| denisamitoi18 a întrebat:

Buna, voiam sa va întreb, eu am avut ultima menstruație pe 29 martie. Eu am ciclul neregulat, nu este o dată fixă când îmi vine și nu mi-a mai venit..am așteptat până azi sa fac un test de sarcina, recunosc am mai făcut vreo 3 până acum și toate au ieșit doar cu liniuta C nu cu ambele..am pieptul întărit, am avut dureri de cap, spate și pofta de fast-food. Pot fi însărcinată? Recunosc nu am experiență și aștept răspunsuri fara mișto-uri, mulțumesc mult.

Răspuns Câştigător
| AnaMaria8900 a răspuns:

Bună!

Dacă au trecut 3 săptămâni de la ultimul contact sexual, iar testul a ieșit negativ, atunci nu ești însărcinată.

Dacă ciclul tău este neregulat, atunci este ceva normal să-ți întârzie.

Simptomele pe care le ai pot fi și din cauza sindromului premenstrual, așa că nu intra în panică!
Cu cât te stresezi mai mult, cu atât se poate să-ți întârzie și mai mult menstruația.

Totuși, daca ai avut un contact sexual neprotejat, atunci există șansa să fii însărcinată.

Numai bine!

1 răspuns:
| corbulalbrosu a răspuns:

Desfasurarea ciclului menstrual chiar din prima sa zi care incepe odata cu prima zi de menstruatie si se termina in ziua care este situata inaintea momentului de incepere a urmatoarei sangerari menstruale, precum si momentul de pornire a menstruatiei este dirijata STRICT HORMONAL. Lungimea ciclurilor menstruale ca numar de zile poate fi mereu acelasi sau sa fie mult diferita si din acest motiv pot sa existe cicluri menstruale REGULATE dar la fel de bine si din nefericire cele mai multe cicluri menstruale sunt de fapt cele NEREGULATE. Ciclurile menstruale care sunt de tip NEREGULAT au 2 trasaturi caracteristice principale si anume :
1.) -- IMPREDICTIBILITATEA privind atat momentul de incepere si producere a menstruatiei cat si anticiparea lungimea ciclului menstrual, fiindca nu exista un reper fix fata de care sa se poata calcula/prezice sau determina atat ziua de ovulatie cat si a perioadei fertile. In situatia prezentata in intrebarea ta, se poate afirma fara greseala ca este vorba de o dereglare a activitatii hormonale destul de importante, situatie care apare si se poate produce doar din cauza activitati foarte proaste si incorecte a uneia sau a mai multe glande endocrine existente in organism.
2.) -- IMPREVIZIBILITATEA, care reprezinta o alta caracteristica principala a ciclului menstrual de tip NEREGULAT, fiindca este imposibil de anticipat lungimea ciclului fiindca acesta poate sa difere de la un ciclu la altul si diferentele sa fie chiar foarte mari uneori chiar de multe saptamani sau luni. Modificari in privinta lungimii care poate fi diferita de fiecare data reprezinta urmarile dereglariilor hormonale care apar pe fondul proastei functionari a glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, glanda pituitara, folicul ovarian, etc.) care nu produc la timp si in cantitatile normale si intr-un raport procentual proportional echilibrat a celor doi hormoni feminini estrogen si progesteron. Aceste deficiente ale activitatii hormonale provoaca ovulatii imprevizibile care au ca urmare cicluri neregulate si uneori sangerari menstruale atipice, slabe cantitativ, a caror moment de incepere este imprevizibila si imposibil de a fi determinata. Rezultatele testelor de sarcina efectuate au prezentat de fiecare data situatia reala existenta in organismul tau cu 21 de zile in urma fata de data la care era facuta testarea. Multa sanatatE!