Esti femeie in toata firea care are deja un copil, dupa cum vad din istoricul tau, deci stii ca sexul fara prezervativ poate duce la sarcini nedorite si totusi, de ce nu te protejezi?
Nu stim ce tip de mentruatie ai, deci nu-ti putem spune daca erai in perioada fertila sau nu si nici nu putem ghicii in stele, daca esti sau nu insarcinata.
Fa un test de sarcina DUPA 21 de zile, de la ultima partida sexuala, ca sa vezi daca esti sau nu gravida.
Si in cazul tau sunt valabile urmatoarele informatii si explicatii in privinta posibilitatii si a probabilitatii sa se poata forma o sarcina in urma actului sexual neprotejat intretinut in cea de a 7-a zi a ciclului. Citeste cu atentie urmatoarele explicatii vei reusi sa intelegi : daca si in ce conditii/situatii se poate forma sarcina.
POSIBILITATEA SI PROBABILITATEA DE A SE FORMA SARCINA IN PRIMELE 6-7-8 ZILE ALE UNUI CICLU MENSTRUAL OVULATORIU
1.) Daca sperma in mod sigur NU a ajuns in vagin, in acel caz formarea sarcinii devine imposibila indiferent in ce moment al ciclului menstrual este intretinut actul sexual.
2.) Atunci cand actul sexual este intretinut in perioada zilelor de menstruatie sau in zilele imediat urmatoare, in acele cazuri pot exista si situatii in care uneori apare posibilitatea de formare a sarcini, cu conditia ca sexul sa se termine cu ejacularea spermei in vagin.
Insa formarea sarcinii in urma unui sex intretinut in a 4-a, 5-a sau a 6-a zi de menstruatie sau una din zilele imediat urmatoare zilei de dupa terminare a sangerarii menstruale devine posibila :
a.) -- doar in cazul in care ciclul menstrual chiar si cel de tip regulat este foarte scurt de numai 21, 22, 23 de zile.
b.) -- sau atunci cand ciclul menstrual este foarte dereglat.
Rezulta ca exista posibilitatea reala ca sarcina sa ia nastere in urma unui sex intretinut in a 4, 5 sau a 6-a zi a ciclului (numarat fata de prima zi de menstruatie), dar aceasta posibilitate exista si se poate intampla in cazul in care LUNGIMEA ca numar de zile a ciclului este intotdeauna/mereu de 21, 22, sau 23 de zile. Este stabilit stiintific si medical ca OVULUL este eliberat intotdeauna cu 14 zile inainte de terminarea ciclului, astfel ca OVULATIA se produce :
-- in a 8-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 21 de zile,
-- in a 9-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 22 de zile,
-- in a 9-a zi a ciclului menstrual cu lungimea de 23 de zile.
Si ca atare rezulta ca in cazurile in care ciclul menstrual este unul foarte scurt, de 21 sau 22 de zile, PERIOADA FERTILA poate sa inceapa din a 4-a sau a 5-a zi a ciclului, fiindca spermatozoizii care ajung in vagin in acel moment, pot supravietui in jur de 3-4 zile si pot fecunda ovulul care va apare in a 7-a sau a 8-a zi a ciclului.
In concluzie in cazul tau sarcina se poate forma numai/doar in situatia in care ai ciclul tau menstrual este ori foarte scurt sau este mereu/intotdeauna foarte dereglat. Dar daca ciclul tau este regulat si are mereu lungimea mai mare de 25-26 de zile, atunci este cu totul IMPOSIBIL sa se poata forma sarcina in acest caz. Multa sanatate!
Buna, am si eu o problema, menstruatia mi-a venit normala, pe 18 mai am facut ultima oara sex, partenerul nu a ejaculat in mine, sexul a fost facut inainte sa-mi vina menstruatia adica pe 2 iunie
Mi a venit, dar am o problema, am sanii durerosi si acum dupa ce s-a terminat menstruatia, si am avut cateva sangerari vaginale, am vreo infecție? Teste de sarcina am facut vreo 5 in decursul ultimelor saptamani si au iesit negative toate, o parere va rog e infectie sau alta cauza sau e vorba de sarcina?
Nu ramai insarcinata doar de la atat pentru ca nu erai in perioada fertila.
Te cred ca esti speriata.Sansele sa fii gravida, dupa parerea mea sunt mici, avand in vedere mai sus detalii despre menstruatia ta.Dar nimic nu este exclus! Depinde de organismul fiecareia.Parerea mea este sa astepti sa vezi ce se intampla, cere ajutorul si vorbeste despre asta cu cineva (prietena, mama, chiar si iubit) nu strica sa cumperi si un test de sarcina mai tarziu.
Va multumesc din suflet tururor! O sa astept 21 de zile si o sa imi fac un test! Numai bine va doresc tuturor!