| Eusuntalacare a întrebat:

v-am cerut sfaturile pentru a ramane insarcinata in ianuarie...iar luna aceasta am realizat ca imi întârzie menstruatia, este a 6 a zi de întârziere...mi-am facut doua teste, unul acum doua zile si unul azi, ambele au iesit pozitive dar cu o linie nu foarte intensă....ma gândesc ca este de cine faptul ca nu le-am făcut dimineata, deci sunt insarcinata! Din cat sunt eu informata as avea 4 săptămâni si 6 zile, tinând cont ca mi-a venit pe 26 luna trecuta! Acum ma gândesc sa merg la un ginecolog dar cred ca este prea mic pentru a se putea vedea pe ecograf si a se confirma medical saricina, deci ce se trebui sa fac?

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

La ecograf in acest moment se pot observa probabil anumite modificari in forma si structura endometrului insa in nici un caz nu se poate vedea o sarcina sub forma unui embrion, deoarece doar incepand cu saptamana a 7-8 de sarcina este posibil sa se observe ceva insa doar cu un aparat foarte performant si un operator experimentat deoarece sarcina are dimensiunea unui seminte de dovleac (10-14 mm lungime si circa 1 gram in greutate). In consecinta nici medicul nu va putea sa-ti confirme decat in cazul in care iti va face anumite analize. Singura metoda cu un rezultat intotdeauna corect si cu o precizie de peste 98% este cel obtinut prin testul de sarcina facut prin analiza sangvina intr-un laborator de analize medicale. Multa sanatate.