Da, pe majoritatea femeilor le doare, mai ales daca sunt foarte tinere.
Oricum, nu e cazul sa te gandesti de pe-acum la asta. In mod evident nici fizic nici psihic nu esti pregatita pentru inceperea vietii sexuale.
Din punct de vedere medical, o femeie ar trebui sa-si inceapa viata sexuala dupa varsta la de 17 ani si jumatate cand ajunge la maturitate colul uterin. Deci tu mai ai lejer vreo 3 ani si jumatate pana la varsta minima.
In nici un caz sa nu faci sex la 15 ani. Gandeste-te ca asa vei avea 90% sanse sa faci leziuni precanceroase de col uterin. In plus, dupa inceperea vietii sexuale va trebui sa te duci regulat la ginecolog. De la 15 ani mi se pare cam devreme sa te duci la ginecolog, sincer. Gandeste-te ca oricum nu te va primi ginecologul decat cu un parinte si cam ce va zice toata lumea care va vedea o fetita de 15 ani asteptand cu mamica la ginecolog.
Dupa cum imi imaginez ca stii deja, nu exista metoda de dontraceptie 100% sigura, asa ca inainte de a va incepe viata sexuala, hotarati-va ce veti face in cazul unei sarcini: unde vei locui pe perioada sarcinii si alaptarii, cine va plati cheltuielile legate de sarcina, cine va creste copilul, etc
Mai asteapta! Tu esti prima si cea mai responsabila de sanatatea si viitorul tau! De tine sa-ti pese in primul rand, nu de el, care se vrea cocos! Subscriu si iti recomand calduros sa citesti si recitesti atent ce ti-a raspuns Brigaela, si sa actionezi in consecinta logica! Nu uita ca daca, dupa ce ati face-o, nu ai absolut nici o garantie ca nu te va parasi, din indiferent ce motiv/E! Si vei suferi foart tare! Cel mai bine e sa citesti, inveti si practici Pettingul, cu mare atentie la igiena manuala a lui si a ta! Apoi, cel mai bine ar fi sa inveti!, pentru tine si pentru viitorul tau... Success!
Heyyyyyyyyyyy girl, daca asa de tare vreais a fii fata buna atunci asteapta pina la 17-18, dar daca tot o dai in partea asta atunci poti s-o faci acum ca nimeni nu-ti spune nimic. Ok si acum un sfat de al meu: nu te grabi, ca asta e foarte dureros, de doamne fereste , si daca ai s-o faci la varsta asta atunci nu ai sa mai vreai niciodata, dar tu imagineaza-ti viata fara sex, cind vei avea si tu 20 de ani ca ai sa vreai sa o faci de 10 ori pe zi , asa ca mai gandeste-te
Daca vrei sa faci sex doare al naibii de rau, daca vrei dragoste, e suportabila durerea. Dar intr-un caz si in celalalt o faci cand esti matura si stii care e diferenta dintre ele!
" copii, voi stati cuminti - e timpul ca adultii sa isi iasa din minti " Ce mai fato?! De ce te grabesti asa? Stiai ca baietilor nu le plac nerabdatoarele?
Mai copiii, dar s-a sfarsit viata si nu a-ti facut sex? Credeti ca in sex totul se rezuma la a o baga si a da din cur? Sau crezi ca e ceva cu care apoi te duci la scoala si te lauzi? Sunt sigura ca de protectie habar n-aveti niciunu, probabil nici nu v-ati gandit la asta si apoi peste nu stiu cat timp intrati iar pe aici cu intrebari de genu: nu mi-a venit ciclu, ce ma fac, daca sunt insarcinata.........sau... ma mananca jos, ce am. Mai ganditi-va si la consecinte, nu numai la a o baga si gata. Faci la 14 ani si la 18 ani o sa fii experta si in sex anal si oral si de toate si la 20 o sa te plictisesti de n-o sa mai stii ce sa faci sa te simti si tu bine. Ca sa nu mai zic cum vei fi privita de baietii care vor afla asta despre tine, ca sa nu crezi ca o sa te culci cu baiatul asta si o sa ramai cu el. Punem pariu daca vrei. Si de durut, depinde de fiecare. Pe mine nu m-a durut, dar am prietene care s-au urcat pe pereti de durere.
Buna...sincera sa fiu am auzit si eu multe ipoteze.ca doare.ca nu stiu ce...toate imi par aberatii.depinde de cat de relaxata esti tu si de experienta lui.Important e sa te iubesca si sa stie sa te faca sa te simti bine prima data. Dar sincera sa fiu cred ca esti prea mica sa faci acest pas.Ar trebui sa te mai gandesti, poate o sa iti para rau mai tarziu.
Poti sa te ghidezi dupa premisa "Totul la timpul lui". Am citit si raspunsurile celorlati si, su sinceritate, iti spun ca au dreptate. Insa, as fi curioasa de un lucru... Ce te face pe tine sa te grabesti atat de tare? Eu nu as zice ca nevoia sau placerea, pentru ca astea pot fi usor ignorate. Esti cumva constransa de ceea ce zic altii, prietene care au facut-o deja? Vrei sa nu fii tu cea care ramane in urma? in niciun caz sa nu te iei dupa cine te invata sa fii pro sexului la varsta asta. Imagineaza-ti ca tu automat pierzi perioada in care iubirea este pura. Daca prietenul face presiuni asupra ta incerca sa mai stai si pe solo ca nu e capat de lume... 3 luni singura, una cu prieten si uite asa eviti neprevazutul. Cum altii au reusit, sunt convinsa ca vei reusi si tu!
Buna nu credeti ca sunteti prea mici pentru asa ceva? si faza sa te vada goal logic ca ti-e jena sunteti prea mici pentru a va incepe viata sexula si mici unu nu prea stiti multe va sfatuiesc ca adolescenta sa mai asteptati macar pana impliniti vreo 16 ani daca nu si mai mult.Bafta
Acum depinde de fiecare...eu iti spun ca pe mine m-a durut ingrozitor dar nu este neaparat nevoie sa te doara s pe tine...cared insa ca esti foarte mik pentru a face pasul asta, mai asteapta sa nu iti para rau mai tarziu...
Mutubal întreabă: