Pff complicata situatia..nah ce sa zici daca tu nu te mai simti bine in relatia asta nu ai decat sa ai o discutie cu ea si sa ii spui ce te doare si nah poate va intelege si se va schimba sau va intelege ca e mai bine sa va despartiti, fiindca totusi dragostea cu sila nu se poate niciodata! Parerea mea e sa ai o discutie cu ea serioasa, sa ii spui tot ce ai pe suflet si sa ajungeti la un acord.E pacat sa ramai cu ea daca tu nu simti nimic fiindca va complicati viata...
Eu am o relatie de un an cu un baiat si am renuntat la tot pentru el pentru ca si el sa cerat o gramada cu parinti lui pentru mine.Ideea e ca nu e o mare paguba ca nu iesi in fiecare seara cu prieteni.Ai langa tine o persoana care te iubeste nu iti ajunge o viata ca sa vezi cine iti e prieten cu adevarat.In schimb daca a facut pasul asta cu tine inseamna ca te iubeste. Ar trebui sa dati cartile pe fata, incearca sa ii explici ca vrei sa mai vorbesti si cu baieti/amici tai nu cred ca e asa incapatanata ca sa nu te inteleaga.
E greu sa inteleaga, e femeie si trebuie sa te obisnuiesti cu asta. Incearca sa faci ce-ti place, sa iesi cu prietenii, sa te distrezi, nu ar trebui sa-ti impuna asemenea lucruri daca te iubeste. Din ce zici tu, se pare ca ea e obsedata de tine si ii e frica sa te piarda. E greu sa inteleaga femeile prieteniile dintre un baiat si o fata, sau dintre baieti, ele au impresia ca daca te intalnesti cu prietenii, gata iesi la agatat. Fa-o sa inteleaga ca pentru tine exista si alte lucruri in viata.
Salut,
Situatia in cazul tau este simpla din ce vad.
Caracterele sunt diferite. Destul de tare. Tu pari o persoana deschisa. Ea este inchisa. Tu ai incredere in tine, ea nu are incredere in ea.
La un moment dat, unul din voi va ceda, cu exceptia faptului cand:
- daca esti persoana care accepta situatia in care partenerul sa fie la conducere mereu - genul sclav.
- daca esti persoana care considera ca partenerul trebuie sa aiba initiativa si tu sa faci tot ce iti sta in putinta sa te schimbi - genul foarte ascultator.
Daca nu esti in lista anterioara, atunci cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa va despartiti.
Faptul ca ai fost primul in viata ei, nu inseamna automat ca vei fi si ultimul.
Suferinta oricum va fi. De ambele parti. Nu se pune problema de asta.
Poate este mai bine sa se intample acum, sa sufere si sa te considere un nenorocit. Decat sa se intample mai tarziu si sa va considerati unul pe altul niste nenorociti, pentru timpul pierdut aiurea impreuna.
Exemplul sinelor de tramvai este cel pe care ar fi bine sa il alegi. Asa sa fiti si voi in viata. Mereu paraleli, fara sa va mai atingeti vreodata.
Acolo undeva exista un tip mai bun pentru ea, care o poate ferici si poate raspunde la sentimentele ei de gelozie, precum si la modul in care ea vede lumea.
Tot acolo pe undeva este si o tipa care te va lasa si chiar te va sprijini sa te exprimi, sa fii tu, sa vorbesti si sa ai prieteni, ba chiar sa iti fie alaturi in acele momente, nu din gelozie, ci din prietenie.
Din pacate e mai bine sa tai cat inca se poate. Mai tarziu, o sa fie mult mai greu. Si daca vei ajunge sa te si casatoresti cu ea, atunci multe alte persoane vor suferi pe langa (parinti, rude, etc).
Nu mai amana. Inchide. Iti faci si tie, dar si ei un bine. Nu pe moment, ci pe viitor.
Ne spui in foarte multe cuvinte ca tu esti sclavul ei. Faceti doar ce vrea ea iar tie nu iti da voie sa faci nimic din ce vrei tu. Cu toate astea, tu te gandesti sa nu o ranesti, in timp ce ea iti interzice fara regrete sa faci orice iti place. Ai o mentalitate buna, te va duce departe! Nu conteaza cat de des iti spune ca te iubeste daca nu iti permite sa faci nimic din ce te-ar face fericit. E foarte usor sa spui "te iubesc", mai ales daca esti fata, ce e greu este sa si demonstrezi asta. Si daca te iubeste, te va intelege si va accepta ca nu toata viata ta se rezuma la ea, ai nevoie si de alte lucruri.
Cel mai probabil sfaturile mele sunt irosite in cazul de fata. Prietena ta deja a facut din tine ce a vrut si s-a ajuns aici doar pentru ca tu i-ai permis. Se pare ca tu erai prea preocupat sa o protejezi in timp ce ea era preocupata sa te transforme intr-un catel de companie. Si a reusit, fara ca tu sa-ti dai seama. Te-ai trezit inre-o dimineata si nu mai aveai prieteni, nu mai aveai voie sa saluti fete pe strada, de fapt, ai voie doar ce iti spune ea. Daca nu te complaci, se supara, indiferent daca ai dreptate sau nu. Pentru ca in asta consta dresajul. Din pacate nu pari genul care sa puna piciorul in prag si oricum, e posibil sa fie prea tarziu. Daca a trecut mai mult timp ea va vedea comportamentul tau ca pe o tradare si nu ca pe un comportament normal.
Bananacantareata87 întreabă: