anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 17 ani si in curand o sa implinesc 18 ani.Am o relatie de 6 luni cu iubitul meu care are 19 ani.Ne iubim foarte mult, multa lume s-a pus intre noi, dar am luptat pentru iubirea noastra.Parintii lui sunt de acord cu relatia noastra, chiar ma plac foarte mult.Parintii mei nu il suporta deloc, spun ca nu e de mine, ca nu ma merita, ca nu e bogat(are aceeasi situatie financiara ca a mea). Sunt satula de cearta si discutii aprinse. Vrem sa ne facem un viitor impreuna si sa ne intemeiem o familie. El nu mi-a gresit niciodata, nu m-a inselat si consider ca este omul care imi poate oferi tot ce imi doresc.Parintii mei vor sa fac ce vor ei, nu ce imi doresc eu. E o situatie foarte grea.Am nevoie de sfaturi va rog!

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asteapta sa implinesti 18 ani, dupa care o sa fii majora si o sa poti lua hotarari singura, fara sa fie nevoie de acordul parintilor.
Parerea mea este ca ar fi bine sa discuti cu parintii tai despre motivele impotrivirii, fiindca, inca de la stramosii nostri latini, se spune "audiatur et altera pars" (daca nu ai facut latina inseamna "sa ascultan si cealalta parte). De asemenea, tot o vorba batraneasca spune ca "este bine sa-ti asculti si parintii".
Succes si fericire!

| thealchemist a răspuns:

Cred ca daca ai 17 ani mai e mult pina cind vei putea sa-ti dai seama cine iti poate oferi tot ceea ce-ti doresti. pe de alta parte parintii tai nu au nici o treaba cu asta, ei il vor alege pe cel care le place lor, nu pe cel mai bun pentru tine. deci tu singura trebuie sa faci alegerea, numai ca trebuie sa mai astepti citiva ani. daca el e cel mai potrivit pentru tine, nu e nici o problema sa astepti inainte de a face pasul cel mare, daca nu, iti poti da seama in timp. dar daca nu poti sa te increzi in opinia parintilor tai (daca lor le place de altcineva spune-le sa il aleaga ei, sa se casatoreasca ei cu el), pentru ca numai tu poti sa stii ce vrei si pe cine, in acelasi timp la 17 ani nu poti fi inca pregatita sa faci o alegere. trebuie sa te gindesti ca e o alegere pentru toata viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca ar trebui sa te muti cu el sa faceti o facultate... sa fiti fericiti si asa mai departe, spune-le parintilor tai ca nu pot sta in calea fericirii tale. dragostea e cel mai frumos lucru de pe pamant si ca daca te-ar iubi te-ar lasa sa fii cu el pentru ca esti fericita cu el nu?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Zile sa te lase in pace

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca tie iti place de el asta conteaza cel mai mult... Spunele parintilor tai ca il iubesti si ca nu vrei sa te desparti de el.In plus conteaza parerea ta asa ca incearca sa ii convingi si pe parintii tai... Pup dulce, Deea.

| emo:Xkid:X a răspuns:

Pai in primul rand nu renuntati la voi daca va iubitzi stiu ca e greu nu ia km sa alegi intre parintzi si el dar nu o sa iti faci o familie ca parintzi eu zic sa luptati unul pentru altul :X