Poate ar trebui sa faceti amandoi compromisuri. Ea sa o lase mai usor cu fumatul, iar tu sa o însoțești in club. E mai putin periculos decat iti imaginezi tu.
Nu incerca sa o schimbi. La un moment dat se va sătura de „sfaturile" tale. Mai ales ca ai mai fost cu alte 3 fete si modul cum ti s-au terminat relatiile.
Să nu cumva ca actuala să fie numarul 4.
P.S. Spre deosebire de tine, ea incearca sa-si traiasca viata la maxim. Mai bună sau mai rea.
Ești de religie penticostala sau ești creștin născut din nou? Dacă pentru ea nu contează ce spune Biblia, de exemplu ca femeile sa se i brace în chip cuviincios (neprovocator) și pentru tine conteaza, știi probabil ca scrie sa nu te injugi la un jug nepotrivit cu cel necredincios. Și știi ca în Biblie scrie ca e mai bine ca omul sa se căsătorească decât sa arda, adică alternativa la ardere din cauza hormonilor pentru un creștin dedicat lui Hristos e căsătoria, nu relațiile fara aceasta finalitate. Dacă te căsătorești cu cineva pentru care Biblia nu e autoritate, incalci porunca Bibliei și nuci nu ai motive întemeiate sa faci reproșuri mai târziu, ai știut de la început e contează și ce nu contează pentru ea.
Buna.Din pacate, fiecare a fost crescut diferit si nu cred ca veti ajunge la niciun consens pe viitor.Valorile ti s-au imprimat, esti impotriva modului ei de viata si obiceiurile acestea cu greu se schimba. Eu cunosc un cuplu in situatia voastra, el e pocait dar nu se vede deloc, nu e asa de strict si nu are deloc pretentii ca tine. Din respect pentru sentimentele si timpul celuilalt, poate ar trebui sa discutati de pe acum cine ramane la religia lui/ei si cine se converteste. Sau poate sa mergeti pe drumuri diferite, sa va gasiti parteneri de aceeasi religie, astfel incat sa nu va mai complicati existenta in mod inutil, incercand sa va schimbati unul pe altul.
Am dat peste asta acum cateva minute.Cred ca merita sa citesti. https://www.reddit.com/......r_nu_prea/
Hai sa ti spun ceva din viata mea personala.
Mai exact tu esti pocait iar ea e ca mine, nepocaita. In religia ortodoxa intr adevar, baticul pe cap fustele rochiile nemachiatul si muzica crestina nu sunt obligatorii.
Sotul meu a inceput sa mearga la adunari cu ceva timp in urma, citeste Biblia si isi dedica o parte din timp bisericii. Nu e pocait, are religia mea insa la un moment dat si ar fi dorit. Noi suntem mai mari de varsta ca voi, am terminat liceul de ceva ani. Eu personal, fiind in ipostaza fetei despre care vorbesti, iti spun ca am avut peste 100 de certuri cu sotul meu in privinta religii si a schimbarilor astora de haine, machiaj, muzica, stil de vorbit de salutat oamenii pe strada de la "buna" la "pace" si multe alte lucruri de ale religiei asteia. Este sotul meu ma repet, si mi-a luat mult timp pana m-am obisnuit cu lucrurile de genul. Vrei nu vrei, obiceiurile pocaitilor sunt diferite de ce e obisnuit printre noi "cei din lume". Relatia voastra nu o sa mearga in primul rand din cauza varstei, pentru ca neavand o familie credincioasa si necrescand cu ideea asta e greu sa crezi ca daca porti un decolteu sau asculti o manea il superi pe Dumnezeu. In al doilea rand nu va merge pentru ca ii lipseste maturitatea mergand in cluburi fara tine sau si mergand in cluburi. Scopul ei e total altul, nu ala de a fii cu tine. In al treilea rand batalia de religii e atat de dezvoltata si controversata in ultimii ani incat ori tu, ori ea o sa innebuneasca de cate restrictii aveti voi sau tu o sa innebunesti de la cate lucruri pacatoase face ea. Parerea mea este sa iti cauti o fata pocaita care e la locul ei. Va fi acceptata si de familia ta cat si tu vei fi acceptat de ai ei. Simplu. Fiecare sa stea cu cine ii e potrivit.
Parerea mea e ca ar trebui sa o lasi in pace, ai ceva probleme mintale, cum sa ii spui unei persoane ce sa faca? Cine te crezi?
Bună! Ți-o spun ca o persoană născută din nou (nu sunt botezată încă, dar îmi doresc să fac botezul în apă la timpul cuvenit), nu sunteți deloc pe aceeași lungime de undă și probabil că nici nu veți fi. Nu este ok să ai o relație romantică cu o persoană care nu îți împărtășește credința pentru că o să te forțeze dă faci compromisuri în fața lui Dumnezeu. Sfatul meu este să vă despărțiți și să îți cauți o fată pocăită. Căsătoria nu este un prilej de evanghelizare, soția trebuie să-ți fie sprijin și să te îndrume către Isus, să te ajute astfel încât relația ta cu Domnul să se închege. O relație cu o persoană nepocăită o să fie grea, căci atunci când vor apărea probleme, în timp ce tu vei apela la Isus, ea nu va înțelege, poate își va bate joc chiar, va căuta ajutor în exterior, iar căsnicia voastră se va destrăma ușor-ușor. Chiar nu recomand, mai bine te desparți de ea. Roagă-te pentru ea, dacă e să îl accepte pe Isus ca Mânturitor, sa se pocăiască pe viitor și să mai aveți o șansă la momentul respectiv, este de la Dumnezeu, dacă nu, nu. Dar până atunci, luați-o pe căi separate.