| DutzaDiia a întrebat:

Buna ziua!
Acum 23 de zile am luat o pastila de a doua zi, recunosc, a fost inutil. Am un ciclu menstrual de 21-22 de zile. După 4 zile de la administrare am sangerat putin. Asta este a treia zi de intarziere. Sa imi fac griji?

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| corbulalbrosu a răspuns:

S-a constatat ca in functie de particularitatile fiecarui organism feminin in parte, de regula pe o perioada cuprinsa intre minim 3-4 si maxim 9-12 luni, dupa ce a fost folosita pastila de a 2-a zi intreaga activitate hormonala este mai mult sau mai putin data peste cap ceea ce are ca urmare dereglarea ciclului menstrual si de asemenea si a procesului menstrual care devine imprevizibil si imposibil de a fi anticipat cand si in ce mod se va desfasura. Din acest motiv pe perioada viitoarelor cateva/mai multe luni, va trebui sa te obisnuiesti dar mai ales sa UITI de situatiile, de starile si lucrurile stiute si obisnuite privind modul in care s-au desfasurat ciclurile menstruale pana in prezent. In astfel de situatii exista posibilitatea ca menstruatiei sa inceapa de maine, peste 7 zile, dupa 2 saptamani sau 1 luna. Asta NU inseamna ca ar putea exista o sarcina instalata, ci se va datora faptul ca activitatea hormonala este... dereglata. In ce masura? o vei afla pe parcurs. Multa sanatate!