| Andreeaovi a întrebat:

Vă rog sa ma ajutati cu o parere un sfat urgent! De 7 zile pentru prima data iau anticonceptionale prescrise de medic dupa consultatie am 18 ani. Astazi dupa a 7-a pilula contraceptiva am facut dragoste cu iubitul meu si a ejacuat in mine, sunt riscuri sa raman insarcinata? Mentionez ca nu le-am luat din prima zi a menstruatiei. Va rog urgent un raspuns

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Chiar daca in prospect este specificat faptul ca in cazul in care prima pastila anticonceptionala (AC) nu a fost administrata in prima zi de menstruatie ci a inceput ulterior, atunci in acest caz in prima saptaman de folosire a acestei metode, in cazul in care sunt intretinute contacte sexuale in primele 7 zile se va folosi in mod obligatoriu in paralel cu pastilele AC si o a 2-a metoda contraceptiva suplimentara, al carui scop este cel de a nu permite ca sperma ejaculata sa ajunga in vagin. Fiindca in cazul tau sperma a fost ejaculata in vagin mai devreme cu o zi fata de precizarea existenta in prospect, NU trebuiesa te impacienteze, fiindca cele 7 zile reprezinta o perioada de protectie extinsa cu 2 zile de siguranta fata de cele maxim 5 zile cat sunt considerati ca ar putea trai spermatozoizii.In concluzie te poti linisti fara probleme. Multa sanatate!