| Elena7775 a întrebat:

Bună, vreau foarte mult sa ma ajutați cu un răspuns la Întrebarea mea.
În data de 10 iulie am avut contact sexual neprotejat prin metoda retragerii, după vreo 7 ore am luat pastila de a doua zi Escapelle, apoi în data de 13 și 16 s-a repetat, în data de 17 iulie spre seară s-a început menstruația, a durat ca de obicei 5 zile, dar am un ciclu menstrual neregulat. Astăzi deja este data de 01.09, iar mie nu mi-a venit menstruația, de 2 zile simt sânii sensibili, mi-au ieșit coșuri în zona mandibulei. Simt ușoare dureri abdominale și se întâmplă să am secretii albicioase. Pot sa fie aceste simptome ca simptome premestruale sau sa ma aștept la o sarcină? Vreau sa mai spun că după data de 19 iulie am trecut printr-o depresie, am plans mult și eram foarte foarte depresiva. Recent am fost și la mare și după asta am trecut și printr-o gripă (răceală) administrand medicamente. La ce ma pot astepta? Plănuiesc sa fac un test de sarcina sa ma asigur, dar pana a-l face sunt în panică pentru ca nu îmi vine menstruația.

18 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Teo29 a răspuns:

Sanse de sarcina acum nu cred ca mai exista, dar, pastila de a 2 zi iti va face mari probleme pe viitor, cu dereglari ale menstruatiei.

Sfat : Pe viitor folosiți prezervativul corect, și de fiecare data!

| anuta1992 a răspuns:

Daca dupa ultima menstruatie nu ai mai avut contact sexual, nu poti fii insarcinata.
Iar da, stresul si medicamentele pot influenta menstruatia.
Chiar si pastila de a doua zi, o sa iti provoace schimbari ale menstruatiei.
P.S ( a folosit metoda retragerii, deci a facut-o corect, sau a fost un risc acolo de care prietenul tau stie? Nu lua degeaba pastila de a doua zi. Ai un ciclu regulat? Stii daca erai in perioada fertila sau la ovulatie?

| Elena7775 explică (pentru anuta1992):

El încrezut în sine a zis ca pot sa stau liniștită

| anuta1992 a răspuns:

Iarta-ma acum am vazut ca ai un ciclu neregulat, dar repet, daca dupa ultima menstruatie nu ai avut contact sexual neprotejat, nu poti fii insarcinata

Nu, de atunci nu am mai avut nici un contact sexual, pur și simplu sunt foarte îngrijorată din cauza ca nu îmi vine menstruația ((

| anuta1992 a răspuns (pentru Elena7775):

O data ce in luna iulie ti-a venit menstruatia poti sta linistita. Daca stii ca dupa terminarea menstruatiei, in luna august nu ati mai facut nimic, poti fii linistita.

Dar cineva a mai spus că poate să nu fi fost menstruația ci reacția adversă de la pastilă.

Daca fluxul sangelui a fost normal ca si pana la celelalte menstruatii, cu o durata la fel de normala, nu poate fi o reactie adversa. hai sa spunem ca era o picatura sau nu venea deloc. dar daca a fost normal, nu consider ca este o reactie adversa.
Cand ai mentionat mai sus "apoi in data de 13 si 16 s-a repetat" te refereai la luarea altor 2 pastile dupa contactele sexuale?
Pentru ca pastila de a doua zi se ia max de doua ori pe an, preferabil la o distanta de 6 luni.

Doar în data de 10 am luat, atât

A fost ca de obicei, prima zi abundent și a doua zi în prima jumătate a zilei, apoi în mediu.

Nu iti face griji. Daca in luna august nu ai facut nimic. NU esti happy :*

Bine, înseamnă că menstruația va veni o data și o dată))?

Desigur laughing :*. Daca observi alte dereglari pe o perioada mai lunga, mergi la ginecolog.
Dar acum nu este cazul.
Insarcinata nu esti 100%.

Și încă o întrebare mică, de ieri sânii îmi sunt sensibili, coșuri mi-au apărut în jurul bărbiei. uneori parcă și burta doare, poate sa fie ca se apropie menstruația?

Da sunt simptome premenstruale happy

Mulțumesc frumos, vă sunt recunoscătoare pentru discuție kiss