Buna si tie Alli, pai in primul rand sfatul meu este sa lasi lucrurile asa cum sunt pentru moment pana va mai linistiti, dupa care incearca sa mai eviti orice cearta cu ea ...cand spune ceva fi ca ea sa vada ca esti ascultatoare apoi cand crezi tu ca v-ati linistit incearca sa discuti cu ea despre un subiect care nu are lagatura cu relatia ta si mai tarziu incearca sa ii spui treaba asta ca ai inceput o relatie dar nu trebuie neaparat sa ii spui chiar tot ca v-ati implicat prea mult, nu stiu acum depinde si ce varsta ai, dar important este sa stii cand sa ii spui lucru asta pentru ca daca o prinzi intr-un moment(zi) in care e suparata atunci probabil se va enerva si mai tare.
Pai, sfat...parerea mea e sa o iei usor, sa incepi prin a discuta despre alte lucruri, sa te apropii mai mult de mama ta.sa incepi prin a merge amandoua la cumparaturi, si sa o dai in diverse discutii cu ea.si cand o sa ajungi sa poti vb liber cu ea, sa nu simti ca te preseaza ceva, din diverse sa ajungi la relatii, sa vorbesti cum a fost intre ea si tatal tau, cu niste sfaturi(cum ar fi daca.cum ti s-ar parea daca. tu cum faceai cu tata.)si sa aduci vorba si de relatia ta actuala. dar intai trebuie sa te apropii de ea, sa nu mai tipi la ea, sa fii calmasucces
Buna! Nu stiu ce varsta ai, dar e mai putin important. Ceea ce e important e sa tratezi relatia conform varstei tale, sa n-o iei inainte, sa nu sari peste niste etape din viata ta.
Banuiesc ca esti adolescenta si e cel mai normal lucru din lume sa te apuce acum primele emotii si primele trairi fata de un baiat. Sunt convinsa ca mama ta nu traieste intr-o lume paralela, stie si ea lucrul asta si nu va avea de ce sa te condamne.
Dimpotriva cred ca se va bucura ca ai avut incredere in ea si i-ai impartasit primii tai fiori.
Cat despre cum ar trebui s-o faci, tu o cunosti mai bine. Poti sa-i spui ca vrei sa aveti o discutie ca intre fete, ca vrei sa stii parerea ei, sa ii asculti sfaturile pentru ca e o persoana importanta pentru tine. Ii povestesti ca ai cunoscut un baiat si in mare cum ai ajuns sa tii la el.
Fii sincera. e cel imi bun lucru pe care il poti face. Sunt convinsa ca mama ta va intelege. E bine sa ai o relatie deschisa cu ea inca de acum.
Depinde
Daca esti genul mai rebela si mama nu-ti face nimic (pedeapsa/bataie etc.) ii poti spune sincer : "Mama, am si eu o varsta, am mai crescut, ar trebui sa poti avea incredere in mine, si vreau sa-ti marturisesc, ca. tin la un baiat foarte mult, si el la fel la mine, si.ne-am hotarat sa avem o relatie ceea ce deocamdata nu implica sexul deci nu te-ar putea nelinisti.Am vrut sa-ti spun pentru a nu te minti cu ceva... Daca iti spune ca nu. ii spui ca nu te intereseaza si ca il iubesti orice ar fi.
Daca esti genul...mai asculti de mama o poti intreba : "Mama, pe mine ma lasi sa am un prieten?(bineinteles explicandu-i toate chestiile de mai sus cu increderea, cu varsta etc.) daca zice nu. te poti vedea cu el in secret pana cade de acord. daca zice da, esti libera sper sa te ajute...sunt baiat si am decat 13 ani deci nu prea stiu daca am dat un raspuns total eligibil
RayKzor51 întreabă: