| ReZiSTorr a întrebat:

Buna tuturor si multumesc ca imi cititi intrebarea si aveti rabdare.Din anumite motive, bine intemeiate o sa ma numesc X-ulescu.
In urma cu aproximativ 2 ani de zile am trecut printr-o perioada destul de grea a vietii mele, la acea vreme si anume, aflasem ca iubita mea la acel moment ma inselase.Am aflat ca ea vorbea cu alti baieti si se intalnea pe de-ascuns fara ca eu sa stiu.Nu stiu daca s-a ajuns la ceva mai mult, insa consider ca si vorbitul si ascunsul lucurilor se numeste tot inselat.La momentul actual aveam 22 de ani, in prezent am 24 de ani.
Timp de 1 an si jumatate, poate chiar m-ai bine nu am cautat pe nimeni, n-am iesit cu nimeni pentru ca mi-am pierdut increderea in mine.In urma despartirii am ramas cu intrebari precum "de ce nu sunt suficient de bun pentru ea, ce au alti baieti si nu am eu?"
Trecand peste asta, de ceva timp am cunoscut o fata, o fata care, vreau sa va spun, este mult peste ceea ce voiam eu.O fata cuminte, fara vicii, care este studenta.La momentul actual, noi formam o relatie de aproape de 3 luni de zile.Sunt fericit cu ea, simt ca ii este drag de mine si face totul cu dragoste.
Ei bine, aici intervine problema.Fiind o fata care, din cate mi-a spus, o vor multi baieti fiindca aceasta arata foarte bine, parca mi-e frica sa o pierd.Pe langa acest aspect, am observat ca de o vreme incoace, ma bat ganduri din cealalta relatie, ganduri precum "oare sunt suficient de bun pentru ea? oare chiar e fericita cu mine? oare chiar vorbeste serios?", ganduri care nu-mi dau pace.Incredere in ea am, pentru ca mi-a aratat ca ii scriu multi baieti si ea chiar nu le raspunde,spunandu-mi ca eu sunt barbatul pe care il vrea in viata sa.
Ca si situatie financiara pot sa spun ca o duc destul de bine, castig peste medie,avand studii superioare, dar intrebarea care ma macina mereu. oare sunt destul de bun pentru ea?
Cum sa fac, sa ma linistesc cumva, sa-mi dispara gandurile astea? De mentionat mai este faptul ca i-am cunoscut parintii foarte repede, dupa o saptamana doua.
Orice sfat e bine venit.Multumesc

7 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Ai o stima de sine foarte joasa, nu a fost vina ta ca te-a inselat, tu ai dat vina pe tine nu ca ea era tarfa, a fost vina ei si acum daca te inseala e tot vina fetei nu a ei, eu nu te cunoasc astfel incat sa iti spun cum arati fizic -imi poti da o poza cu tine in privat -nu sunt homosexual -si iti dau o nota, pentru ca fizicul conteaza, daca tipul e frumos trec ele peste toate defectele lui

| Violleta2022 a răspuns:

Eu zic sa nu creezi probleme acolo unde nu sunt, ca-n povestea lui pacala, ca nu-ti pica drobul ala in cap!
Daca fata este cuminte si ti-a aratat ca te iubeste, pentru ce dumnezeu creezi tu probleme?
Spui ca ai studii superioare si ca esti educat, atunci ce puii mei bati campii cu chestii fara logica, doar pentru ca o parasuta intrecut te-a inselat?

Cupleaza-ti creierasul omule si vezi-ti de viata ta cu fata asta, fara sa mai inventezi probleme si sa gandesti negativist, ca-ti atragi numai ghinion in viata.
Fii bun, bland si iubitor cu ea, daruieste-i iubire neconditionata si vei vedea ca vei primi inapoi inzecit, fiindca asta se intampla acolo unde exista dragoste reala si sincera.

| mihai69 a răspuns:

Să mergi la psiholog, să îți refaci încrederea în tine.
PS: la cum scrii, am un mare semn de întrebare asupra studiilor „superioare" pe care le-ai urmat/absolvit.

| relian a răspuns:

Ei uite ca asta nu stii laughing adica daca sta cu tine ca te place total, sau sta cu tine ca n-a aparut inca in viata ei barbatul visat.

Vezi tu, este destul de greu, cel putin pentru tineri sa vedem adevarata fata a celei, sau a celui linga care stam.
Ca idee fiecare barbat sau femeie, dupa o varsta, adica cand is mai copti la minte, cand deja stiu cam ce partener siar dori, viseaza la cum sa fie partenerul.
Chestia este ca multi is deja intr-o relatie cand isi dau seama de asta, altii inca nu-s, norocul lor laughing asa ca tu trebuie sa stii pentru tine ce femeie iti doresti, dar sa fii realist, nu sa cauti stiu si eu ce fotomodele.

