Dacă vrea sa scape de de acea dependenta ar putea merge de buna voie la centrul Teen Chalege România care are cent centre la Cluj și la București unde te ajute sa scapi de toate felurile de dependente: alcool, droguru,, jocuri de noroc, furt, etcAu ca angajați majoritatea oameni care au luptat ei înșiși cu aceste dependente dar deja de mulți ani au reușit sa scape dar știi prin ce trec cei ce încă se lupta.
O prietena de familie care avea un soț care a sort multe mii de euro pe droguri, a insistat ca el sa meargă acolo și după 6 săptămâni el și, a revenit complet și acum au plecat amândoi în străinătate și lucrează sa plătească datoriile făcute atunci, dar sunt fericiți, el nu a recazut.
Dacă nu accepta sa se trateze cred ca vei avea o viata foarte nefericita, doua vieți ruinate.
Mai...dependentele, fara efort major din partea dependentului, nu dispar. Cunosc un caz unde el a jucat banii de piatra de mormant a propriului copil decedat. Deci mai bine nu cred ca va fi daca de 10 ani exista aceasta problema. Sau ma rog, de ani.
El ce spune despre aceasta dependenta? Intelege ca e o problema? Vezi eforturi de a o inlatura? Daca nu....ai pierdut din start. Oricat te-ar "diviniza"...dependenta va prima in fata ta MEREU. Tu si copiii ( daca ii aveti in plan) veti fi mereu pe locul 2.
Depedenta sau adictie = tratat la psiholog (partenera mea e psiholog )
Acum serios... el nu depune efort in directia asta, vede ca merge si tu nu spui nimic. Ce sa faca? Nu e pacat sa nu continue?
Daca tu pui piciorul in prag si ii spui una si alta poate se aprinde o lampa in capul lui sec. Daca nu, lasat casa goala si altuul!
Ăla dacă are o dependență ( băutură, jocuri sau altceva ) te va distruge de tot pe la 40 de ani.
Este vorba de jocuri de noroc.
Da, mă afectează psihic pentru ca niciodata nu pot fericită pentru ca el în mare parte este nefericit, niciodată nu pot face ceva de viitor, pentru ca se întâmplă ceva si el joacă si cheltuie toți banii lui si cel mai grav frica ca mereu implica cămătarii si mereu trebuie sa stau cu frica "ce se întâmplă daca de data asta nu are bani să-i înapoieze"
Dacă poți să te desparți și să fi liberă și fără obligații îți cauți unul ca lumea.
Salut!
Fugi.Acum.
Nu din cauza ca are o problema cu jocurile de noroc pentru care ar trebui sa caute/cautati o rezolvare.Adica,un psiholog, terapie.
DAR...peste niste timp nu il vei mai suporta.
Eu am fost 13 ani intr-o realtie si eu am spus stop.Nu avea dependente dar avea niste probleme care ma innebuneau(ipohondru, alergic la munca).Nu am mai suportat chiar daca ne vedeam doar cateva ore pe zi.
Am luat-o de la cap si nu am regretat o secunda.Niciodata nu este prea tarziu sa o iei de la capat.
Toti avem diversi "fluturi", dar asta cu jocurile de noroc este una dintre cele mai rele.
Iubirea trece.Si dupa?
Pune-ti intrebarea:peste alti 10 ani il voi mai putea suporta? Ce voi face cand nu am bani de mancare?
Adictiile sunt urate și unii cum multă bătaie de cap scăpa din mrejele lor. El nu a încercat totuși să se lase de acea adicție? Tu ai incercat să-l ajuți să se lase? Există terapii prin care un dependent poate fi ajutat. Poate greșesc dar cumva îmi pare că el profita de tine dpdv financiar ca să-și hrănească dependenta. Un om care iubește pe altul nu profita de el. Mi se pare că ai de-a face cu un manipulator, profitor, genul escrocului sentimental care ți-a creionat o dragoste ideala pentru a te manipula și a-și întreține adicția. E un cerc vicios aici.
SongKangfan1 întreabă: