| ady2005 a întrebat:

Va rog am nevoie sa ma ajutati! Am 12 ani in ianuarie fac 13, si sunt clasa 6! Am iubit... suntem impreuna de 2 ani si suntem intr-o clasa (okey poate nu e important chestia asta) si e genul de baiat amuzant, adica unul din tipii aia din clasa cei mai populari sa zic asa, si cand am inceput sa fim impreuna in clasa 4 paii era genu amabil cu toti, chiar hranea catelusii de pe drum, si chestii de genu. Insa alaltaieri, el si inca 3 baieti din clasa erau in WC scolii de afara, si m-a trimis profa sa-i caut, si i-am strigat si au iesit repede de acolo, si mi-a zis ca doar vorbeau. (EU NU BANUISEM NIMIC) Exact in seara aia vorbeam cu prietenul lui cel mai bun, si l-am rugat sa-mi zica ce faceau de fapt acolo! Si am aflat ceva ingrozitor. da... FUMAU tigari adevarate! El imi zice ca e prima data si doar a vrut sa incerce, si mi-a promis ca nu o sa mai fumeze! Dar astazi la scoala, prietenul ala a lui iar mi-a zis ca ieri iarasi au fumat, si de data asta m-am suparat rau pe el! Prietena mea cea mai buna, a zis ca cand s-a apropiat de el, simtea miros de fum, s-a dat cu parfum, dar oricum se simtea. Scuzati va rog categoria si va rog sa nu ma judecati! SPuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac, ce sa-i zic ca sa inceteze asta? Nu m-as fi gandit ca o sa ajunga sa fumeze prin WC la 12 ani! Va rog. spuneti-mi daca e priculos pentru el, si spuneti-mi cu cel poot sa-l ajut? Ce sa-i zic ca sa-l conving, cum sa procedez?

11 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Fumatul reprezinta unul dintre obiceiurile foarte daunatoare pentru sanatatea celui care o practica. Trebuie sa-i explici ca nu face bine si il poti doar sfatui sau eventual sa-l rogi sa te asculte. Altceva nu ii poti face in mod concret oricat ai incerca. Convinge-l sa citeasca despre efectele nefaste ale fumatului asupra plamanilor. Sanatate!

| mihai69 a răspuns:

Dacă a „gustat" din „fructul oprit", slabe șanse să renunțe, orice i-ai spune. Trebuie să vină din el dorința de a se abține de la a mai continua acest obicei dăunător.

| Emilian65 a răspuns:

Daca tie nu iti place ce face el, lasa-l si gaseste unul pe care sa-l placi.

| ElisssssaMihaelaConstandache a răspuns:

Nu e bine! Dar lasa-l pe el sa-si dea seama ...si eu fumez stiu riscurile dar asa vreau

| GeorgecelMare a răspuns:

Slabe sanse. Odata pus gura pe ea nu mai poti sa ii dai drumu asa am patit si eu si mi-am pierdut multi prieteni incearca sa ii spui ca nu e bine ceea ce face.Bafta!

| Mihai1221 a răspuns:

In primul rand nu e doamne fereste cine stie ce,eu zic, sa ii zici ca nu e bine de loc, si sa ii arati video acesta, problema e ca e in limba rusa dar nu cred ca e o problema, si o sa vada ce ramane in el https://www.youtube.com/watch?v=7qckwhd_lfw

| Mihai1221 a răspuns:

Aratai videol acesta si o sa vada ca nu e bine de loc,nu e mare lucru ca fumeaza,dar faptul ca crede ca e bine,lasa mai bine sa isi procure un vape daca tot vrea sa fumeze,macar vape.ul nu are nimic grav, plus ca e fara nicotina, si e cu gust de \; capsuna, zmeura, mar.etc,dai videl acesta sa il vada ce ramane dupa fumat https://www.youtube.com/watch?v=7qckwhd_lfw&t=1s

| ady2005 explică (pentru Mihai1221):

Off a fumat si tigara electronica, si a fumat la scoala cu toti colegii si a avut probleme, a aflat diriginta.

| Mihai1221 a răspuns (pentru ady2005):

Iai aratat video-ul, p.s ai Instagram?

| ady2005 explică (pentru Mihai1221):

Da am

| Mihai1221 a răspuns (pentru ady2005):

Mil dai?