Ciclu regulat inseamna, ciclul care se succede lunar de luna la exact acelasi numar de zile!
Dupa cum vad, tu ai ciclul la 28-35 de zile, ceea ce il clasifica in ciclu de tip NEREGULAT!
Avand sex protejat de la capat pana la sfarsit, nu ai cum ramane insarcinata, doar ciclul neregulat, asa cum ti-am exlicat, venind cand are el chef.
In cazul in care intotdeauna ati folosit prezervativul si acesta a ramas intreg/intact si bine fixat pe penis pana la terminarea actului sexual, atat teoretic cat si practic este exclus in totalitate orice posibilitate de a se putea forma o sarcina. Starile de disconfort amintite se datoreaza faptului ca atat muschii vaginului tau cat si a muschilor din jurul vaginului adica cei ai uterului si a celor din zona pelvina sunt inca intr-o destul de mare masura afectati de febra musculara care se instaleaza in ei de regula in timpul dezvirginarii. Sangerarea de care amintesti cel mai probabil reprezinta primele semnale ca in curand va porni sangerarea menstruala. In legatura cu mancarimile de care ai amintit s-ar putea sa fie provocate de o posibila si probabila infectie vaginala. Daca persisista si se vor manifesta in continuare va trebui sa-ti faci o analiza a secretiei vaginale intr-un laborator de analize medicale. Multa sanatate!
Atat acele secretii cat si mancarimea si usturimea au disparut, presupun ca usturimea s-a datorat din cauza faptului ca vaginul meu a fost putin iritat de la acea frectie realizata in timpul contactului sexual....insa, menstra inca nu a aparut. Iar durerile abdominale au fost foarte crunte noaptea trecuta, acum nu mai simt nimic...
Cu cateva zile inainte dar si in timpul perioadei menstruale, uterul se contracta pentru a expulza mucoasa care il acopera. Substante asemanatoare hormonilor, numite PROSTAGLANDINE care sunt produse de organismul femeii cu scopul de a declansa pornirea menstruatie, deci PROSTAGLANDINA este substanta care provoaca contorsionarea muschilor uterului si determina durerea, inflamatia si declanseaza contractiile uterine musculare. Cu cat nivelurile de prostaglandine sunt mai ridicate, cu atat crampele menstruale sunt mai severe. Multi experti considera ca aceste contractii severe contracta vasele de sange care alimenteaza uterul si provoaca si ruperea lor.
Daca vei accesa si lectura articolul urmatorul, vei intelege care este originea atat a crampelor uterine cat si a durerilor asociate.
http://www.sfatulmedicului.ro/Ciclul-menstrual/crampele-menstruale_9866
De ce sunt unele crampe menstruale atat de dureroase?
,, Crampele menstruale sunt cauzate de contractii uterine care apar ca raspuns la eliberarea de prostaglandine si a altor substante chimice.
Crampele sunt cu atat mai dureroase atunci cand cheaguri de sange sau bucati de tesut din mucoasa uterina strabat colul uterin, mai ales in cazul in care canalul cervical este ingust. Diferenta dintre crampele menstruale dureroase si cele care sunt mai putin dureroase depinde de nivelurile de prostaglandine ale unei femei.
Femeile care au crampe menstruale au valori ridicate ale prostaglandinelor la nivelul endomentrului (mucoasei uterine), comparativ cu cele care nu experimenteaza crampe menstruale.
Crampele menstruale sunt similare cu cele intalnite la femeile insarcinate atunci cand li se administreaza prostaglandine, sub forma medicamentoasa, pentru a li se induce travaliul.''
Multa sanatate!
Dacă va-ți protejat tot timpul nu sunt șanse să fii însărcinată.
Poate fi ceva de natură medicală. Ar trebui să mergi la ginecolog.
Buna Delia, intotdeauna cel mai usor mod de a scapa de griji de genul acesta este sa iti cumperi un test de sarcina. In mod normal, daca prezervativul nu s-a rupt in timpul utilizarii si daca a fost folosit corespunzator (https://cu-prezervativ.ro/cum-se-foloseste-prezervativul/) nu ar trebui sa iti faci griji. Usoarele mancarimi este posibil sa fie datorate unei tulburari a florei vaginale si/sau a PH-ului, deoarece un "obiect nou" a fost introdus acolo . Dureaza ceva pana se adapteaza. La unele femei mai sensibile, flora vaginala si PH-ul sunt afectate dupa fiecare act sexual. Poti folosi niste ovule de intretinere, cu ar fi Zenella Med, cel putin o data pe saptamana, pentru intretinere. Sunt foarte bune. Nu ignora si faptul ca ciclul menstrual feminin este direct influentat de psihic asa ca daca ai fost agitata, nervoasa, emotionata..., acesta poate fluctua. La fel trebuie sa stii ca si secretia normala la femei, variaza in functie de persoana si de perioada ciclului menstrual. Mai exact, inainte si dupa sangerarile menstruale secretia vaginala este vascoasa si in cantitati reduse, putin albicioasa.Cand esti spre ovulatie si in timpul acesteia, secretiile vaginale devin mai abundente, mai clare si mai lipicioase, ca sa "prinda" mai bine spermatozoizii, deoarece corpul se pregateste in fiecare luna de o eventuala sarcina. Imediat dupa ovulatie, e posibil ca secretia sa fie iar mai albicioasa si chiar sa apara usoare mancarimi, deoarece nivelul de hormoni scade si modifica din nou sensibilul "echilibrul" de la nivelul vaginului. Daca insa, mancarimile continua, iar ciclul nu apare, trebuie sa mergi la doctor, trecand peste orice vina, frica sau rusine pentru ca este in joc viata si sanatatea ta. (Alexandra)
Din moment ce v-ați protejat, nu sunt șanse să rămâi. Prezervativul a fost verificat după contact?
Poate fii vorba de o dereglare hormonala. Îți spun din experiență, mie mi-a întârziat ciclul o lună după ce mi-am început viața sexuală.
Dacă totuși ești în dubii, fă un test de sarcină.
Pupicei!
Da, prezervativele au fost verificate dupa fiecare contact.