| elenna95 a întrebat:

azi m-am despartit de iubitul meu, dupa 3 ani de relatie...motivul:nu am facut sex cu el.adica in astia 3 ani, nu m-am simtit pregatita.si nici acum nu ma simt.iar el s-a saturat se pare.mi-a dat papucii.si zice ca o sa raman asa mereu, ca nu o sa mai am pe nimeni, ca o sa ajung la 40 de ani sa fiu virgina, cum e o profa de la scoala.(eu am 18 ani). zice ca a fost un prost ca a stat cu mine atata timp si ca mai bine isi schimba iubita o data la 3 luni.acum nu stiu ce sa fac. oare chiar am exagerat eu? adica il inteleg, dar nu pot sa fac asta doar pentru placerea lui.sunt eu aia nebuna si cu conceptii de pe vremea bunicii? am nevoie de un sfat, cat de mic.ma simt aiurea, ma simt penibil si injosita oarecum...crying

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
ma bucur pentru taria de caracter de care ai dat dovada, iar daca nu ai clacat, inseamna ca nu esti pregatita si ca sti ce doresti de la viata, sexu nu este o competitie, asa ca, se va gasi si jumatatea ta care va sti sa te aprecieze si sa te iubeasca asa cum meriti, poate nu te-a iubit cu adevarat, poate asa a fost sa fie..nu te dezamagi si nu fi trista, poate suferi ca ai stat cu el 3 ani, dar va trece, era mai rau daca ai fi cedat tentatiei si apoi sa te fi parasit nu crezi? daca te iubeste cu adevarat, va sterge cu buretele si se va intoarce la tine, daca nu, e cazul sa iti vezi de cariera si de viata ta.
O zi frumoasa sa aihappy

27 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Mda, probabil ca si tu i-ai zis "lasa sa fac 18 ani ca atunci ma voi simti pregatita si va fi altfel samd."
You know...viata nu e chiar ca in povesti. Ai un motiv clar pentru care nu vrei? Teama de a nu ramane insarcinata? Teama de parinti? Nu te simti atrasa sexual?

Mintea lui a putut intelege faza cu "nu sunt pregatita" pana la un punct in care a fost acceptabil. Acum nu stiu daca baiatul asta chiar nu s-a culcat cu nimeni 3 ani de zile dar nu e imposibil. Probabil ca nici acum nu va da iama sa o faca cu alta. Dar nici sa fi stat legat de tine, sa se simta nedorit si neatragator (pentru ca chiar daca nu ti-a zis-o in fata, asa se simte si e NORMAL) nu era drept pentru el. Da, daca aveai 16 ani si ii spuneai ca nu esti pregatita erai de inteles. Desi faza cu pregatita e 50% incredere si 50% nevoie.
Vine un moment cand iti doresti sa faci si pasul asta ca initiativa a ta, pentru ca simti ca intareste relatia si vrei sa ii cunosti si partea asta. Dar vine in momentul in care nu te gandesti cu frica ci cu senzatia ca ai incredere in el. Si niciodata nu va veni increderea daca nu se discuta si pe subiectul asta suficient de mult incat sa tragi concluzii.

Trecand mai departe, poate e si vina lui ca nu ti-a creat siguranta. Si apoi vina ta ca nu ai vorbit cu el despre asta.
Cert e ca nu ii poti spune ca nu esti pregatita fara sa ii dai motive si solutie, si fara sa fiti amandoi implicati.
Un sfat? Nu am. Sunteti in stadiul in care daca il cauti o luati de la capat. Dar poti incerca sa te intrebi pe tine ce nu merge si ce te face sa nu vrei si apoi sa cauti sa ii explici si lui si sa rezolvati. 3 ani nu sunt apa in ploaie, dar fiecare om are limite.
Comunicare!

Suucces!

http://dssmile.wordpress.com/2013/12/22/iubesti-sau-cum/

| wildthing a răspuns:

Eu sunt un tip conservator, intotdeauna voi aprecia o femeie care are doar un singur partener sexual toata viata, care isi incepe viata sexuala undeva prin studentie si ii va darui virginitatea celui care spera sa-i fie un asazis suflet pereche. Bineinteles, nu sunt absurd si pot accepta ca intervin diverse neintelegeri intr-un cuplu sau cine stie ce intamplari neplacute si este nevoita sa renunte la o relatie pe care initial o credea pe termen lung. In mod categoric, le voi considera curve pe cele care la 16 ani deja "au dat drumul la moara", indiferent cate dintre ele imi vor da "peezda" sa o mananc din cauza a ceea ce am spus acum.
Totusi, tu vinovata tot esti. In mod evident, baietii vor sex de la fata cu care au o relatie, pentru ca asa sunt baietii, expansivi si nerabdatori. Si atunci, la ce ti-a trebuit tie sa intri intr-o relatie la 15 ani, stiind ca nu vei fi dispusa sa faci sex vreme de cativa ani? Adica daca intri in hora, trebuie sa joci, pentru ca altfel nu faci altceva decat sa amagesti partenerul de "dans".

| mona a răspuns:

Nu ai gresit cu nimic in schimb el a dovedit ca nu te iubeste si ca nu a avut rabdare sa astepte pana cand tu erai pregatita

| DNSK a răspuns:

Sa nu cumva sa plangi dupa el ca aflu de unde esti, si o sa vin sa te omor! daca in 3 ani de zile nu a pus macar un pic de suflet in relatia aia si te lasa sa pleci atat de usor, atunci ai stat cu un nimeni. cu unul si atat! un oarecare! o faceai cu el si ce? sa nu aiba frustrarea ca nu o pus mana pe tine? oricum te lasa, el nu are sentimente pentru tine! daca nu ai iubit macar ai tinut mult la cineva, atata de mult incat trebuia un motiv al naibii de serios sa-l lasi..si atunci cand l-ai avut poate nu l-ai lasat..nu te mai uita inapoi..cine te vrea te accepta cum esti tu. cum te imbraci, cum te porti, cum vorbesti, te asteapta pana cand esti pregatita. fii tare si tine-ti capul sus, singurul care a pierdut e el

| neutrino a răspuns:

Daca doresti sa devii femeie, acum ai ocazia, dar... fara a avea si pretentii copilaresti. Totusi, gandeste-te bine, este timpul sa gandesti matur, cu capul!

| Alcyon a răspuns:

Pai adevarul e ca sunt putini baietii care accepta sa stea cu anii, dupa fundul unei fete. Daca nu te simti pregatita sa ai viata sexuala, mai bine stai singura, fiindca nu cred c-o sa mai gasesti pe vreunul care sa fie dispus sa astepte nu stiu cat. Aia de15-16 ani, poate ar face-o, dar un baiat ce are in jur de 19-20, nu prea cred.

| Exilee a răspuns:

NICIDECUM! Eu unul te-as felicita si mai rar asemenea fete! Foarte bine ca nu ai cazut tentatiei unor porci obsedati sexual!

Ai vazut? Uite ceva foarte irelevant in afirmatia lui: daca te considera el " ca o sa ajungi virgina la 40 de ani", atunci este SIGUR CA vei GASI PE UNUL CAPABIl, INTELEGATOR si cine stie SIMPATIC si care sa nu profite de corpul tau.

Acum ai vazut si ce fel de om este!
"sunt eu aia nebuna si cu conceptii de pe vremea bunicii" Nicidecum! Aceste conceptii sunt chiar utile. NU vezi ca acum unele familii sunt in prag de divort din cauza faptului ca nu-si mai respecta viata de familia, fecioria si cad in aceste acte de "desfrau". TOtusi, daca ai putut rezista pana acum, te felicit si te sustin ( chiar si-n acest mediu virtual), insa vrei cu adevarat sa simti aceasta fericire in sensul sa-ti pastrezi fecioria pana in ziua nuntii? happy

| CataC a răspuns:

Buna
Nu e nici vina ta ca nu te simti pregtita, va veni si momentul cand vei fi.
Pe de alta parte nu e nici vina lui, 3 ani a asteptat suficient, e o varsta la care sunt curiozitati si nevoi.
viata merge inainte, injosita nu ai de ce sa te simti.
Dar asa cum el te-a inteles pe tine, intelege-l si tu pe el si lasa-l in pace.
Mult noroc

| Cristiann25 a răspuns:

Mda ce sa zic e decizia fiecarui om ce face cu corpul lui dar nu crezi ca ai exagerat putin? Nu ma refer la faptul ca nu ai acceptat sa te culci cu el ci ca l-ai tinut langa tine atata timp fara sa-i oferi nimic.Baiatul a fost si este de nota 10 pentru ca in ziua de azi sunt multi care asteapta 2-3-4 luni nu mai mult, el te-a asteptat 3 ani. Daca se culca cu altele ziceai ca te-a inselat daca te-a parasit ca nu te culci cu el nici asa nu e bine.Sunteti prea dificile(ma refer la fete in general, insa nu toate). Asta e nu esti pregatita, lasa-l sa-si gaseasca pe cineva care sa-l faca fericit si sa-i ofere tot ce isi doreste.Stii cum e? O viata avem si asta trece foarte repede.Niciodata un om nu stie cand moare asa ca de ce sa nu ne traim viata cat putem? Sfatul meu e sa nu mai intri intr-o alta relatie pentru ca o sa chinuiesti alt baiat.
Iubitul tau ti-a spus ca o sa ramai virgina pana la 40 de ani etc probabil pentru ca s-a saturat sa tot astepte dupa tine si era nervos.Cu siguranta el te-a iubit enorm(e o dovada clara, te-a asteptat 3 ani)dar trebuie sa intelegi si tu si restul fetelor care sunt in situatia ta ca nu puteti sa tineti asa un baiat.Cand simti ca esti pregatita cu adevarat pentru o relatie din toate punctele de vedere! Ori te razgandesti si ii oferi si acest lucru care este destul de important intr-o relatie ori il lasi definitiv sa plece, tu alegi! In schimb vreau sa te felicit ca esti o fata cuminte care a reusit sa ramana virgina pana la 18 ani cand esti dezvoltata complet si poti intretine relatii sexuale sigur(desigur protejat). Dupa cum stii(daca te-ai informat bineinteles)fetele care isi incep viata sexuala prea devreme pot sa faca, cancer mai usor.M-am saturat de fetitele de aici de 14 ani care scriu ca le e frica sa nu fii ramas insarcinate dar in fine imi cer scuze ca aceasta problema nu este in intrebarea ta.
Alege cu capul, nu cu inima! Nu te lasa influentata de nimic si de nimeni. Dupa cum am spus mai sus lasa relatiile pana cand o sa te simti pregatita pentru una ADEVARATA nu joaca de copii.
Succes, te pup!

| elenna95 explică (pentru Cristiann25):

Ai dreptate..chiar m-a iubit.a facut si greseli, dar l-am iertat. oricum imi doresc sa fie fericit, imi doresc tot ce e mai bun pentru el.asa ca o sa il las sa isi faca alta viata...e cel mai bine pentru el.

| Cristiann25 a răspuns (pentru elenna95):

Acum sa fim seriosi orice om gresestehappy.Ai luat o decizie corecte n-are rost sa mai stai "agatata" de el mai ales daca nu poti sa-i oferi ceea ce el isi doreste!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga daca nu esti pregatita, nu faci pasul asta. Nu e obligatoriu sa iti incepi viata sexuala acum daca nu iti doresti asta.
El mizeaza pe despartire pentru a te convinge sa cedezi, se numeste santaj emotional happy, mai mult ca sigur urmatoarea etapa va fi sa iasa cu una sau 2 fufe, ca sa te determine sa vi inapoi la el. Intrebarea mea e daca il iubesti? Daca da e de preferabil sa iti incepi viata sexuala cu careva pe care il iubesti decat pentru implinirea unui moft, sau ca sa fi la moda. Acum daca tipul nu e in stare sa te astepte pana cand esti pregatita inseamna ca nu mai te iubeste, si in cazul asta mai bine incepi o noua relatie alaturi de altul care sa te merite.
Ca sfat, daca nu te-ai masturbat pana acum incepe sa o faci ca sa inveti ce iti place si ce nu.
Urmatoarea etapa e masturbarea reciproca, si apoi peetingul. Aici neaparat folositi prezervativ pentru a nu lua BTS-uri sau vreo sarcina nedorita.
Spor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai exagerat, e anormal sa faci la 18 ani, sau oricati ani ai avea si nu esti casatorita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cea mai mare prostie sa stai atata cu un baiat, ai o viata si tu ai stat cu unul, nu zic ca e rau dar aveai atata timp de el... da-l incolo, banuiesc ca regreti si tu daca nu o sa regreti un pic, crede-ma nu te mai intoarce la el, stai linisti-ta, apropo nu mai fii trista ca incepe scoala si o sa fie curtea scolii la picioarele tale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu pot sa zic decat ca putem cadea toti 3 de acord ca prietenul tau a fost un prost. Nu stateam 3 ani dupa cineva nici daca imi asigura venitul pentru tot restul vietii. Nu stiu cat de pregatita esti tu, dar nici prietenul tau nu e un sclav care trebuie sa te astepte pe tine.

Totusi, mai exista sex oral, masturbare sau alte jocuri sexuale care nu iti pun in pericol virginitatea. Tu ramai virgina pana esti pregatita iar el scapa de energia sexuala acumulata de-a lungul a trei ani, nu inteleg de ce nu ati facut ceva de genul...

| AndyLavy a răspuns:

E clar ca el nu avea cum sa astepte atat..adica pana la urma e baiat, si au trecut 3 ani. Si ar trebui sa te gandesti la sentimentele tale pentru el, si invers. daca nu ai fost pregatita..nu ai fost, nu trebuie sa te simti vinovata pentru acest lucru. va veni timpul sa o faci si pe asta, cand vei gasi sau nu un baiat potrivit pe care sa il iubesti..etc.
NU ai de ce sa te simti injosita..pentru decizia pe care ai luat-o.

| Chamberlin a răspuns:

Nu face sex ca sa ii placa doar lui, ci si tie, dar trebuia sa o faci pana acum, e normal sa se desparta de tine daca sunteti de 3 ani impreuna si tu nu ii arati ca il placi.
P.S. Poate profa aceea e geloasa pe voi doi.

Răspuns utilizator avertizat
| gmxromania78 a răspuns:

Daca vroia doar sex, nu statea cu tine 3 ani, fara sa-ti ceara acest lucru. La nervi putea sa spuna orice, depinde cum l-ai refuzat. E normal sa fie asawinking Acum gandeste cu capul, asteapta sa vezi daca se intoarce la tine daca nu, uita-l.

| Conficker a răspuns:

A avut respect pentru tine si a asteptat 3 ani. Ti-a daruit 3 ani din viata lui, n-a vrut sex, te-a vrut doar pe tine langa el si tot vina lui e? Ala da baiat, o sa-i simti lipsa.

| teetrrerretre a răspuns:

Asta e. Noi baietii/barbatii vrem sex. N-ai ce sa ii faci. Acuma ca a spus ce a spus e clar ca a spus-o din rautate, daca chiar te-ar fi iubit si nu ar fi stat numa pentru sex (ca poate candva o sa primeasca) nu ar fi spus asa ceva. Se putea si o despartire "calma". Va spunea-ti fiecare ce aveti pe suflet ca nu mai are rost sa continuati si cu asta basta. Oricum faptul ca nu ti-ai inceput inca viata sexuala cred ca e un lucru bun luand in considerare ca tu abia acuma ai 18 ani (iar acuma 3 ani erai inca in crestere din pct de vedere fizic si psihic). Acuma nu e capat de lume. Si eu am avut o prietena care la 21 era virgina si nu vroia sa faca sex pana la casatorie. I-am explicat frumos cum la mine a stat treaba ce fire sunt daca ne acceptam sa continuam era bine daca nu, nu.
Mai vin si altii happy. Nu e capat de lume. "Viata ta" abia acuma incepe.

| Bella993 a răspuns:

Daca nu esti pregatita inca, nu o face! Doar de dragul cuiva..nimeni nu te obliga sa o faci, doar atunci cand o sa fi pregatitahappy.Nu trebuie sa te simti penibila si injosita, doar pentru ca nu esti pregatita ..nu e vina ta. Sper ca te-am ajutat :3

| Pissicuta a răspuns:

Stii cum se zice omul la nervi zice adevaru...intr-adevar s-a saturat sa astepte dar daca nu te-a inselat si a stat cu tine 3 ani e mare lucru... poate nu il iubesti indeajuns daca in 3 ani nu ai fost pregatita s-o faci

| aliali61 a răspuns:

Nu dramatiza. Daca intr-adevar te iubea astepta si 10 ani vorba vine..bineinteles are placeri.dar nu poate sa te oblige. pentru ca daca acceptati te considera o usuratica.

| NumePlubic a răspuns:

Nu trebuie sa te simti nici penibil, nici injosita. Inseamna ca el a stat cu tine doar pentru sex, si vazand ca nu capata, te-a lasat. Baiatul ala nu vroia altceva de la tine. Un baiat care te apreciaza si nu sta cu tine doar pentru sex, va fi unul care te va astepta pana vei fi tu pregatita. Deci ai rabdare, o sa gasesti tu pe cineva. Si ai grija la oamenii ca elhee hee

| AdikiliM a răspuns:

Aiurea...desii am 18 ani, te-a asteptat 3 ani, nu il lua in serios. Nu esti nebuna, pur si simplu nu esti pregatita! Eu am o relatie de 2 ani si la fel, nu sunt frate. Asta e. Poate sa astepte pana cand sunt pregatita daca nu, nu am ce sa-i fac. Nu e vina ta, pur si simplu nu esti pregatita. Nu ai de ce sa te simti penibil si injosita... Intr-un fel e normal ca dupa 3 ani sa te simti, insa nu-l lua in serios. Pe bune acum!