Cind placi pe cineva, cand esti impacat cu tine, cand in mintea ta analizezi si spui, eu am astea, sunt asa, pui in balanta cum esti tu si zici, da frate, imi place femeia asta, o vreau asa cum este ea.

In momentul ala tu, sau ea o sa fie acolo unde trebuie, adica linga partener.
Dar daca inca nu stii in ce ape te scalzi, chiar daca iti place cit de cit cu cine esti, aia nu inseamna ca te place sau o placi definitiv.

Ca urmare tu trebuie sa analizezi cum te placea ea.Analizezi, incepind de cum v-ati cunoscut, cine pe cine a agatat, daca de la inceput i-ai zis ca tu ai malai, sau nu iai spus ce situatie ai, chestii de genul asta.
Nu te lua dupa ce spune ea, sau altii, oamenii mint, chiar si iubita ta, no sa iti zica ea tie adevarul, ma refer daca sta cu tine pana sa apara ala visat, nici so pici cu ceara no sa iti zica.

Stii cand o sa afli tu daca ea te place doar pe tine? Cind o sa fie pusa in situatia sa intalneasca pe unu gen barbatul mortal, ala sa se dea la ea si ea sa refuze pe motiv ca are deja iubit si nu-i curioasa de altcineva.
Pina una alta orice spune ea, sau altii e subiectiv.Omu il cunsoti doar atunci cand este pus in situatia dea alege ceva, sau dea face ceva.
O sa spui ca ea deja tia aratat ca ii mai scriu si altii si ca nu-i curioasa. Nui curioasa din 2 motive
1- poate ca nu-i curioasa ca te are pe tine si te vrea pe tine
2-Nui curioasa ca nu ia scris unu care sa o dea pe spate laughing

Sunt oameni care au stat impreuna si 30 de ani si nu sau cunoscut, nu sau cunsocut nici ei insusi, nici tu nu te cunsoti asa de bine cum tu banui ca ai crede.
Ce ai face tu pentru iubita ta? Uite o intrebare, ai sari dupa ea in apa daca e ceva si sar inceca sa zicem? Hai zii,
Ce ai face daca ar apare o alta femeie care tiar suci mintile, poti sa stii asta, sau macar sa banui ce ai face?

Dupa cum observi oamenii nu se cunosc de ce sunt capabili, decat atunci cand is pusi in situatii grele, sau dificile.
Asa ca nu te mai agita, astea la un mom dat se vor vedea, adica ca tu te agiti si ea o sa te intrebe ce ai.
Situatiile alea grele sau dificile pentru unia apar destul de des, pentru altii mai rar, depinde si de cum arati sau ce ai.

La ea aceste situatii vor apare destul de des, asa ca o sa vezi mai repede daca e pentru tine sau nu.
Nu cauta sa tii tu pe cineva cu forta sau facind ceva anume, ea daca va fi, va pleca oricum, sau te va lasa indiferent ce vei face tu, in cauzul ca va intilni pe barbatu mortal.

Asa ca nu cauta sa iti faci probleme daca nu sunt, chiar daca te gindesti daca tu esti bun pentru ea.
Adica de ce nu ai fi bun pentru ea? Daca ea este frumoasa ce? Sunt si femei frumoase cu barbati mai putini atragatori, asta daca tu nu e sti cine stie ce atragator, fiecare este atras de partener de ceva anume, nu e neaparat nevoie sa fii frumos.

Mai devreme am citit la cineva pe aici, o fata de 24 de ani ca ei ii plac barbatii mai maturi, si area iubit de 38 de ani, ea zice cai place de el, nu-i materialista ea se intretine singura.

Dupa cum observi conteaza mult si ce te atrage pe tine la o femeie si ce o atrage pe o femeie la tine.
Totul tine de atractie si apoi de caraterul partenerelui.Nu e suficient doar sa atragi, trebuie sa ai si un caracter corespunzator.Degeaba esti tu atragator daca te porti naspa, sau daca stiu si eu umbli dupa aventuri si etc.
Femeia ta poate cauta stabilitate, cauta ceva mai serios, asa ca si caracterul conteaza f mult sa completeze atractia.

Dar ca idee, primul lucru care conteaza este atractia fizica, fara aia nu ai cum sa ai vreo relatie.
Daca iubita ta te place ca si barbat, sau te place ca barbat in primul rind, apoi ca om, iar tu esti si un om bun, atunci nu ai de ce sa iti faci griji.

