| superpissy40 a întrebat:

Buna TPU. Voi ce parere aveti? De ce oamenii au frica de intimitate, de a recurge prima data la act, dupa ani petrecuti alaturi de cel drag lor, practic de a se darui? Credeti ca ei considera ca nu vor sa le ofere sperante false celorlalti? Si oare de ce unele persoane sunt sceptice si in privinta utilizarii metodelor contraceptive, in cazul baietilor prezervativul si al fetelor anticonceptionalele/pilula de a doua zi? Cum sa aiba acestia o siguranta deplina? Intreb pentru ca am mai intalnit astfel de persoane si nu realizez care ar putea fi cauza. Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns:

Poate ar fi intelept sa intrebi direct acele persoane.Sa interpretam noi aici nu mi se pare ca are sens, deoarece este subiectiv si nu se pot aplica ca reguli general valabile.

As putea spune ca poate unii au anumite conceptii religioase conform carora trebuie sa astepti o perioada inaintea actului sexual.
As putea spune ca baietii nu vor sa foloseasca prezervativ pentru ca e mai placut actul fara protectie, si nu le pasa de riscul de transmitere a bolilor sexuale sau de siguranta fetei in ce priveste o posibila sarcina.
As mai putea spune ca fetele nu vor sa foloseasca anticonceptionale/pilula de a doua zi pentru ca le este frica sa nu le afecteaza sanatatea din punct de vedere hormonal, sau se tem sa nu existe riscul de a se ingrasa, etc.

E adevarat ce am scris mai sus? In unele cazuri, da, dar nu poti sti ca fix asa gandesc si persoanele de care vorbesti.

| AdioTPU a răspuns:

Pentru că le e teamă că după ce vor ajunge la actul sexual vor fi apoi părăsiți, în special fetele au temerea aceasta. Le e frica sa nu se fisureze prezervativul sau pilula de a doua zi sa nu funcționeze.