| stefanmarius952 a întrebat:

Buna tuturor, am o intrebare care ma framanta. Oare de ce ma deranjeaza asa tare idea ca fosta mea prietena va face dragoste cu alticneva. A fost virgina si a insemnat foarte mult pentru mine. Din pacate ne-am despartit, dar ma gandesc unoeri ca cineva mi-a luat locul si ma doare. E normal sau?

Răspuns Câştigător
| SkyPilot a răspuns:

In alta intrebare spui ca inca o iubesti, de asta te doare. In locul tau mi-as lua gandul de la ea. Daca te-ar fi meritat ar fi ramas cu tine. Poate ca relatia voastra nu ar fi rezistat cat staii tu acolo, dar ea nici macar nu a incercat.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E normal la inceput pana iti bagi injuratura in ea, dupa ce o sa dormi cu multe fete o sa-ti fie indiferent.

| Sanusperiniciodatalamaibine a răspuns:

Este normal sa te afecteze asta. Esti gelos. Probabil in adancul sufletului n-ai trecut peste si ideea ca altul are ceva ce tu ai avut..doare.

| mihai69 a răspuns:

Eu cred că mai mult te doare că tu nu ai reușit, însă celălalt - da.

| neutrino a răspuns:

Doar tu esti cel ce stii valoarea celei pe care ai pierdut-o. Asadar, durerea ta poate fi normala, dar numai pana la un punct.

| Emilian65 a răspuns:

Mai Stefan, asta este viata. Trebuie sa intelegi ca daca ceva nu a mers, ea a plecat si a gasit un altul pe placul ei.

| anonimg a răspuns:

De aceea conteaza foart mult alegerile pe care le facem. Noi trebuie sa invatam ca mai inainte de a intra intr-o relatie, trebuie sa cunoastem importanta relatiei. La fel ca orice meserie; nu pot sa ma fac medic daca nu cunosc medicina, oricat de mult ma simt atras de aceasta. Deci oricat de mult imi doresc o prietena sau imi place de o fata, nu pot sa accept prietenia daca nu vreau sa am un viitor cu ea.
Cand un baiat si o fata se imprietenesc asta inseamna ca sunt amandoi pregatiti pentru casatorie. Ei nu trebuie sa se imprieteneasca si mai apoi sa-si spuna 'vom vedea mai tarziu'.
Este normal sa te simti asa. Si este mai bine ca lucrul acesta s-a intamplat mai devreme si nu mai tarziu. Tucunosti motivele pentru care v-ati despartit. Eu spun ca amandoi sunteti vinovati.
Da-mi voie sa-ti spun ca Dumnezeu nu poate binecuvanta o relatie care nu este dupa voia Lui. Daca voi ati incalcat porunca Lui privitoare la intretinerea de raporturi sexuale, atunci nu te mira ca s-a ales praful de relatia voastra. De aceea exista atat de multe vaiete si dureri in inimile adolescentilor. Este imposibil ca cineva sa bage mana in foc si sa nu se arda. Cu cat mai mult este imposibil ca cineva sa incalce Legea lui Dumnezeu si sa nu suporte consecintele. Dumnezeu te va ierta daca iti vei cere iertare; si te va ajuta sa treci peste suferinta ta. Dar consecintele neascultarii este imposibil sa nu le suporti. Recunoaste in inima ta si inaintea lui Dumnezeu ca ai procedat gresit. Crede ca El te-a iertat si cauta ca de acum inainte sa asculti de El.
Data viitoare iti vei face o prietena atunci cand esti pregatit de casatorie din toate punctele de vedere. Noi nu trebuie sa ne lesam condusi de dorinti, de sentimente si pasiune. Dragostea este un principiu si nu sentiment.
Intre tine si fata aceea nu a fost nici umbra de dragoste. Dragostea se da pe fata atunci cand unul greseste iar celalalt iarta. Si tu deci trebuie sa o ierti si sa te ierti si pe tine. Cauta sa nu ramana umbra de resentiment in inima ta. Iart-o si pe ea caci a procedat fara intelepciune. Adolescentii sunt inca copii si se poarta ca atare -se lasa condusi de sentimente. De aceea exista atat de multe vaiete in mijlocul lor.

| stefanmarius952 explică (pentru anonimg):

Din pacate am ales alt raspuns castigator inainte de a0l citi pe al dumneavoastra. Tot ce ati spus este atat de adevarat, va multumesc din tot sufletul. Mi-as dori sa pot schimba ceva acum, dar e tarziu.sad

| anonimg a răspuns (pentru stefanmarius952):

Hei! Nu te intrista ca nu ai apucat sa imi dai funda. Sa ma fereasca bunul Dumnezeu ca sa scriu aici pentru funda sau pentru orice altceva de felul acesta! Tot meritul este al Lui. Tot.
Daca este sa schimbi ceva, atunci cauta sa iti schimbi viata; cauta sa o privesti prin ochii lui Dumnezeu. Aceasta iti va aduce fericire si satisfactie in viata, indiferent prin ce vei trece. Fa-L pe Dumnezeu sprijinul tau si El te va spriji; El niciodata nu te va dezamagi.

| stefanmarius952 explică (pentru anonimg):

Am citit raspunsul dumneavoastra de numeroase ori, si am inceput sa ma rog, mi-am dorit sa ma schimb si inca incerc sa fac ceva mai bun. Va multumesc enorm!

| Fatamuntilor a răspuns:

Se cheama gelozie!
E timpul sa ii redai libertatea chiar si in gandul tau.
Gandeste-te cae fericita cu noul ei prieten.

| Happyjump a răspuns:

E destul de normal, încă mai ți la ea, se numește gelozie, dar o să treacă.