

neacceptabil e atunci cand te poseda fix opusul barbatului descris mai sus.
adica un trepanat, un complexat, si un fatalau.

| Milla203 a răspuns:

Sunt cam in aceeasi situatie ca tine. Nu mai suport!
Inainte sa am o relatie ma gandeam ca e frumos sa ai un iubit cat de cat posesiv, dar acum simt ca-s cu nervii la pamant. Si din cauza asta, mereu apar certuri. Dar oricum. de la o vreme am inceput sa racesc relatia pentru ca de prea multe ori am lasat de la mine, de fiecare data eu veneam cu scuzele si impacarile. iar acum ca i-am bagat in cap ideea " sa nu crezi ca voi fi mereu a ta" acum incepe sa fie mai atent cu mine. Pe langa asta am inceput sa ma aranjez mai mult decat o faceam de obicei, chiar primind complimente si de la amici de-ai lui, acest lucru pot sa zic ca l-a mai ambitionat, mai ales ca i-am spus ca prin comportamentul asta doar el are de pierdut.
Oricum eu zic sa astepti si sa nu-l suni, poate ca nu te suna pentru ca asa l-ai invatat, sa astepte sa fie sunat de fiecare data dupa o cearta. happy
Aici a fost vina noastra! Cel putin eu chiar asta cred, ca a fost vina mea pentru ca l-am obisnuit asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fugi de el mancand pamantul. Oamenii nu se schimba. Mai ales cei bolnavi psihic. Ti-a mancat deja destui ani din viata. Meriti sa gasesti o persoana normala la cap si sa vezi ce inseamna sa ai o relatie adevarata. Fii puternica, treci peste

| WaterDrop a răspuns (pentru Milla203):

Dupa un anumit timp intr-o relatie intervine monotonia si obisnuinta pentru ca niciunul din parteneri nu isi mai da interesul cum era la inceput, de aici si schimbarea lui de atitudine cand ai inceput sa te aranjezi iar happy. Trebuie sa-l provoci mai mult si sa-i arati ce poate pierde daca nu iti face pe plac, astfel capeti ce`ti doresti si nu-l vei pierde niciodata.