| XxBlueRosexX a întrebat:

Buna uitati care e problema...de cateva zile cand urinez am o usturime foarte puternica urmata de durere...sicera sa fiu am mai avut asa ceva dar nu asa de tare, am luat atiinflamator dat persista si pe 27 plec in vacanta, ce as putea face pentru ca e foarte deranjant, sau ce pastile as putea sa iau sa treaca? help pls

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

E vorba de o INFECŢIE urinară /cistită, care e posibil să fi survenit în urma partidei sexuale pe care ai avut-o în timpul menstruaţiei ( apropo de o întrebare anterioară )!

Apoi, nu e suficient să iei doar un antiinflamator ( acesta reduce inflamaţia/simptomele, dar nu distruge microbul ) - TREBUIE luat şi un antibiotic, care să elimine infecţia!

De asemenea, ar fi NECESAR ( şi foarte recomandat ) un control ginecologic - îţi va face analize ( cel puţin analize de urină ) pentru a depista EXACT tipul microbului - şi, în funcţie de acesta, îţi va prescrie un ANUMIT tip de antibiotic!

Dacă faci un tratament "casnic", pe ghicite, atunci rişti ca infecţia să recidiveze şi să obţi o cistită cronică!

Pentru detalii, vezi articolul de la pagina : http://www.sfatulmedicului.ro/......tiala-_589

Preferabil să utilizezi o "schema de tratament standard" de 7-10 zile : antiinflamator + antibiotic, de 2 ori pe zi ( dimineaţa şi seara )!

Antiinflamator : Poate fi luat in considerare un anestezic al vezicii urinare, cum ar fi Fenazopiridina hidroclorida 200 mg de 2 ori pe zi, care amelioreaza complet si rapid simptomele. Cei care iau acest medicament, trebuie sa fie avertizati ca acesta coloreaza urina si lacrimile in galben.
Antiinflamator - recomandabil supozitor pentru ca actioneaza local (de ex. DICLOFENAC SUPOZITOARE)

Antibiotice :
* Ciprofloxacin 250-500 mg/zi ( 2 tablete/zi )
* Levofloxacin 250-500 mg/zi ( 2 tablete/zi )
* Norfloxacin 1 g/zi ( 2 tablete/zi )
* Cefalexin 250-500 mg/zi ( 2 tablete/zi )
* Nitrofurantoin - 50-100 mg/zi ( 1 tabletă/zi seara )
* Doxiciclina 100mg/zi ( 1-2 capsule/zi )

Totuşi, RECOMAND un control ginecologic şi tratament PRESCRIS de MEDIC!

5 răspunsuri:
| illusion a răspuns:

Si eu am trecut prin asa ceva. Ai racit, te poti duce la farmacie si farmacistele te pot ajuta mai bine decat putem noi. In general pentru asa ceva se ia un antibiotic, eu asta am luat, dar am consultat medicul de familie. te sfatuiesc sa faci acelasi lucru si daca nu poti sa dai de el du-te la farmacie, nu sta asa.

| Azµre a răspuns:

Cistită/Infecție urinară. Ca să îți treacă repede, faci un tratament de minim 7 zile cu Ciprinol 500 MG o pastilă la 12 ore. Recomandat ar fi 14 zile tratamentul. După 2 zile o să scapi de usturime sau eventualele sângerări la urinare. Multa Sănătate.

| adriang95 a răspuns:

La doctor!

| ZuZzUz a răspuns:

Raceala

| laura88 a răspuns:

Poate fi infectie urinara, mai bine mergi la medicul de familie, sa ti prescrie medicatia necesara, nu lua dupa auz.Multa bafta!