| Merry21 a întrebat:

Acum 2 saptamani am intretinut relatii sexuale in anus (neprotejat) partenerul ejaculand inauntru! M-am speriat deoarece am inteles ca se poate sa curga in vagin si am decis sa folosesc pastilele de a 2-a zi!
Prima pastila am luat-o dupa o ora dupa contactul sexual, si a doua dupa 12 ore!
Dupa 8 zile de la luarea pastilei mi-a venit ciclul, si dupa 2 zile dupa ciclu am intretinut relatii sexuale! In timpul actului sexual mi-a curs sange maroniu!
Vreau sa stiu ce este acest sange maroniu, si daca se poate sa fi ramas insarcinata!
Astept raspunsurile dumneavoastra si va rog evitati raspunsurile rautacioase!
Multumesc!

4 răspunsuri:
| NeaPopa a răspuns:

Oare cine o dat decretu?

| neutrino a răspuns:

Nu este un raspuns rautacios, dar este bine ca atunci cand faci sex, sa-l faci in cunostinta de cauza. Momentan poti sta linistita.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intestinul gros și vaginul n-au nicio treabă între ele! Altfel, defecai pe vagin sau nășteai pe fund. Dacă ar fi curs, simțeai sau vedea prietenul tău.
De ce te-ai apucat de sex dacă nu ai fost informată înainte?
Tu nu știi că niciodată pastila de a doua zi, fiind o explozie de hormoni, nu se ia după ureche, ci la recomandarea ginecologului?!
V-a mâncat (în fund în cazul tău) să faceți sex, dar nu știți nimic despre asta! x_x
Ai luat pastila degeaba și e posibil să faci dereglări hormonale grave, dovadă sângele ăla maroniu.
Te felicit!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU cred că ţi-a venit menstruaţia după 8 zile ( aşa cum spui )!

Cel mai probabil, acea sângerare este efectul advers al "pilulei" : Acea sângerare e posibil să apară, în general, la 3-7 ( sau mai RAR, chiar 10 ) zile DUPĂ administrarea pilulei şi poate dura 1-3 zile ( poate fi mai abundentă şi poate fi CONFUNDATĂ cu menstruaţia )!

În general, menstra vine la data obişnuită.

Refă calculul cu "metoda calendarului" şi vezi la ce dată ar fi trebuit să-ţi vină menstra.


Sângele maroniu ( de care aminteşti ) se poate datora faptului că vaginul s-a "curăţat" de sângele rămas în urma sângerării din zilele anterioare.

NU cred să fie posibilă o sarcină DACĂ ai făcut sex protejat.


Detalii despre contracepţia de urgenţă :

Atunci când ŞTI sigur că partenerul a ejaculat în tine ( chiar dacă s-a „scăpat" doar „puţin", sau dacă prezervativul s-a rupt ), DACĂ vrei să fi mai SIGURĂ că EVIŢI o posibilă sarcină, se poate folosi contracepţia de URGENŢĂ : "pilula de a 2-a zi" - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 60-80 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Recent a apărut în farmaciile din România şi "pilula de a 5-a zi" ( ellaOne ) - se găseşte la farmacie şi costă în jur de 100-110 lei ( în funcţie de tip şi de farmacie )!

Din această categorie ( pilula de a 2-a zi ) fac parte 2 tipuri de tablete : Postinor 2 şi Escapelle - aceste tablete se iau la maxim 72 ore de la contactul sexual neprotejat ( preferabil cât mai URGENT ) - cea mai recomandată ar fi Escapelle, deoarece previne 85 % din cazurile de sarcină!

Contraceptia de urgenta NU este la fel de sigura ca pilulele luate zilnic. Sansele ca ea sa functioneze sunt intre 75% si 85%, in functie de momentul in care este folosita si de modul in care a fost administrata.

Dacă la patru săptămâni nu apare menstruaţia, TREBUIE făcut testul de sarcină.

Postinor 2 – EXTRAS Prospect :
Postinor 2 conţine două tablete, care se iau pe rând, astfel : Primul comprimat de Postinor-2 trebuie administrat in urmatoarele 72 ore de la contactul sexual si al doilea comprimat trebuie administrat la 12 ore dupa primul.

