| pinky_8347 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva. Sunt cu un baiat de aproape 1 luna, nu vreau sa renunt la el si nici el la mine. Parintii nostri se apun relatiei pentru ca suntem veri de gradul 3 (asa ni s-a zis). Este permisa iubirea intre veri de gradul 3? Adica bunica lui cu bunica mea sunt verisoare primare, mama lui cu mama mea sunt verisoare de gradul 2, iar eu cu el de gradul 3. Asa ca ni s-a interzis. Putem avea totusi o relatie? Biserica este de acord cu asta? Va rog sa ma ajutati. Multumesc!

6 răspunsuri:
| DeeaMarry a răspuns:

Cu siguranta Biserica nu este de acord cu asta. De ce insisti sa ai o relatie tocmai cu varul tau, cand in lumea asta sunt atatia baieti?!

| MisteriuosGirl a răspuns:

Sti, trebuie sa iti spun adevarul, caci altfel nu are sens: nu. nu e permis, deoarece santeti tot rude. depinde ce varsta aveti si daca vreti sa va casatoriti. daca da, te sfatuiesc sa renunti. stiu ca iti e greu, stiu ca ai intrat aici cu sperante ca poti avea o relatie cu el, stiu ca nu vrei sa asculti, ca speri sa nu fie adevarat, dar...este. sa fi cu el e ca si cum ai fi cu fratele tau. mai demult verisorii se cuplau si ieseau ori copii bolnavi de boli incurabile, ori genetice, ori fara o mana, un picior, prea slabi sau retardati mintal. crede-ma, e un risc pe care ti-l asumi. dar, desigur, exista si sanse sa fie totul bine... depinde, tu ce rispcuri esti dispusa sa iti asumi?

| negru30 a răspuns:

Nu vreti sa risipiti averea? - eu daca as afla ca este verisoara cu mine nu ar iesi nimic intre noi nici intr-o alta viata - relatia voastra va fi blestemata - voi alegeti -

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer nu stiu atitudinea bisericii in privinta asta, stiu ca veri primari nu se pot casatori, si mai ales nu pot avea copii.dar in familia extinsa cazuri de veri buni dupa mama care au o fiica normala.dar nu sunt casatoriti.cred ca la gradul trei de rudenie nu se mai pune problema.dar nu stiu sigur.

| Hopefree a răspuns:

Inteleg prin ce treci si nu tie usor dar sfatul meu este sa renunti stiuuu...ca ii greu si nu tie usor dar asa impaci multa lume, te impaci pe tine si nu te vei mai stresa iar timpul le va rezolva pe toate in plus sunt multi baieti in lumea asta si sunt sigur ca jumatatea ta de inima ii la altcineva ...ai incredere in mine te inteleg, dar acum depinde de tine daca ma vei asculta sau nu bafta.

| georgy39 a răspuns:

Da, asa stiu eu