anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

[bunalove struck]. Luna trecuta nu mi-a venit menstruatia de loc [nu se pune problema de sarcina] iar acum mi-a venit azi, pe 1 dar mai deschisa la culoare si mai subtire(lichidul) decat de obicei. Este ceva normal?

Răspuns Câştigător
| Scortisoara a răspuns:

Kℓα`, poate crezi că sângele menstrual arată la fel ca sângele obişnuit, pe care îl ştim cu toţii de la o tăietură la deget. Totuşi, deşi sângele pierdut în timpul menstruaţiei poate semăna cu altă pierdere de sânge, el este foarte diferit. Sângele menstrual poate fi roşu aprins, roşu deschis sau de altă culoare, cum ar fi maro. Sângele menstrual normal poate fi şi subţire şi apos, dar şi gros şi vâscos. De asemenea, în timpul menstruaţiei poţi observa cheaguri micuţe de sânge. Este ceva absolut normal, acestea fiind părţi din ţesutul endometrial.
Dacă eşti sigură că nu ai cum să fii însărcinată, stai liniştită, nu există nicio problemă cu tine.
Eu îţi recomand să ţii un fel de jurnal al menstruaţiei tale, care să cuprindă un calendar. Să notezi în fiecare lună prezenţa sau absenţa acesteia (să ştii că uneori, din cauza stresului, nu îţi mai vine în luna respectivă), la fel şi durata, intensitatea şi alte chestii legate despre menstruaţie. O să-ţi fie foarte folositor jurnalul acesta, de fiecare dată când vei vizita vreun ginecolog. happy

Pentru fluturaş Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ, în primul rând, atunci când o femeie e însărcinată, menstruaţia nu îi mai vine. Înţelegi? Atunci când nu-ţi vine două luni la rând menstruaţia, este posibil să fi rămas însărcinată. La fel cum este posibil să ai o afecţiune sau, pur şi simplu, să nu ai încă o menstruaţie regulată (se întâmplă de obicei fetelor de 12, 13, 14 ani în primul an de când au avut ciclu menstrual prima dată, de aceea am întrebat-o pe Kℓα ` câţi ani are). Dar, poţi rămâne însărcinată şi poţi avea încă menstruaţie normală vreo câteva luni... În plus, fata a specificat că lichidul e mai deschis la culoare (maro nu e o culoare mai deschisă decât roşu).

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu este normal, dar nici nu te poti astepta la o menstruatie normala dupa o intarziere atat de mare. Daca ai mai mult de 16 ani, trebuie sa ajungi la medic cat mai repede.

| εїз a răspuns:

Ba da, se pune problema foarte mult de sarcină, e mai subţire şi spre maro? Dacă este aşa, e semn că eşti însarcinată, fă-ţi un test de sarcină, şi vei vedea că am dreptate.

| Scortisoara a răspuns:

Câţi ani ai Kla`?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu este norm dlc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca am spus ca nu se pune problema de sarcina, nu se pune. de asta sunt sigurahee hee aproape 18. dar e prima data cand mi-a venit asa. Astazi este normala, curge cum ar trebui, multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se pune problema de contact sexual neprotejat, am facut test de sarcina dp sfaturile Brigaelei happy Am pus intrebarea ca m-am speriat putin si stiam ca din cauza intarzierei poate fi asa, dar vroiam sa ma asigur. Multumesc Scortisoara si d-na Brigaela :*