Stai cat mai mult timp alaturi de ea, nu o lasa singura, spatiile inchise si intunecate nu ii fac bine, face-ti plimbari multe multe, fa-o sa zambeasca.
Fa-o sa inteleaga ca esti alaturi de ea si ca doresti sa o ajuti sa iasa din problema asta, dar si ea trebuie sa faca ceva. Spune-i ca nu rezolva nimic daca isi face rau. Ganditi impreuna si incercati sa gasiti o solutie impreuna. Fa_i intrebari si ajut-o sa se descarce, sa iti spuna ce are pe inima si sa se elibereze. Scoate-o pe afara, plimbati-va. Cand mergi undeva invit-o sa vina cu tine, insista sa vina. Ii face mai rau sa stea inchisa in casa.
Ea se confrunta cu o lupta cu ea. Si eu am trecut cand aveam 12 ani prin ce trece ea. Stiu ca pierdeam in jur de 2-3 pahare de sange pe saptamana si am cicatrici pe burta, de care nu sunt mandra si le regret. Fiecare zgarietura e o lupta pierduta. Eu am trecut greu prin asta fiindca nimeni nu stia si nu vorbeam deloc despre ceea ce simteam, eram introvertita. Aveam si inca am 2 haucinatii: 1 mos cu parul carunt ce ma calma mereu si imi vorbea despre cum oamenii nu sunt ceea ce par si un baietel de vreo 14 ani foarte simpatic ce im iaducea aminte ca sunt un cpil si trebuie sa profi de asta. Baietelul ala imi spunea "Taieturile si automutillarea sunt chemarile diavolului, iar noi le acceptam si prin asta suntem slabi". De atunci nu m-am mai taiat si am decis ca sunt puternica si nimeni nu ma poate ranii. Spune-i asta. Fii alaturi de ea, eu as fii vrut sa am alaturi pe cineva. A da inca ii mai vad pe cele 2 halucinatii Imi spun sa mananc si sa dorm (intr-un tim nu mancam si nu drmeam, ai grija ca ea sa nu pateasca asta ) Mult succesc, daca este sa vorbesti cu ea, spune-i daca vrei ca cineva ce a trecut prin ce trecea ea, si o intelege ii transmite "Stai strong, don't lose the fight."
Stiu cum e... di eu am trecut printr.o depresie in cae reactionam asa... si nu voiam ajutorul celorlati pentru ca ma simteam ca ii deranjez pe ceilalti si ii stresez cu prostiile mele...
dara m avut norocul ca am avut o prietena foarte buna care m.a ajutat sa trec peste. Mi.a fost alaturi mereu si m.a ajutat sa uit de toate grijile.
Daca crede ca cere atentie... iesiti
Iesiti la o plimbare prin parc sau prin fata blocului si discutati... trebuie sa ii fi mereu alaturi.
Mindfulness întreabă: