Dacă azi ţi-a venit menstruaţia, NU cred că eşti însărcinată şi nu cred să fie „ciclu peste sarcină".
Dacă ar fi „ciclu peste sarcină", acesta ţine DOAR 1-2 zile, este slab cantitativ şi sângele are culoarea brună/maroniu închis.
Apoi, lipsa simptomelor premenstruale NU are nici o legătură cu asta ( ele nu sunt obligatorii la fiecare menstruaţie, şi apar doar în unele perioade, în funcţie de „starea" organismului )!
Ar fi fost important să ne spui : ce vârstă ai, de la ce vârstă ai menstruaţie, când ţi-ai început viaţa sexuală, datele ciclului tău pe ultimele 6 luni ( din ianuarie încoace, sau CHIAR din iunie 2011 până acum, pentru a face un calcul cu "metoda calendarului" ), frecvenţa contactelor sexuale neprotejate ( o medie săptămânală/lunară ), dacă ai orgasm ( sau nu ), etc.
Dacă îţi cunoşti datele ciclului pe ultimele 6 luni ( cel puţin ) poţi să-ţi calculezi : când are loc ovulaţia, perioada cu fertilitate „ridicată" şi data următoarei menstruaţii – folosind „metoda calendarului"!
Vorbim despre ciclu menstrual REGULAT dacă timp de cel puţin 6 luni consecutive îţi vine menstruaţia la acelaşi interval/număr de zile )!
Cea mai fertilă zi este în ziua ovulaţiei, iar perioada cu fertilitate RIDICATĂ ( şi cu risc MAXIM de sarcină ) ESTE cu 5 zile înainte de ovulaţie şi până după ovulaţie cu 2 zile ( după )!
În primul rând, e foarte IMPORTANT ca din momentul ÎNCEPERII vieţii sexuale, să ţi un CALENDAR SPECIAL ( doar pentru ciclul menstrual, pe care să nu notezi altceva ) : în acel calendar să-ţi notezi, ÎN FIECARE LUNĂ, prima zi de ciclu ( cu pix roşu ) şi apoi ultima zi de ciclu ( cu pix albastru ) – eventual cu verde zilele în care ai făcut dragoste!
Nu se ştie când ai nevoie de el...
Metoda calendarului se bazeaza pe cunoasterea zilelor in care femeia este fertila, zile in care daca au loc contacte sexuale neprotejate, se poate produce o sarcina. In aceasta perioada fertila, daca nu se doreste o sarcina se evita contactele sexuale, sau se poate recurge la alte mijloace contraceptive.
Pentru a se putea folosi cu succes metoda calendarului este necesar ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.
Prima zi a fiecarui ciclu menstrual este ziua in care incepe menstruatia ( numita si ziua 1).
Apoi zilele se numeroteaza in continuare (ziua a 2-a, ziua a 3-a etc) pana la ultima zi inainte de menstruatia urmatoare.
Un ciclu menstrual complet este intervalul de timp cuprins intre prima zi de menstruatie / Ziua 1 a ciclului menstrual si prima zi a urmatorului ciclu.
Durata ciclului menstrual in general variaza intre 25 si 35 de zile, si bineinteles exista si exceptii.
Daca pe toata aceasta perioada durata ciclului menstrual este constanta, adica variata maxima este de 1 zi, inseamna ca ai un ciclu menstrual constant.
Daca in fiecare luna durata ciclului tau este diferita se considera ca ai un ciclu menstrual neregulat.
Daca ciclul tau menstrual are o variatie mai mare de 7 zile este bine ca urmarirea ciclului sa se intinda pe o perioada mai mare de timp.
Sursa: http://www.mamicamea.ro/......eptie.html
Folosind „metoda calendarului" prezentată ( cu exemple ) pe saitul : http://www.mamicamea.ro/......eptie.html POŢI să-ţi calculezi CORECT data venirii menstruaţiei şi perioadele cu fertilitate ridicată sau scăzută!
Folosind această metodă, poţi calcula perioada cu fertilitate „ridicată" şi ÎN acea perioadă este INDICAT să ai cât mai MULTE contacte sexuale ( chiar de mai multe ori pe zi, de 2-3 ori pe zi ) cu ejaculare intravaginală!
De asemenea, pentru a favoriza fecundarea ovulului ( deci implicit o viaţă cât mai îndelungată a spermatazoizilor, în vagin ) NU trebuie să te speli cu săpun înainte şi după actul sexual ( nici la intrarea în vagin şi nici cu clătire intravaginală cu apă + săpun; doar cu apă simplă şi FĂRĂ clătire interioară/spălături vaginale )!
Mai mult, e preferabil ca să păstrezi sperma cât mai mult în vagin ( după actul sexual ) – deci să NU te speli după actul sexual, doar să-ţi pui un tampon intim ( pentru a nu păta lenjeria )!
La fel, e recomandabil să faci dragoste seara, înainte de culcare ( fără spălare după ) şi să păstrezi sperma ( în vagin ) până dimineaţa!
Nu e o metodă foarte igienică, dar, de obicei, dă rezultate – dacă este aplicată în toată perioada cu fertilitate RIDICATĂ!
Dacă vrei, trimite-mi prin mesaj privat ( din secţiunea Mesaje sau de pe profilul meu ) datele ciclului tău pe ultimele 6 luni ( din ianuarie încoace; sau chiar din iunie 2011 până acum, dacă le ai ) şi o să-ţi fac eu calculul ( cu metoda calendarului, şi îţi explic cum să calculezi ) să vedem care este perioada cu fertilitate sporită ( cea mai propice pentru o eventuală „concepţie" )!
Sau dacă nu, atunci fă tu calculul conform exemplelor explicate la pagina : http://www.mamicamea.ro/......eptie.html
Pentru a primi răspuns la mesajul privat, verifică-ţi setările profilului - Intră în Meniu la "Editare profil" şi la rubrica "Vreau să primesc mesaje de la" SETEAZĂ : toţi membrii TPU, apoi dă-mi un mesaj privat!
Toate acestea ( aspectele prezentate mai sus ) reprezintă soluţii „CASNICE" care este posibil să te ajute – DAR, ele NU suplinesc un control ginecologic!
Dacă, în schimb, le respecţi „întocmai" timp de 3 luni şi NU reuşeşti să rămâi însărcinată – atunci este NEVOIE să mergeţi ( amândoi ) la un control ginecologic să vă facă anumite analize ( lui o spermogramă ) - şi, în funcţie de acestea, vei primi un tratament!
Nu cred ca esti insarcinata, ati facut sex neprotejat in perioada cu fertilitate foarte mica. daca vrei cu adevarat un bebe, trebuie sa faci sex neprotejat in perioada fertila, adica cu 12-16 zile inainte de menstruatie sau in zilele 12-16 ale ciclului menstrual, nu la atat timp dupa ovulatie cand sansa este foarte mica. faptul ca nu ai avut sindrom premenstrual nu are nici o semnificatie in context. fa un test de sarcina la 7 zile dupa aparitia sangerarii pentru siguranta.
AlexEjmecheru întreabă: