Numai un test de sarcina după 5, 6 săptămâni de la menstruația anterioara te poate lamuri, pentru ca primele teste pot fi negative dar false.
Rata de protecție a prezeevativuluu fost corect e 99% și nimeni nu îți gara teaza ca nu se rupe. Fiul nostru cel mai mic de 5 ani e de la șansă de 1%., potavea loc scurgeri i perceptibile pe lângă.
Ai fi mai fericita dacă pe viitor ai respecta planul Creatorului și ai alege sa nu mai faci sex fără căsătorie. Osarcina neprogramata nu r o asa de mare catastrofa dacă ai alături un bărbat responsabil alături, labine și la rău. Dacă chiar va iubiți, casatoririti+ va
Daca toate partidele sexuale au fost protejate, atunci este imposibil sa fii gravida!
In ce priveste imbalonarea, crampele dureroase de burta si starea de greata sunt prezente din cauza indigestiei alimentare, adica a mancarii mult prea grase, prea multa sau nu tocmai sanatoasa, pe care ai mancat-o in zilele de Craciun si de atunci incoace.
Fa totusi un test de sarcina DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala, ca sa fii sigura daca esti sau nu gravida.
Atentie: orice test de sarcina facut inainte de 21 de zile de la ultima partida sexuala va fi inutil si va arata rezultat incorect si eronat.
Daca nu a introdus penisul nici macar o secunda in tine fara prezervativ, nu esti insarcinata. Desigur, din ce spui nu ati avut accidente de a se rupe prezervativul.
Durerile de burtă și grețurile pot avea mai multe cauze, inclusiv probleme digestive, infecții ale tractului urinar sau ale tractului respirator, probleme ginecologice sau chiar probleme emoționale.
Este posibil sa fii gravida daca ai avut contacte sexuale neprotejate in perioada in care ai avut ovulatia si daca ai intarzieri in menstruatie. De asemenea, simptomele pe care le descrii, cum ar fi abdomenul umflat, durerile de burta, greutatea in piept si durerea in partea dreapta a abdomenului, pot fi semne ale unei sarcini timpurii.
Daca suspectezi ca esti gravida, ar trebui sa mergi la un medic sau la o clinica de planning familial pentru a face un test de sarcina. Acest test poate fi efectuat prin intermediul unei analize de sange sau prin intermediul unui test de urina, care poate fi cumparat de la o farmacie sau obtinut gratuit de la o clinica.
Daca rezultatul testului este pozitiv, ar trebui sa discuti cu un medic despre optiunile tale si sa iei masuri de precautie pentru a te proteja pe tine si pe copilul tau. Daca rezultatul este negativ, dar continuati sa aveti intarzieri in menstruatie sau alte simptome neobisnuite, ar trebui totusi sa discutati cu un medic pentru a determina cauza acestor simptome si a lua masurile necesare.
MaximAnaMaria întreabă: