| onlyagirl a întrebat:

am o problema tare urata! prietenei mele ii e greata de vreo 2 saptamani, azi a vomitat! ultimul contact sexual l-a avut in urma cu maximum 3 saptamani,a fost neprotejat, adica a folosit metoda ejacularii in exterior.mentionez ca nu are ciclu regulat! acum...problema este ca nu pot sa o conving sa ia in calcul posibilitatea unei sarcini,nu vrea sa luam un test sa il faca! tare mi-e frica ca este vorba de asta si va afla prea tarziu,cand nu va mai putea face nimic! nu stiu cum s-o conving sa ia un test! sad am incercat sa ii explic,nu vrea sa inteleaga! straight face un sfat, va rog.

Răspuns Câştigător
| Iunona a răspuns:

Ce imatura e. Si daca la 3 luni se vede cu burta la gura e mai bine? Vb cu ea de ce e important sa faca testul. Pentru ca e! Daca aflati prea tarziu nu o sa puteti lua masuri. Trebuie doar sa faca pipi pe un bat, ce mare greutate?!

9 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Un test de sarcina nu este mai mult de 10 lei. Nu vrea sa il faca pentru ca ii e teama sa infrunte adevarul: A gresit flagrant si acum de ce ar recunoaste asta?
Un avort acum prost facut s-ar putea lasa cu o sterilitate, adica copii mai ioc pentru tot restul vietii. Si cand te gandesti ca unii platesc bani foarte grei sa faca fertilizari in vitro. E foarte greu in ziua de astazi sa cantaresti ce e in mintea unui adolescent. Voi nu sunteti adolescenti clasici... voi desori sunteti animale cu instincte primare si dorinti de indeplinit [de orice natura ar fi acelea!] Poate ca dupa intamplarea asta va veti reconfigura viata [si nu, nu-s cuvinte mari!]. Mi-e sila ca sunteti iresponsabili.

| onlyagirl explică (pentru ywar):

Totusi nu accept jigniri! pentru ca nu sunt responsabila de ceea ce face ea, totusi!

| ywar a răspuns (pentru onlyagirl):

Nu cred ca am jignit... am spus [dur, e adevarat] un adevar trist pe care voi tinerii maturi nu il intelegeti: pentru faptele pe care le faceti trebuie sa va asumati si responsabilitatea. Asta e! daca te-ai simtit jignita, imi pare rau dar poate acesta e un moment pentru prietena ta de a reevalua totul. Imi pare inca o data.

| Alcyon a răspuns:

Spune-i ca avortul se poate face pana in 2-3 luni. Din pacate, n-ai cum s-o obligi sa-si faca testul de sarcina. Asta este, fiecare doarme cum isi asterne.

| Florenta16 a răspuns:

Fa-o sa inteleaga, ca decat sa le zica acum parintilor prin ce trece, mai bine cumpara un test de sarcina ca sa vada cu exactitate daca este insarcinata sau nu. Daca nu este, sa se linisteasca si sa faca uitata intamplarea asta si data viitoare sa inceteze cu prostiile si sa o faca protejat pentru ca nu cred ca la varsta asta poate intretine un copil, pentru ca nu ii dau mai mult de 2o de ani fetei asteia, iar daca este, nici asa sa nu se agite, sa incerci sa o calmezi, sa o duci la un ginecolog sa il intrebe daca pentru avort are nevoie neaparat de semnatura alor ei sau sa fie prezenti parintii, sau ii poti fi si tu alaturi si faceti asta. Nu cred ca ai ei si-ar mai dori inca un copil pe cap. E indeajuns ca suntem cu totii niste pacoste! Aveti grija, si sa puna mana sa cumpere prezervative, ca uite ce patesti daca te frige "gaura". Bafta! si Craciun fericit!

| onlyagirl explică (pentru Florenta16):

Suntem majore...amandoua,si voi fi alaturi de ea...doar ca mi se pare prea evident! greata are in fiecare dimineata sad azi a vomitat, deja e prea evident! eu sunt sigura ca este sad dar ea spune ca e imposibil si ca eu nu am de unde sa stiu, ca eu nu am facut asta..si na! face pe atotstiutoarea!

| KMaddieK a răspuns:

Pai degeaba ati folosit metoda asta, deoarece si lichidul preejaculator contine spermatozoizi, deci nu e exclus sa fie sarcina, dar o sarcina incepe sa se exteriorizeze dupa 2-3 saptamani, nu stiu de ce refuza sa faca test, poate ii e frica de rezultat, ar trebui sa o incurajezi sa-l faca fara sa pui problema sarcinii, dupa ce-l face poti vorbi despre asta, poate asa nu se va speria de cinsecinte.

| CiprianAndronache a răspuns:

Poți folosi metoda santajului : le spui părinților, colegilor, profesorilor! Sau, dacă prietena ta este destul de open mind poți încerca să-i explici DIRECT riscurile. Sex neprotejat înseamnă FĂRĂ prezervativ, dacă a ejaculat în exterior NU garantează că nu este însărcinată.

| alinuta43 a răspuns:

Poate e insarcinata, sa consulte un medicbig grin