500 g biscuiti simpli, o cutie de rahat, 1 pachet margarina, 250 g nuci, 1 ceasca zahar pudra, 6 linguri cacao, 1 lingura de coaja de lamaie, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Pentru salam de biscuiti cu nuci si coaja de lamaie se rup bucati mici biscuitii. Se amesteca margarina cu zaharul pudra, cacao, rahatul si cu biscuitii. Se adauga esenta de rom, coaja de portcala, si se amesteca se se omogenizeze compozitia.
Se rastoarna pe planseta si se modeleaza un rulou de grosimea dorita sau poti sa faci bilute cum vrei. Se pastreaza la rece timp de 2 ore. Se serveste taiat rondele.SAU MAI POTI FACE JELEU E SIMPLU, GUSTOS SI SANATOS:pui intr-un recipient cu apa sau compot gelatina 1/2 plicuri(depinde de cantitate) daca puyi in apap sa pui zahar sau miere multa si fructe, si lasi la fiert 5 min(sau la microunde).SAU POTI FACE UN TORT CUM I-AM FACUT EU MAMEI CAND ERAM MAI MICA:cumperi blaturi, frisca, fructe, fineti.insiropezi blaturile cu ciocolata calda sau cu sirop sau compot, si pui frisca cu finetti si ornzi cu fructe. DACA VREI CEVA MAI COMPLICAT POTI INCERCA ASTAE LUATA DUPA NET)
ingrediente:
- 250 gr biscuiti digestivi (Gullon se cheama unii care ne plac noua)
- 100 gr unt (de preferat unul mai bun decat am nimerit eu de data asta, fara apa)
- 600 crema de branza de vaci
- 100 gr zahar pudra
- semintele unei pastai de vanilie (in lipsa, am pus un plic de Finesse Vanilie Bourbon)
- 300 ml frisca lichida (naturala, de data asta, dar mai demult faceam cu nenaturala adica vegetala si merge si aceea)
- aprox. 400 gr fructe de padure, caspuni, visine, portocale etc, pasate cu o lingura de zahar pudra vanilat; aici - afine
metoda:
- se tapeteaza cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili, diametru 23-24 cm; tava se unge din loc in loc cu unt sau margarina, pentru a se lipi hartia de ea;
- se topeste untul intr-o craticioara, la foc mic;
- biscuitii se farmiteaza in robotul de bucatarie, acum ca sunt echipata corespunzator; pe vremea cand nu aveam robot, si nici cuptor, ii puneam intr-o punga cu "fermoar" si ii zdrobeam cu o sticla, pentru ca nu aveam nici sucitor ;
- se adauga biscuitii in cratita cu untul topit, se amesteca bine, apoi se varsa in tava tapetata cu hartie de copt, se intind in strat uniform si se taseaza cu dosul unei linguri;
- se lasa tava in frigider, invelita intr-o punga, cel putin o ora;
- se amesteca bine crema de branza cu zaharul pudra si cu vanilia, tot in robotul de bucatarie; cand compozitia devine cremoasa se adauga si frisca si se bat impreuna cateva minute, curatand cu o spatula peretii vasului de 2-3 ori;
- se intinde crema de branza peste blatul de biscuiti si se lasa din nou in frigider, de preferinta peste noapte;
- din fructele alese se face un sos, cu ajutorul blenderului; se scoate prajitura din frigider cu 30 de minute inainte de a o servi; se taie cu un cutit incalzit in apa fierbinte si sters cu un servet; se curata lama cutitului dupa fiecare taietura.
Daca cnsideri ca te-am ajutat poate imi dai funda! Multa bafta!
200 g nuca
2 LG. cu varf de crema de ciocolata
1 lgt. de rom sau ½ esenta de rom
Miezul de nuca se taie cu cutitul in bucatele mici, se adauga crema de ciocolata si romul si se amesteca bine.
Se utilizeaza pentru umplerea cornuletelor, a gogosilor sau ca si crema pentru prajituri. eee foarte usor de facut si e delicios
anonim_4396 întreabă:
Mindfulness întreabă: