| MariaMaia879 a întrebat:

Buna tuturor! Este adevarat ca barbatii pentru a fi excitati sau ca sa poata sa termine, nu stiu cum sa ma exprim, adica organul lor sexual are legatura cu creierul? Adica pentru ca ei sa aiba placere trebuie sa se gandeasca la ceva 'frumos', spre deosebire de noi femeile care avem clitorisul, iar singurul lui scop este acela de a produce placere? Mi s-a spus asta acum ceva timp si nu stiu ce sa cred.

5 răspunsuri:
| Ofiintă a răspuns:

Cum adică, spre deosebire de noi femeile care avem clitorisul?
Excitația este favorizată de creier, atat in cazul barbatiilor, cât si al femeilor.
Diferența constă în faptul că femeile atunci când sunt excitate ajung să aibă plăcere prin stimularea clitorisului.

| romeo78 a răspuns:

Fals și neadevărat! Și femeile au nevoie de "creier" pentru orgasm, nu doar de clitoris.
Nu doar frumusețea contează, contează și tipul psihologic al unui partener. Adică, dacă o ea, un el, în loc să se lase de val, "te toacă la creier", ți se duce pasiunea de tot.
Dacă el forțează actul, nu vei simți nici o plăcere.
Repet, totul ține de stimulii sexuali, vizuali, tactili. Dar, și de comportamentul partenerului!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i adevarat! Barbatii nu au nevoie de creier ca sa se excite, este suficient sa VADA cu ochii o poza, sau o femeie cu decolteu sau mai dezbracata, ca sa aiba imediat erectie si poate sa se masturbeze.
In ce priveste femeia, este ceva mai complicat, ca nou nu ni se scoala nimic, noi avand nevoie de atingere pe corp ca sa ne excitam.
In ce priveste orgasmul femeiesc, nu doar clitorisul il produce ci si vaginul, care penetrat de un penis suficient de mare, atinge peretii vaginului care au terminatii nervoase si-l excita, pana poate produce un orgasm vaginal, care-i mult mai intens decat cel clitoridian.

| corbulalbrosu a răspuns:

Este bine stiut/bine cunoscut faptul conform caruia CREIERUL reprezinta cel mai important organ sexual al in cazul oamenilor indiferent de sexul lor : femeie sau barbat. Sanatate!
https://www.descopera.ro/......e-creierul
https://www.unica.ro/relatii/sex-creier-organ-sexual-34458

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La toți oamenii, actul sexual este legat de creier. Creierul interpretează actul sexual ca plăcere.