Ovulatai se intampla in mijlocul perioadei dintre doua zicluri menstruale.
Daca mestra se succede la 30 de zile, atunci ovulatia se intampla in ziua a 15-a., iar perioada fertila incepe cu 3-4 zile inainte de ovulatie si tine inca 2 zile, dupa ovulatie.
Deci, daca ovulatia s-a produs in ziua a 15-a, sexul din ziua a 13-a a fost facut in perioada fertila, cu risc de sarcina.
Probabilitatea de a se putea forma o sarcina este destul de mica de circa 25-30% si aceasta posibilitate poate deveni reala numai in cazul in care lungimea acestui ciclu menstrual este programat hormonal sa aiba cea mai mica lungime si anume de doar 30 de zile. Doar in acest caz ovulatia se va produce in cea de-a 16 zi si exista posibilitatea ca un spermatozoid ajuns in vagin cu 3-4 zile inainte de ovulatie sa poata supravietui pentru a fecunda ovulul. Iar in cazul in care lungimea actualului ciclu menstrual a fost programat hormonal inca din prima zi a ciclului/menstruatiei sa fie de 31 de zile probabilitatea de formare a sarcinii scade la circa 8-12%. Iar daca ciclul menstrual a fost programat sa aiba lungimea de 32 sau 33 de zile, atunci posibilitatea de formare a unei sarcini devine extrem de mica spre imposibila, fiindca in acel caz ovulatia se va produce in cea de-a 18 sau a 19-a zi a ciclului, adica atunci cand niciun spermatozoid NU va mai exista. Multa sanatate!
Toanti @ AnnaBlandiana, daca tot te pretinzi ''inteligenta'' de ce nu ai dus rationamentul tau de tot c#c#tul care din nefericire este complet ERONAT mai departe si anume in ce moment se produce produce ovulatia in cazul in care ciclul va fi de 33 de zile? Daca d.p.d.v. intelectual esti incapabila sa intelegi modul in care se desfasoara procesul procreerii, incearca sa te abtii si sa renunti sa mai dai rspunsuri, gresite, eronate, incorecte sau de-a dreptul IMBECILE. Produc mult mai mult rau decat iti poti imagina cu mintea ta de... (ma abtin )