Nu e bine sa le folosesti inainte de a ajunge la ginecolog. In mod cert te-ai ales cu o infectie cu transmitere sexuala de la partenerul tau. Acesta probabil nu si-a facut toate analizele obligatorii in aceste situatii, era infectat dar nu avea simptome si atunci te-a imbolnavit si pe tine. Infectiile astea trebuie diagnosticate la ginecolog, fiindca tratamentul este de obicei mult mai complex si trebuie tratat si barbatul. farmacista a gresit dandu-ti asa ceva fara sa te trimita fuguta la ginecolog. Maine e sambata, precis gasesti un cabinet deschis, du-te la consultatie, fiindca pana luni vei depasi imens perioada de maxim 48 de ore de la debut in care trebuie inceput tratamentul. Cere si analize pentru restul bolilor cu transmitere sexuala (HPV, HIV, Chlamydia, sifilis, hepatita B, C), fiindca peste jumatate dintre persoanele care au infectii venerice au de fapt mai multe, nu doar una si posibilitatea ca partenerul tau sa fi neglijat mai multe analize si sa-ti fi transmis mai multe boli este mare.
Fara o dovada cum poti lua un tratament? mergeti face analize apoi urmati un tramant nu asa dupa ureche, nu sti ce ai de fapt, ce ai cumparat acolo nu sti sigur daca chiar te ajuta
Bună!
Tratamentul NU trebuie să ţi-l "recomande" o farmacistă!
El trebuie PRESCRIS de medicul specialist GINECOLOG în urma unui test de secreţie vaginală!
Cel mai probabil, este vorba de o infecţie genitală/vaginită, probabil o CANDIDOZĂ!
TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar/adecvat.
Dacă secreţia vaginală NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz/gălbui ), atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.
Iar dacă secreţia este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi ( interne sau externe ) – poate reprezenta o candidoză.
Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipul infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.
Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.
Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:
Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Tricomoniaza (Trichomonas Vaginalis) - este o infectie provocata de parazitul Trichomonas Vaginalis. Aceasta infectie este cunoscuta si sub denumirea de tricomonas, iar dintre simptomele cele mai frecvente animtim scurgerea vaginala galben-verzuie, spumoasa si urat mirositoare, durere in timpul actului sexual si dureri in partea inferioara a abdomenului. Tricomoniaza intra in categoria bolilor cu transmitere sexuala.
Vaginoza bacteriana - aceasta infectie reprezinta o schimbare a echilibrului florei bacteriene vaginale, manifestata prin o scurgere vaginala inconsistenta si laptoasa, cu miros urat de peste. La multe dintre femeile care dezvolta aceasta forma de infectie simptomatologia lipseste aproape in totalitate. Vaginoza bacteriana nu este o boala cu transmitere sexuala.
Alte boli cu transmitere sexuala (BTS)- infectii precum chlamydia, negi genitali, sifilis, herpesul genital (herpes simplex), sau gonoreea pot la randul lor sa afecteze sanatatea vaginului. Prezenta acestor infectii poate fi stabilita prin efectuarea unor teste aditionale.
De ce se face testul?
In general testele pentru secretiile vaginale sunt efectuate pentru indentificarea cauzelor care duc la aparitia unor simptome precum senzatii de mancarime si arsuri la nivel vaginal, miros urat, eruptii si scurgeri vaginale anormale.
Pregatire pacient
Pentru ca rezultatele testului pentru secretiile vaginale sa fie cat mai precise este recomandat ca inainte cu 24 de ore de a se recolta proba sa nu faceti dus, sa nu folositi tampoane interne si nici sa nu aplicati tratamete intravaginale. Deasemenea vezica dumneavoastra trebuie sa nu fie plina, atat pentru confortul personal, cat si pentru a eficientiza desfasurarea testului. In plus, testul acesta nu se poate efectua in perioada ciclului menstrual.
Rezultate anormale ale scurgerii vaginale:
- daca scurgerea este alba si branzoasa, acest lucru poate indica dezvolatrea candidozei;
- daca scurgerea are o culoare galben-verzuie, este spumoasa si miroase urat, acest lucru se poate datora tricomoniazei;
- daca scurgerea este inconsistenta, are o culoare alb-gri, si prezinta un iz puternic de peste, acest lucru este datorat vaginozei bacteriene.
Ce poate afecta testul?
Rezultatele testului pot fi influentate de nerespectarea indicatiilor de pregatire a pacientului, si anume: efectuarea testului in timpul ciclului menstrual, administrarea unor tratamente pentru infectiile vaginale fara prescriere medicala (aceste tratamente trebuie stopate cu cel putin 2-3 zile inainte de prelevarea mostrei), sau de intretinerea de raporturi sexuale cu 24 de ore inainte de efectuarea testului (acest lucru modifica PHul vaginal normal).
Pentru alte detalii vezi linkul/sursa :
http://www.i-medic.ro/analize/test-secretii-vaginale
La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).
Ar fi bine să mergi la ginecolog pentru un control de specialitate.
Vaginitele pot da complicatii, in special vaginitele de origine bacteriana.
Dacă NU tratezi INFECŢIA ( vaginita ), poţi face diverse COMPLICAŢII :
• infertilitate
• nasteri premature
• ruperea prematura a membranelor
• infectii intra-amniotice
• endometrioze
• neoplazii cervicale intra-epiteliale
• infectii ginecologice post-operatorii.
SURSA : http://www.i-medic.ro/......e/vaginita
Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut
Apoi, la terminarea tratamentului, TREBUIE să mergi IAR la control pentru alt test de secreţie vaginală şi confirmarea vindecării!
Evident, şi partenerul TREBUIE să se trateze!
Ceri tratament şi pentru el.
De asemenea, NU se face sex ( DELOC ) în timpul tratamentului ( până mergi iar la control şi ai confirmarea vindecării )!
În plus, NU se face sex neprotejat!
Toate cele bune.
Este foarte indicat. Este folosit in cazul infectiilor vaginale, are efect antibiotic-antiseptic. daca nu dispare acea scurgere vei fi nevoita sa apelezi lamedicul ginecolog.
Prietenul tau ar face bine sa isi faca niste analize deoarece s-ar putea sa fie purtatorul unei BTS, mai ales daca a facut sex si cu alte domnisoare.
D-le andrei_stroia! Esti retardat mai baiete, te bagi in chestiuni despre care habar nu ai, esti o calamitate pentru acest site cu raspunsurile tale imbecile.
De fapt, pe tine te mânca încă dinainte; altfel nu-mi explic cum poți să te dai pe mâna unui jegos care te umple de boli venerice, fără măcar să ai bunul simț să-i ambalezi mădularul jegos cu un prezervativ!
Chiar îți meriți soarta... deși tristă, dar poate așa măcar în al 12-lea ceas să te-nveți minte!
Așa cum bine zise deja altcineva - mai rău decât ți s-a făcut deja de către ibovnicul tău, nu prea se poate să-ți facă ovulele alea. Cu condiția să nu le bei, ci să le administrezi conform prospectelor și indicațiilor primite de la farmacistă.
Și urgent un control la ginecolog plus analize să nu fie ceva mai grav! Chiar NU e de joacă de loc cu bolile astea!
Baftă!
Fa asa cum ti s-a spus,cervugidul este cel mai bun,il vei folosi de-a lungul vietii de multe ori,ori de cate ori vei simtii ca ai ovarele inflamate,cervugidul face minuni, numai ca ma tem ca de data asta sa nu fie altceva, cred ca partenerul ti-a dat un BTS, nu are de ce sa ai scurgeri si mancarimi altfel, in fine foloseste pe moment cervugid si vezi tu dupa daca au fost eficiente sau nu
Aceste infectii trebuie tratate de un specialist (de preferat) sau de medicul de familie nu de farmacisti. farmacistii fac vanzari. atat. de cele mai multe ori au promotii si trebuie sa vanda.
acest fenomen este ingrijorator in Romania, unde farmacistul, un vanzator, a inceput sa ia locul medicului.
macar citeste prospectul pe internet ca scrie mai mare.
http://www.csid.ro/medicamente/cervugid-ovule-11699414/
acuma mai mult rau decat ti-a facut deja "prietenul" tau ce sa-ti mai faca.
baga-ti mintile in cap, trebuie sa-ti vindeci infectia asa ca incepe tratamentul asa cum ai fost instruita de farmacist. intre timp consulta un specialist sau macar medicul de familie si spune-i ce tratament ai inceput, dupa aceea fa strict ce ti spune deoarece s-ar putea sa nu-ti fie folositor ce ai primit de la farmacie. acest medicament este un antiseptic mai mult, posibil sa nu fie suficient. daca ai o sarcina si nu este tratata infectia cine ccrezi ca va suferi mai mult.
unii medici pot fi consultati si telefonic in anumite conditii daca e chiar asa de dificil sa-i vizitezi.
medicamentele pe care le-ai luat au un prospect pe care tu nu vrei sa-l citesti. uite ce scrie:
Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, CERVUGID poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Riscul apariţiei reacţiilor adverse este neglijabil, datorită absorbţiei sistemice reduse a substanţelor active. În special în cazul tratamentului prelungit, dar şi după administrarea primei doze, pot să apară eritem, senzaţie de arsură locală, eritem.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră.
data viitoare ai putea sa te gandesti de doua ori inainte. primele contacte sexuale cu un partener nou se fac cu prezervativ, tocmai pentru a avea timp sa stii cu cine ai de-a face.
o fata care se respecta iese cu un baiat pana are siguranta ca a gasit persoana potrivita si nu cedeaza pana nu este sigura ca merita sa intre intr-o relatie intima cu pretendentul. daca ti-ai fi ascultat instinctele cu siguranta iti dadeai seama ca ceea ce faci nu e bine.
prietenul tau va trebui sa faca si el un tratament prescris de medic.
tot el ar trebui sa-ti dea explicatii serioase de unde are infectia. mai mult ca sigur ca va minti. parerea mea este ca nu te respecta si nu te iubeste. daca ar fi asa nu erai in aceasta situatie penibila.
cine stie pe unde a umblat inaintea ta, aceste boli se iau de obicei de la prostituate sau alt gen de femei usoare.
Daca nu le bagi adanc nu patesti nimic rau