Daca ciclul menstrual s-a suprapus peste perioada cuprinsa intre 11.12 - 7-9.01 = 28-30 zile, inseamna ca ovulatia a avut loc in una dintre zilele de 25, 26 sau 27 Decembrie. Inseamna ca perioada fertila extinsa s-a suprapus peste intervalul de timp cuprins intre 21.12 - 28.12 Decembrie si astfel reiese ca sexul intretinut in data de 23 Decembrie a avut loc cu 2, 3 sau 4 zile inainte de ziua care s-a produs ovulatia. In consecinta daca ciclul menstrual a fost programat hormonal sa aiba 28 zile in acel caz actul sexual a avut loc cu 2 zile inainte de ovulatie, caz in care probabilitatea de a se putea forma sarcina este foarte ridicata de peste 80-90%.
In schimb : daca ciclul menstrual a fost programat hormonal sa aiba 30 zile in acel caz actul sexual a avut loc cu 4 zile inainte de ovulatie si probabilitatea de a se putea forma sarcina devine foarte mica, fiind in jur de 10-25%. In acest caz totul depinde de hazard, sau altfel spus de cum iti este norocul. Sanatate!
Daca ai un ciclu regulat de 28 de zile, ziua a 12-a este deja in perioda fertila. Iar daca ai avut sex neprotejat in perioada fertila, atunci ai sanse sa fii deja insarcinata.
Un test de sarcina corect se poate face dupa 21 de zile de la ultima partida sexuala, Ori la 7-10 zile de la intarziere ciclului.
In cazul tau, mai trebuie sa astepti 3 zile, ca sa poti face testul de sarcina.
Mulțumesc mult. o sa mai astept cateva zile!
Cea de a 12-a zi poate fi fertila incat sa se si formeze o sarcina, insa numai in cazul in care ciclul este REGULAT si are lungimea de 26 - 29 de zile. Posibilitatea de a se putea forma o sarcina in cea de a 12-a zi a ciclului menstrual scade pana spre disparitie daca ciclul este scurt si are mereu cel mult 25 de ziie, sau din contra in situatia in care lungimea ciclului este mereu mai mare de 30 de zile. Pentru ca rezultatul obtinut sa fie valid, valabil si corect, testul de sarcina se face dupa a 7-a zi de intarziere a menstruatiei, sau dupa trecerea a 21 de zile de la ovulatie cad aceasta se cunoaste sau de la data intretinerii ultimului act sexual neprotejat si susceptibil de a fi ajuns sperma in vagin. Multa sanatate!
Ciclul meu este de vreo 4 luni de 28-30 se zile! Ultimul act neprotejat a fost in ziua 12. menstra s-a terminat pe data 16 actul a avut loc pe data de 23
Daca ciclul menstrual s-a suprapus peste perioada cuprinsa intre 11.12 - 7-9.01 = 28-30 zile, inseamna ca ovulatia a avut loc in una dintre zilele de 25, 26 sau 27 Decembrie. Inseamna ca perioada fertila extinsa s-a suprapus peste intervalul de timp cuprins intre 21.12 - 28.12 Decembrie si astfel reiese ca sexul intretinut in data de 23 Decembrie a avut loc cu 2, 3 sau 4 zile inainte de ziua care s-a produs ovulatia. In consecinta daca ciclul menstrual a fost programat hormonal sa aiba 28 zile in acel caz actul sexual a avut loc cu 2 zile inainte de ovulatie, caz in care probabilitatea de a se putea forma sarcina este foarte ridicata de peste 80-90%.
In schimb : daca ciclul menstrual a fost programat hormonal sa aiba 30 zile in acel caz actul sexual a avut loc cu 4 zile inainte de ovulatie si probabilitatea de a se putea forma sarcina devine foarte mica, fiind in jur de 10-25%. In acest caz totul depinde de hazard, sau altfel spus de cum iti este norocul. Sanatate!
La un ciclu de 28 de zile, ziua a 12-a este zi fertila. Deci poate sa apara o sarcina nedorita.
Ar trebui să mai aștepți cateva zile pentru a face un test.
Șanse sa fii însărcinată sunt dar poate fi și o simplă întârziere a ciclului menstrual.
Chiar dacă in ultimele luni îți venea regulat la aceeași dată dereglari pot aparea oricând.
Mie de exemplu îmi venea întruna din zilele 12-14 in ultimele 6 luni însă luna asta mi-a venit pe 8. Până luna asta îmi venea regulat deci dereglari pot aparea oricând.
Da asa este! Mai aștept, poate o fi o dereglare
Mentionez ca din septembrie nu am mai avut probleme cu dereglarile... am avut menstruatie ceas. Mereu aceeași data
Inca nu a aparut mentruatia! Sa fac testul daca nu apare nici maine?