| bdsos a întrebat:

Buna v-am urmat sfatul l-am parasit pe iubitul meu. Ma ameninta cu cuţitul ca ma omoara cand a vazut ca nu mie teama de el. A iesit pe balcon statea peste balustrada si se tinea cu mana de o teava am trait un cosmar eu stau la 10 oricand putea sa cada de acolo abia am reuşit sa il conving sa nu se arunce. Numai asta am visat. Am nevoie de sfaturi. Mulţumesc.

Răspuns Câştigător
| cristimihailov a răspuns:

Buna, se cheama santaj sentimental. Unii oameni nu se pot opri din asta.

Pur si simplu chemi politia sau faci plangere la politie daca ai fost amenintata cu moartea.

In rest, lasa-l. O sa faca scandal sperand ca astfel o sa iti schimbe decizia.

Spune-i ca pur si simplu nu mai simti nimic pentru el, ca pur si simplu s-a terminat. Nu mai simti, oricat te-ai chinui, nu iese.

In plus ii spui ca ii doresti tot timpul din lume si ca iti pare rau ca il dezamagesti, dar nu poti sa stai cu el, deoarece nu il iubesti si in felul asta simti ca ai profita de iubirea lui. Ceea ce nu vrei sa faci, din respect fata de el.

Il intelegi ca sunt momente grele, dar mai bine sa fie acum decat mai tarziu.

Si asta este. Nu ii mai raspunzi la telefon, si de fiecare data ii spui clar ca nu mai este viitor impreuna.

Pentru ca de regula asemenea persoane se agata de "nu" ca si cand ar fi "da".

Personal, te felicit ca ai luat aceasta decizie, deoarece poti sa iti traiesti viata asa cum iti doresti acum.

8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fa o plangere la politie pentru amenintari. Nu ai motive sa tolerezi asa ceva, ce face cu viata lui este strict treaba lui. Probabil are nevoie de tratament psihiatric, dar asta nu mai este responsabilitatea ta.

| bdsos explică (pentru Brigaela):

Sincer nici nu stiu ce sa fac. Nu sunt minora am 21 de ani nu inteleg cum pot iubi un asemenea om si dupa tot ce s-a intamplat sa ma gandesc tot la binele lui. Explicatia care mi-a dat-o a fost ca era nervos si ca nu suporta gandul sa traiasca fara mine. Nu mai stiu ce sa mai fac. Nu mai am nici prieteni nimic si nu am cui sa ii spun ce am pe suflet...

| bumzii a răspuns (pentru bdsos):

Buna. si eu am avut un prieten exact la fel. ma batea, ma alinta cu ''proasta'' si altele. l'am iubit enooorm de mult pentru ca a fost primul meu iubit. i'am tolerat comportamentul 2 ani. insa, dupa acei 2 ani, mi-am dat seama ca nu merita. si i''am zis ca vreau sa o terminam. a venit la mine la bloc, si ameninta ca se arunca, si ca se omoara. dar am incercat sa ii arat ca nu imi pasa de ce zice, chiar daca imi tremurau toate pe mine laughing cand a vazut ca nu a mai fost bagat in seama, s-a retras frumos si a plecat acasa. cand a ajuns acasa, m'a sunat sor'sa ca a inceput sa faca pe acolo scandal, s-a aruncat pe jos. si striga ca nu poate trai fara mine. in urmatoarele zile, ma tot urmarea. si a venit in oras, cand eram cu o prietena, si m'a chemat deoparte. am vazut ca avea un briceag la el. bineinteles, nu m-am dus, si i'am zis mai tare ca voi chema politia. si chiar atunci a trecut un domn' politist pe langa noi, el s-a speriat si a plecat. si incepand din acel moment, viata mea s-a schimbat in bine. am ramas amici. parerea mea e urmatoarea: o persoana daca vrea sa moara, nu face tam tam, ca sa vada lumea. pur si simplu o face. un verisor de'al meu s-a spanzurat pentru fosta. si nimeni nu a stiut nimic. cam asta e povestioara big grin

| Brigaela a răspuns (pentru bdsos):

Esti masochista, este o problema frecventa a fetelor tinere care se indragostesc de bolnavi psihici, detinuti sau barbati problema, care le bat, le ameninta, le trateaza ca pe niste gunoaie sub motivul ca nu pot trai fara ele si sunt nervosi.
Cele mai destepte pleaca, rup relatia toxica, cauta ajutor la politie pentru amanintari si agresiuni, respectiv la psiholog pentru problemele psihice (li se induce adesea o stare de vinovatieŞ tu esti vinovata ca te-am batut, daca nu ma enervai, totul era bine: tu o sa fii vinovata daca ma omor, fiindca nu ma omor din problemele mele psihice ci din suferinta determinata de tine). Politia te-ar putea proteja de alte amenintari, tentative de omor, agresiuni fizice sau psihice. Psihologul ti-ar putea explica ca nimic nu ii permite unui om sa te ameninte, sa te trateze ca pe un subom, nici o stare de nervozitate nu scuza asa ceva, ca nu esti responsabila pentru ceea ce decide un adult sa faca cu viata lui, ca stand alaturi de el ii alimentezi si agravezi psihoza, nu il ajuti cu nimic, ca esti o victima si nimic mai mult).
fetele care nu au curaj sa faca asta sau sunt prea afectate psihic (masochismul este o boala psihica severa, te poti mutila, singura sau prin intermediari, grav) raman langa acesti indivizi, agresiunile cresc in intensitate: azi te ameninta cu cutitul, peste cateva luni te imbranceste, peste un an te cresteaza cu cutitul sau te pocneste, apoi te bate mar, apoi iti rupe niste coaste, iti scoate niste dinti si mereu isi cere iertare dupa aceea, te convinge ca nu poate trai fara tine si ca daca nu il vei mai supara totul va fi bine. Dar nimic nu este bine, teroarea se instaureaza, femeile se tem si de umbra lor, sunt tot mai agresate psihic si fizic. unele scapa cand deja sunt mutilate mental, sufleteste si fizic suficient de mult incat sa nu isi mai revina complet niciodata, altele mor (fie omorate in bataie, cu cutitul sau stranse de gat, fie se sinucid ca sa scape de chin). E plina presa de femei mutilate sau omorate de partenerii lor de viata. Sa stii ca toate au trecut inainte exact prin situatia prin care treci tu acum, au depasit momentul asta din asa-zisa iubire, au crezut ca daca sunt supuse, strang din dinti si sufera totul va fi bine si au ajuns incet-incet sa fie ucise in numele acelui bine. Asta este momentul cel mai usor, in care iti poti infrange masochismul, poti apela la politie si poti scapa fara sechele (ajutata de un psiholog). Mai tarziu va fi mai greu si eu, desi am vazut sute de femei care ajungeau grav agresate in urgenta, nu am vazut niciodata o situatia ca a ta care sa mearga bine (adica agresorul sa devina un partener normal, iubitor, care nu isi ameninta partenera). Sunt milioane de cupluri care se despart anual, uneori oameni care s-au iubit enorm, care lasa in urma o viata impreuna, familie, copii, ani de fericire. Si nu sunt amenintati cu cutitul, iar cei parasiti nu ameninta cu sinuciderea si nici nu se sinucid, ci isi continua viata cu demnitate. Crezi ca partenerul tau te iubeste mai mult decat acele milioane de oameni isi iubesc partenerii? Si daca te iubeste cu adevarat, de ce te ameninta cu cutitul? In viata mea, oricat de nervoasa am fost, nu am amenintat niciodata pe cineva cu violenta (fiindca nu am simtit nevoia). iar despre sotul meu: mi-as da viata daca as sti ca il protejez de o situatie in care sa fie amenintat de cineva cu un cutit. Fiindca il iubesc si nu as suporta sa fie amenintat sau terorizat de cineva (cu atat mai putin de mine). Si sa stii ca as putea trai fara el si daca maine ar considera ca fericirea lui e in alta parte l-as lasa sa plece fara scene cu cutite si atarnat de balcon.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fa o plangere la politie avand in vedere ca te a amenintat cu moartea

| Fatamuntilor a răspuns:

Aceasta problema te depaseste!
Fa plangere la politie, eventual impreuna cu un adult daca esti minora!
Si nu sta singura, e importat, cauta sa stai tot timpul cu cineva!

| ywar a răspuns:

El te ameninta cu cutitul, tu poti raspunde cu tunul. Hai cutin contra ghiulea (tun) sa vedem ce iese.

| bdsos explică:

Vibiad93@gmail este adresa mea de e-mail. Nu am reuşit sa iti trimit mesaj in particular. Mulţumesc.