Daca o broasca intra in casa ta, inseamna ca iti aduce noroc.
Cine batatoreste cuibul de randunici, aceluia ii va lua foc casa.
Daca gasesti o buburuza cu multe buline negre, inseamna ca norocul tau va fi direct proportional cu numarul bulinelor.
Se v a impaturi un ac de cusut intr o bucata de hartie si i se v-a da gravidei. daca gravida i l apuca de capatul ascutit va fi baiat daca i l apuca de capatul cu gamalie (gaura) va fi fata.
Rochia unei fete care se ridica, indica ca iubitul ei se distreaza.
O ceapa taiata pe jumatate si pusa sub patul bolnavului il va ajuta pe acesta sa lupte cu febra si cu efectele date de otravire.
casatoriile din luna mai sunt cele mai predispuse la despartire.(eu m-am casatorit in mai doamne fereste).
daca versi sare, va urma o cearta in familie.
sa nu pui la masa mai multe tacamuri pentru ca se spune ca ai tacamauri si pentru dusmani.
nu e bine sa dai bani cu imprumut la inceput de saptamana.
e semn rau sa stranuti de Anul Nou.
Voalul miresei nu trebuie sa cada, acesta ar fi semn rau.
Semne bune pentru nunta sunt: sa fie vremea buna, sa vada mirii un curcubeu, un cosar sau o pisica neagra.
Plansul la nunta aduce noroc.
In noaptea nuntii sa nu iti schimbi papucii caci iti vei schimba barbatul.
Ghinion aduce si casatoria in ziua de nastere a mirelui sau a miresei.
@ ella. Zburatorul era in mitologia populara romaneasca o fiinta fantastica inchipuita ca un spirit rau, care chinuieste noaptea, in somn, fetele nemaritate si femeile maritate de curand.
eu inteleg ca asta iti doresti tu, un baiat pe la 17-18 ani cu chip angelic, da' ce zici tu aici e prea literal. zburatorul este intruchiparea dorului pentru baiatul iubit. simbolul iubirii neimpartasite! ("Calin file de poveste" de M. Eminescu, zburatorul eminescian)
si este adevarat. majoritate femeilor care ajung sa se marite mai devreme sau mai tarziu incep sa se gandeasca la marea iubire din viata lor, la care au renuntat din varii motive. iar acum cand sunt cu altcineva, aceasta mare iubire neimplinita le batuie. (oare de ce am renuntat eu la ce iubeam asa de mult?", "ma intreb oare cum ar fi fost daca ramaneam cu el?"...)
Ai auzit de mitul zburatorului?
e vorba despre un baiat frumos pe la 17-18 ani(fat frumos) dar in ciuda aspectului angelic vine noaptea la fetele tinere sau la femei proaspat maritate si fac lucruri "necuviincioase", iar ele dimineata nu isi amintesc nimic
Ella nu am auzit de mitul zburatorului dar e interesant... oricum cred ca exista destul de multe mituri pe care nu prea multa lune le stie
superpissy40 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Eliza664 întreabă: