1.) -- Sani umflati, si uneori sensibili la atingere. Acest simptom se datoreaza hormonilor din corp si este foarte asemanator cu felul in care se umfla sanii inainte de menstruatie. Aceasta stare de sensibilitate a sanilor incepe sa dispara treptat dupa a treia luna de sarcina deoarece organismul si-a gasit noul echilibru si s-a obisnuit cu schimbarile hormonale.
2.) -- Urinari frecvente. In timpul sarcinii lichidele din corp cresc, marindu-se fluxul de la rinichi spre vezica. De obicei acest simptom apare in jurul celei de-a 6-a saptamani de sarcina, dar devine mai intens pe masura ce sarcina inainteaza in varsta. De obicei acest lucru se intampla datorita faptului ca bebelusul se dezvolta si creste presiunea aplicata pe vezica urinara.
3.) -- Datorita nivelului ridicat de progesteron din corp, femeilor insarcinate le scade energia si apar si se maresc simptomele de oboseala. Acestea se diminueaza de obicei in al doilea trimestru de sarcina.
4.) -- Greata si varsaturi. Un numar foarte mic de femei gravide nu sufera de greata si varsaturi. La majoritatea femeilor aceste simptome apar dupa prima luna de sarcina. Unele pot sa aiba simptome severe de greata la inceputul celei de-a 2-a saptamani de sarcina. De obicei, greata si varsaturile inceteaza dupa primul trimestru, fiind foarte putine cazuri in care acestea continua dupa ce se intra in al doilea trimestru de sarcina.
5.) -- Sensibilitate la anumite mirosuri. Multe femei, inca din primele zile de sarcina, observa ca sunt deranjate de anumite mirosuri. La fel se poate intampla si cu anumite mancaruri care le placeau inainte, dar care in timpul sarcinii le provoaca aversiune. Desi nu exista o explicatie stiintifica pentru acest simptom, se poate datora cresterii de estrogen din organism. 6. ) -- Temperatura ridicata a corpului. Uneori se poate constata ca temperatura normala a corpului a crescut brusc o perioada mai lunga de doua saptamani, atunci este foarte probabil sa fii insarcinata.
7.) -- Cresterea nivelului de progesteron in timpul sarcinii poate avea un efect de incetinire a tranzitului alimentelor digerate prin intestin. Acest lucru produce deseori femeilor insarcinate simptome de constipatie.
8.) -- Dureri de spate. La inceputul sarcinii, este foarte probabil sa apara dureri de spate. Acestea nu indica neaparat o sarcina, putand aparea si din cauza posturii gresite sau a altor probleme ortopedice.
9.) -- Dureri de cap (migrene). Schimbarile hormonale si fluxul sanguin ridicat care apar in organism in timpul sarcinii poate provoca aparitia durerilor de cap.
10.) -- Crampe uterine. La inceputul sarcinii, pe masura ce uterul creste pentru a-i face loc fatului care se dezvolta, femeile prezinta deseori crampe uterine. Acest tip de durere este absolut normal si se aseamana cu durerile menstruale.
Bineinteles ca, nu toate femeile insarcinate prezinta astfel de simptome de sarcina fiindca unele pot sa aiba toate simptomele mentionate iar altele sa aiba doar cateva si unele sa nu aiba niciuna din simptomele de mai sus, deoarece acestea nu sunt comune tuturor femeilor insarcinate.