Conform datelor furnizate de studiile clinice, se recomanda administrarea primului comprimat in primele 48 de ore (dar nu mai tarziu de 72 de ore) dupa contactul sexual, deoarece eficacitatea preparatului scade daca tratamentul este inceput dupa primele 48 de ore de la producerea contactului sexual.
Daca se produce voma in interval de 2 ore dupa administrare, se va repeta doza.

Escapelle – EXTRAS Prospect :
S-a estimat că Escapelle previne 85% dintre sarcinile posibile, dacă este administrat în primele 72 ore după ce a avut loc un contact sexual neprotejat...
Dacă apar vărsăturile în decurs de trei ore după ce aţi luat comprimatul, trebuie să luaţi imediat alt comprimat.
După ce aţi utilizat contraceptivul de urgenţă se recomandă să utilizaţi o metodă contraceptivă de barieră locală (de exemplu prezervativul) până în momentul apariţiei următoarei sângerări menstruale.

De asemenea, e IMPORTANT să şti că "pilula de a 2-a zi" NU se ia decât CEL MULT de 2 ori pe an ( la un interval de 6 luni ) - deci, NU se utilizează frecvent când bănuieşti că e posibil să rămână însărcinată!

Pentru a avea o EFICIENŢĂ apropiată de 80-85 % pilula TREBUIE luată în primele 48 ore de la contactul sexual „neprotejat"!

De asemenea, e foarte IMPORTANT de ştiut că - în special aceste "pilule de a 2-a zi" - PRODUC o "explozie" hormonală care DEREGLEAZĂ starea generală a organismului ( şi astfel împiedică o eventuală fecundare a ovulului, deci o eventuală sarcină )!
Din această cauză, în GENERAL după administrarea acestei "pilule", se produc DEREGLĂRI ale menstruaţiei ( întârzieri, chiar de mai multe luni ).

Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.gedeon-richter.ro/......202011.pdf

http://www.gedeon-richter.ro/......202012.pdf


ellaOne / pilula de a 5-a zi se poate lua până la maxim 120 ore DUPĂ contactul sexual neprotejat, dar se obţine doar pe bază de REŢETĂ medicală – pentru asta fiind necesar un control GINECOLOGIC şi, recomandabil, o vârstă de peste 18 ani!

ellaOne – EXTRAS Prospect :
„Indicaţii terapeutice
Contracepţie de urgenţă în interval de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.

Doze şi mod de administrare
Acest tratament constă într-o comprimat cu administrare orală, ce se va administra cât mai repede cu putinţă, dar nu mai târziu de 120 de ore (5 zile) de la contactul sexual neprotejat sau nefuncţionarea metodei contraceptive utilizate.
Acest comprimat poate fi administrată cu sau fără alimente.
Dacă în decurs de 3 ore de la administrarea ellaOne pacienta vomită, se va administra un nou comprimat.
ellaOne poate fi administrată în orice perioadă a ciclului menstrual.
Prezenţa sarcinii trebuie exclusă înainte de a administra ellaOne.
Metoda contraceptivă de urgenţă ellaOneellaOneellaOne nu elimină riscul unei sarcini în toate situaţiile.
Dacă sarcina apare după tratamentul cu ellaOne, ca în cazul tuturor sarcinilor, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini extrauterine. Sarcina extrauterină poate continua, în ciuda sângerării uterine.
După administrarea ellaOne, este posibil ca menstruaţia să înceapă uneori cu câteva zile mai devreme sau mai târziu decât data aşteptată. La aproximativ 7% dintre femei, menstruaţia a început cu mai mult de 7 zile înainte de data aşteptată. În aproximativ 18, 5% dintre cazuri, s-a înregistrat o întârziere de mai mult de 7 zile, iar în 4% dintre cazuri, întârzierea a fost de mai mult de 20 de zile."
Pentru alte detalii, vezi linkul sursă :
http://www.medipedia.ro/......-30mg.aspx

În mod "normal", conform Prospectului, menstruaţia ar TREBUI să vină la data obişnuită, sau chiar mai repede!

Dereglările hormonale sunt un efect "secundar", NU apare la toate fetele/femeile - depinde de la fată la fată, în funcţie de cum "reacţionează" fiecare organism.
Şi, chiar dacă ciclul tău se dereglează în urma acestei tablete, în 2-3 luni de la administrare ciclul îşi va "reveni" la normal.


Toate cele bune.