E nasol al 17 ani sa ai un tata asa sever insa nu e usor nici cu munca la 18 ani.nimeni nu o sa te angajeze mai ales sa te si plateasca bine
Incearca sa gasesti un hoby
17 ani fara 3 luni, am mentionat mai devreme
Este cazul sa porti o discutie serioasa cu tatal tau in care sa ii explici ceea ce vrei si ce asteptari ai de la el ca tata! Nu esti foarte mare si de aceea tatal tau este asa dur, isi face griji pentru tine.
Daca o sa ii faci cunostinta tatalui tau cu prietenul poate o sa aiba incredere in el si o sa va lase sa va intalniti!
Nu cred ca ar avea nici-un rost, asta-vara a inceput sa tipe la mine tot din cauza unor chestii ca am iesit la ora 11 seara la o prietena si atunci m-am pus pe plans si i-am spus ca eu nu o sa il iert niciodata pentru cum se comporta cu mine si pentru ca nu ma lasa sa vorbesc cu el si degeaba.
Si ca daca va continua asa, atunci cand voi fii mare si ma voi intretine singura nu o sa il mai consider tata si nu o sa mai vorbesc niciodata cu el.
Acum scuza-ma, la ora 11 seara sa iesi din casa in conditiile in care ai 16 ani nu prea este ok, tatal tau a avut dreptate, nu este o ora prea potrivita.Sunt sigura ca o sa vrea sa discute cu tine, cel mai important este sa ai rabdare sa il ascukti si o sa aiba si el rabdare cu tine!
Acum 3 ani jumatate ma lasa afara pana la ora 4 noaptea sau si mai mult.El vrea doar sa invat si sa ajung in viata sa am meseria pe care o vrea el pentru mine, daca se poate sa ma si marit cu cine vrea el....probabil
Daca tu ii demonstrezi lui ca inveti eu sunt sigura ca el nu o sa mai aiba ce sa comenteze!
Concluzia:invatatul este cheia tuturor problemelor!
Am spus eu ca trebuie sa toceasca? Eu am spus ca trebuie sa invete, este alegerea ei cum vrea sa faca asta.Invatatul se face prin tocit sau prin gandire logica, dar asta depinde de cum te duce tartacuta!
P.S 1. Daca tocesti o sa retii 2-3 zile, pe cand daca inveti prin gandire logica o sa iti ramana in cap pentru mult mai mult timp.
2.Invatatul nu a omorat pe mineni din cate stiu eu!
Stiu prea bine ca se spune, ca jumatate din lectie se invata din clasa, dar daca nu te duci acasa si mai citesti de doua ori lectia este posibil ca atunci cand esti intrebat sa mai ai in cap decat un sfert din acea jumatate, deoarece intervine uitarea care este fireasca.
Am invatat tot timpul, niciodata nu cred ca a avut un motiv real sa se planga de min in legatura cu asta, la toate materiile aveam note de 8-9 si 10 doar la matematica note mai mici cum ar fi de 6 pentru ca nu inteleg matematica oricat m-as chinuii si la istorie note de 6 deoarece proful e nebun si nimeni din scoala nu a avut note de 9 sau 10 la el si tatal meu stia acest lucru dar el este cu ideea ¨ala da profesor¨
Iti ramane doar sa discuti cu tatal tau si sa ii explici care este situatia! Este singurul lucru pe care il poti face.Mult succes!
P.S Sa nu iti fie teama in a discuta cu el.
Tataul tau nu isi da seama ca vrand sa-ti faca bine, iti face de fapt rau.In felul acesta o sa ajungi sa te racesti, sa te debarasezi de ei si sa te refugiezi la alte persoane cu care poti vorbi.Mama ta probabil nu vrea sa te ajute deoarece ii este intr-un fel frica de tatal tau, de reactia pe care ar putea-o avea daca ar afla si nu vrea sa se riste chiar daca stie ca tu nu esti fericita. Poate tatal tau s-a uitat la ce greseli a facut el in tinerete, iar acum ii e frica sa patesti ceva din cauza unui baiat.Ai incercat sa il prezinti si lor? Poate ca te gandesti ca ar fi in zadar si zici ca nu mai are rost efortul.Nu este asa, nu ai de unde sa stii ce se va intampla daca nu incerci.Totul este sa iti doresti si sa ai o tarie de caracter care depaseste orice!:*
Las' ca iti descoperi tu "marea dragoste" si asa. Nu fi asa pesimista ca tot "raul" care ti se intampla acum poate te va duce spre bine : poate vei ajunge la un loc de munca unde vei castiga x milioane de $ si vei iesi din casa oricat vrei tu sau vei intalni "sortitul" in acest mod "exigent".
Doar asculta-i si nu mai comenta si in cele din urma te vor mai lasa sa iesi cu baietii daca asta urmaresti.
Probabil cand o sa iti gasesti un baiat de treaba in care sa aiba incredere parintii tai nu o sa iti mai interzica relatia, probabil baiatul pe care il iubesti sta cu tine doar pentru anumite placeri, acesta s-ar putea sa fie motivul pentru car ei nu sunt de acord cu el.
Am mentionat ca nu ma lasa cu nici-un baiat.
Din moment ce tu ai facut unele greseli e clar ca parintii tai cred ca acel baiat te-a influentat sa faci acel lucru si nu stiu de ce dar banui ca acel baiat nu are o reputatie buna, nu am intalnit tata care sa nu fie de acord cu relatia fetei daca baiatul era unul de treaba.Parintii mei o lasau pe sora mea doar pana la 10 seara plecata, doar daca eram eu cu ea statea mai mult, chiar daca era cu prietenul ei nu o lasau, dar ea a inteles ca e spre binele ei si nu ia criticat.Invata sa iti respecti parintii si sa ii asculti nu am intalnit pana acum parinti care sa vrea rau copilului lor. Ai zis ca atunci cand aveai 14 ani stateai pana la 4 dimineata, e clar ce fata esti incearca sa iti repari greselile si sa iti creezi o imagine buna.
Poti sta cu acel baiat fara ca ai tai sa stie sau ii poti explica tatalui tau cum sta treaba si ii poti reaminti de copilarie sa ii amintesti de unele lucruri care l-ar putea inbuna uite sti vorba accea "vorba dulce mult aduce" deci poate reusesti sa il convingi...
De obicei tati de fete sunt extrem de atenti grijuli deci vezi cum procedezi.
Bafta!
Pot sta cu el fara ca ai mei sa stie dar nu ma pot intalnii cu el deoarece nu ma lasa sa ies deoarece banuiesc ca ma intalnesc cu el chiar daca eu vorbesc cu vreo prietena sa zica sunt la ea.
Uite nu imi spune ca nu te lasa nici la liceu ) dupa ore te poti intalni cu el ii poti spune tatalui tau ca ati stat putin mai mult ca a fost o problema in liceu inventezi si tu ceva... Ii poti spune ca te duci la un concurs de informatica, mate, romana o materie care te pricepi mai mult ca ti-a spus profesoara sa mergi si te duci cu o ora mai devrem . Stiu ca nu poti face asta la nesfarsit dar daca prietenul tau te iubeste te va intelege ca faci tot ce poti si daca nu inseamna ca nu te merita...
Sper sa te ajute sfatul meu sau mai bine zis minciunile mele.
Ai aproape 18 ani.ce mai? esti aproape adult.deci in curand o sa poti sa fi independenta. dupa ce termini liceul poti sa te angajezi ca nu toata lumea e facuta pentru facultate.in strainatate poti vi bine platita pentru ca acolo munca e mult mai apreciata decat aici.pana la 18 ani iti sugerez sa ii faci pe ai tai sa creada ca te gandesti doar la studi.asa o sa te lase la biblioteca.la o prietena sa faci temele si tot asa si o sa poti sa te intalnesti cu el
Mai intai de toate, tatii de fete, sunt, intr-adevar putin cam (prea) exigenti. Si al meu a fost, nu e nimic rau in asta.
Majoritatea tinerilor de azi isi incep viata sexuala prea devreme si tind sa cred ca si tatal tau se teme de lucrul acesta. Daca aceasta a fost "greseala" de care spui, atunci asteapta-te sa mai tipe la tine, s.a.m.d.
Poti scapa de situatia asta intr-adevar invatand... eu sunt de parere ca tatal tau va fi mult mai calm atunci cand vede ca ai performante mai bune la scoala si de ce nu, note mari la BAC. Cred ca atunci iti va da mana libera sa alegi ce facultate doresti si implicit viata pe care ti-o doresti.
Sunt curioasa daca ti-ai inceput viata sexuala
Nu aceasta este greseala de care a aflat, am luat ceva din casa...si da, mi-am inceput-o...
Nu asta este greseala de care a aflat tatal meu, am luat ceva din casa dar nu obligata de acel baiat, nu este vorba de bani si am facut acest lucru deoarece simteam ca el este tot timpul aproape si tot timpul cand se ducea undeva, oriunde (in alte orase) ma lua cu el ca sa ma plimb si etc., simteam ca el este singurul caruia ii pasa de mine...Si da, am inceput-o dar tata nu a aflat
Daca ai furat din casa normal ca nu mai au incredere in tine si nu vor sa te mai lase sa iesi.Probabil ca se gandesc ca anturajul e de vina.Si taica-tu chiar gresea cand te lasa pana la 4 dimineata afara cand aveai 13 ani.Eu am 18 ani jumate, nu ma lasa sa ies nicaieri, si tot nu ma plang atat...
17 fara 3 luni
Stiu ca poate nu e bine ce te invat, dar banuiesc ca esti inca la scoala...ca s nu dai prea mult de banuit mai chiulesti de la o ora, doua.o lasi putin mai moale pana ce cred parintii tai ca ai terminat cu el.plus ca ar trebui sa vorbesti si cu el despre mutarea asta a ta.ca faci niste sacrificii pentru el.iar daca el n te sprijina nu stiu ce s zic. unde este iubirea. sper ca te.am ajutat intr-un fel.