Exista 2 situatii sa le zic asa in care 2 parteneri stau impreuna.
1- stai ca e femeie de casa, sau ca el este om bun
2-stau impreuna pentru ca se atrag fizic si ca au si altele in comun.

Referitor la cea care te-a inselat, sau de care te-ai despartit, spui ca ea mai vorbea si cu altii barbati, este pentru ca nu tea placut atit de mult incit sa ramana cu tine.
Oamenii fac si asa ceva, adica stau cu parteneri pe care ii plac destul, sau cit de cit, ori deloc, sa nu stea singuri, se complac in asa situatii, iti garantez, apoi daca apare la cine visau, sau de apare altcineva cei place mai mult, la revedere, sare din mersul trenului laughing in alta relatie.

Deci fata respectiva nu te placea ca si barbat, pentru ca atunci cand nu placi pe cineva fizic, cand nu esti atras fizic, cauti in alta parte, de aia ea vorbea si cu altii, asa cum ai spus tu.
Ce anume nu-i placea la tine? Asta doar ea stie, sau poate ca nu era atrasa de tine, asta e sigur, doar ca nu ti-a spus.
Si tu daca ai fi fost pus in situatia respectiva la fel ai fi procedat.Stiu acum poti sa spui, vai eu, niciodata laughing tu niciodata pentru ca nu ai fost pus in situatia reala dea aleage ceva.

Ok daca iubita ta primeste scrisori de la barbati, dar nici macar nu le raspunde, asta e de bine, daaca tia aratat toate mesajele laughing dar nici in cazul asta nu poti sa fii sigur de ceva.

Asa suntem noi oamenii construiti, esti cu unu sau cu una, apare alta mai buna, ups tio luat mintile, nu te mai poti controla, intri in pacat laughing

Chestia este, daca esti deja angajat intr-o relatie, omenesc, ar fi, adica nu omenesc, ca omensc este sa nu lasi ispita nerezolvata laughing deci moral ar fi sa nu o rezolvi, pe ispita vorbesc.
Dar citi fac asta? F putini sau nici unu laughing
Omule stai linistit, dar stai atent, nu la tine, nu te mai chinui cu intrebri, stai atent la ea, observo pe ea ce face, nu sa o urmaresti, vorbesc sa nu te ia valu si sa nu mai vezi nimic, asa e cand esti indragostit si mergi pe incredere, nu mai esti atent si la alte aspecte, chiar daca uneori se fac chestii vizibile, tu nu le vezi, pentru ca esti acolo pe felie.

Asa ca lasa lucrurile sa vina ele singure, si daca e s-a fie cu tine, v a fi, cum zic unia, traieste momentu, nu te gindi ce o sa fie in viitor, conteaza ce este acum, ce faci, cum faci.
Bafta si spor la toate.

| Emilian65 a răspuns:

Dacă între voi este o relație frumoasa, continuați aceasta relație și poate cât de curând veți forma un cuplu fericit.

| lpavel a răspuns:

Iti pui intrebarea gresit! Ai trebui mereu sa te intrebi daca ea e destul de buna pentru tine si nu invers pentru ca dupa cum zici castigi binisor, deci esti pe picioarele tale si te descurci bine in viata, ce altceva ar cauta o fata cuminte, normala? Iar tot din ce ai zis aceasta prietena a ta este din aceasta categorie de fete, deci va potriviti!
Niciodata sa nu-ti fie teama ca pierzi pe cineva! De ce iti este scris tot nu scapi! Bucura-te de viata si traieste prezentul si lasa viitorul sa vina cum vrea ea!
Cand ai sa intelegi acest aspect al vietii atunci vei fi fericit si multumit de viata ta, pana atunci iti strici fericirea cu framantari de 2 bani pe care oricum nu le poti controla...
Cat despre iubita pierduta, nu trebuie s-o urasti dar nici sa te mai gandesti la ea. Ea isi traieste viata in continuare, fa si tu la fel si concentreaza-te pe relatia actuala!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai ramas cu niste sechele de la ultima relatie esuata. Actiunile primei iubite au legatura cu ea, nu cu tine. Mergi la psiholog si lamureste-te.
Nu incerca sa proiectezi neajunsurile primei iubite pe fata asta. Sunt oameni diferiti. Foarte diferiti.
Poti vorbi cu ea si afla ce nazuinte are. Incearca sa o cunosti cu adevarat, pentru ca 3 luni de relatie e foarte putin.