| Anonim111118 a întrebat:

Vreau sa imi incep viata sexuală cu prietenul meu, suntem impreuna de 2 ani, si nu am făcut-o pana acuma!
Mă tem sa nu rămână însărcinată chiar daca o facem protejat.
Menționez ca menstruația mi-sa terminat pe 18!
Cu ce sfaturi ma puteți ajuta?!
Ps:18 ani, sfer sa nu incepe-ți cu răutăți!

5 răspunsuri:
| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Halele maica sfanta la varsta asta sa stai ca vitelu la poarta noua 2 ani ca sa penetrezi un vagin>?

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru informarea ta corecta trebuie sa stii ca o femeie poate ramane insarcinata DOAR in perioada fertila a ciclului menstrual. Perioada fertila se poate determina/stabili DOAR in cazul ciclului menstrual REGULAT. Din acest motiv formarea unei sarcini presupune intretinerea sexului in perioada fertila si patrunderea spermei in vagin in mod obligatoriu. Prin folosirea corecta a metodelor de protectie probabilitatea formarii unei sarcini teoretic este eliminata intro proportie extrem de mare de regula de peste 96-98%. In cazul tau daca ai un ciclu menstrual regulat cu lungime medie de aproximativ 28 de zile, atunci in cazul in care ultima menstruatie a inceput probabil in data de 15 aprilie (cunoasterea datei de terminare a menstruatiei nu ajuta cu nimic deoarece noul ciclu menstrual incepe cu prima zi de menstruatie), perioada fertila in care ai putea ramane insarcinata incepe in data de 24-25 aprilie si tine pana pe data de 30 aprilie. Dupa data de 1 mai vei intra in a 2-a perioada nefertila care va tie pana in momentul aparitiei urmatoarei menstruatii. In cazul in care veti intretine mereu sex protejat si va veti comporta in mod responsabil, poti fi sigura cu nu vor apare situatii neplacute. Multa sanatate.

| Emilian65 a răspuns:

Daca menstruatia s-a terminat pe 18 martie poti sa-ti incepi viata sexuala fara nicio problema, ca nu vei ramane gravida.

| Negoiu a răspuns:

Răspunsurile la asemenea subiecte nu pot fi decât generale. Femeile sunt diferite, unele rămân uşor însărcinate, unele greu, unele deloc. Dacă ai un ciclu normal, până pe 23 inclusiv şansele de a rămâne însarcinată sunt foarte mici (practic inexistente). Folosiţi prezervativ, grijă să nu se rupă.

| DarySiNimicMaiMult a răspuns:

Eu cred ca poti sa o incepi, poate Vineri sau Sambata.Protectia se sparge mai rar dar daca se sparge exista pastila de a doua zi.Ai 18 ani si e bine ca iti incepi viata sexuala majora, unele fete au ramas insarcinate la 15 ani. Daca relatia e una frumoasa si ai incredere in el poti sa-ti incepi viata sexuala cu el.Bafta!