| LostInSoul a întrebat:

Buna ziua!
Am ciclul neregulat si urmez tratament cu anticonceptionale Karissa. Am luat timp de o luna, apoi pauza de 7 zile, dupa care din a 8-a zi am inceput din nou tratamentul, mentionez ca ciclul menstrual imi trecuse cu 4 zile inainte sa incep a doua oara tratamentul. Problema e ca eram la a 4-a pastila si din greseala sotul meu a ejacuat in interior, neluand anticonceptionalele din prima zi de ciclu am recurs la pastila de a doua zi. Exista sanse sa raman insarcinata?

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dupa a cincea pastila din prima folie esti protejata permanent, si pe durata pauzei si pe toata durata urmatoarei folii.
In perioada in care iie contraceptive NU ai voie sa iei pilula de a doua zi, ea nu iti ofera nici o protectie, iun schimba are o toxicitate foarte mare.
Nu esti insarcinata din cauza ca te-a protejat Karissa. Insa ai facut o mare prostie luand pilula de a doua zi (banuiesc ca dupa ureche, ca nu pot crede ca ai gasit un ginecolog nebun care sa incerce sa te omoare). Mergi urgent la ginecologul tau, cel care ti-a prescris Karissa si afla ec ai de facut pentru a limita efectele pastilei administrate abuziv.

9 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

NU, nu poti ramane insarcinata, fiindca ai respectat modul corect de folosire a pastilelor AC prin administrarea primei pastile de pe noul blister in a 8 zi de dupa pauza. In aceasta situatie indiferent cand a inceput, cat a durat sau cand s-a terminat menstruatia protectia continua fiindca se mentine protectia oferita de hormonii din pastile primului set de 21 de pastile. Protectia instalata in ciclul menstrual anterior va fi continuata/reinceputa din prima clipa de folosire a acestei noi doze. Sotul tau avea si are in continuare posibilitatea sa ejaculeze nestinghetit/fara probleme ori de cate ori intretineti raporturi sexuale, chiar si in perioada celor 7 zile de pauza, in care protectia se mentine pana la folosirea unei nou set de pastile. Multa sanatate.

| LostInSoul explică (pentru corbulalbrosu):

Multumesc frumos tuturor!

| NH4OH a răspuns:

Este evident că dacă iei anticoncepționale de atâta timp și încă continui să le iei nu prea sunt șanse să rămâi gravidă ( în cazul în care nu erai la pauza de 7 zile ).

| LostInSoul explică (pentru NH4OH):

Multumesc NH4OH! Dar nu au fost luate din prima zi de ciclu si de asta intreb...

| corbulalbrosu a răspuns (pentru NH4OH):

Protectia instalata in cele 21 de zile se mentine si pe perioada celor 7 zile de pauza. Se pot intretine raporturi sexuale fara nicio restrictie sau posibilitate de a se forma o sarcina si in aceasta perioada de pauza.

| corbulalbrosu a răspuns (pentru LostInSoul):

Am impresia ca tu confunzi sensul cuvintelor. Perioada in care se produce sangerarea se numeste MENSTRUATIE. Perioada te timp dintre 2 menstruatii consecutive se numeste CICLU (MENSTRUAL). Regula conform careia prima pastila de pe blister se administreaza obligatoriu in prima zi de menstruatie pentru ca protectia sa se instaleze din acel moment este valabila doar in cazul inceperii pentru prima data a folosirii acestei metode de protectie prin folosirea de anticonceptionale. In cazul inceperii unui alt blister (al 2-lea, al 3-lea, etc.) intotdeauna prima pastila se administreaza in a 29 zi care este de fapt a 8 zi dupa terminarea ultimei pastile de pe blisterul anterior indiferent daca menstruatia s-a terminat sau sangerarea inca este in curs de desfasurare.

| NH4OH a răspuns (pentru LostInSoul):

Nu are nimic, nu ai cum să rămâi. Și eu iau de câteva luni. Practic în timpul ăsta cât luăm pastilele suntem protejate. happy Baftă!

| BeardedSamurai a răspuns:

Nu ai mama? Nu ai prietene? Nu ai nicio ruda de parte femeiasca sa te ajute?
Nu mai repeta prostia de a pune asemenea intrebare aici, internetul nu este doctor este un loc toxic unde o sa auzi in general foarte multe prostii.
Nu inteleg de ce lumea isi are siguranta in internet si calculator.
Si se intreaba de ce nu au o viata buna?

| LostInSoul explică (pentru BeardedSamurai):

Nu, nu am pe nimeni. Si eu am o problema, daca ma poti ajuta bine, daca nu multumesc nu ma interesa un astfel de raspuns!