| Tiffiiia a întrebat:

Buna tuturor happy!
Cineva mi-a spus ca nu e in regula ca femeile sa se spele cu sapun(de orice fel) in vagin...ca in interior se spala doar cu apa ca s-ar putea infecta.E adevarat?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

În vagin ( deci, în interior ) NU trebuie să te speli deloc!
NU se fac spălături/irigaţii vaginale decât atunci când medicul recomandă asta ( în cazul unei infecţii vaginale/vaginite )!

Cel mult, te poţi clăti ( periodic ) cu apă călduţă, dar NU se foloseşte nici un fel de săpun/gel de duş.
Şi toaleta genitală este indicat să se facă cu un săpun cu pH neutru!
Toate acestea deoarece spălăturile vaginale distrug flora vaginală antimicrobiană ( naturală ) - vaginul se "curăţă" SINGUR prin intermediul secreţiei vaginale ( normale )!

Toate cele bune.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Vaginu in interior se curata cu ciclu menstrual de aia nu e necesar sa bagi nimic in el nici apa calda nu are rost

| VerginicăVacăGrasă a răspuns:

Exact, nu e indicat sa te speli cu sapun la pasarica din cauza phului sapunului care ar putea distruge flora pasaricii

| Lawliet14 a răspuns (pentru VerginicăVacăGrasă):

Dar tu, tu folosesti sapun?

| VerginicăVacăGrasă a răspuns (pentru Lawliet14):

Da numai ca eu nu am pasarica daca asta insinuezi, am vurltur

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nici cu apa nu e bine sa te speli decat daca iti recomand un medic stomatolog. Flora vaginala nu trebuie deranjata mai ales cu produse chimice precum sapunul

| RAY a răspuns:

Acolo in vagin ai niste microbi buni care pastreaza flora vaginala, sapunul distruge flora vaginala si da risti sa te infectezi, sapunul nu e bun nici daca folosesti ovule alte minuni, poate da si alergie, te speli cu apa calda

| corbulalbrosu a răspuns:

ALO,d-le SOFER as dori sa-mi explici cum se curata vaginul in interior cu ciclul menstrual? rolling on the floor Iti dai seama de enormitatea afirmatiilor tale?

| neutrino a răspuns:

Partial adevarat, dar trebuie sa foloseasca apa plata, apa curenta avand mult clor.

| Emilian65 a răspuns:

Da, trebuie sa se spele numai cu apa calda, fara sapun.

| Alcyon a răspuns:

Vaginul se curata singur. Spalaturile vaginale se fac numai la recomandarea medicului. Altfel, risti sa-ti dezechilibrezi flora vaginala si sa te trezesti cu cine stie ce infectii sau ciuperci.