Efectul de diminuare posibila dar nu si sigura (de fiecare data), care poate fi provocata de anumite antibiotice asupra protectiei oferite de patilele AC, dispare complet dupa circa 5-7 zile. In cazul tau concret, efectul antibiotucului folosit a disparut probabil ca din data de 29 cel mai tarziu 31 Martie. Astfe ca poti fi ferm convinsa ca in data de 4 Martie (adica alaltaieri) protectia contraceptiva a redevenit maxima/100% si ca atare sexul a fost intretinut in conditii de siguranta absoluta. Multa sanatate!
Unele antibiotice scad efectul anticonceptionalelor, antibiotice precum klabax, iar augmentin nu scade efectul.
Da,stiu ca scade efectul daca iei antibiotice. Intrebarea mea a fost alta, din 19 am luat 5 zile antibiotic, adica pana in 24, miercurea asta am terminat blisterul si ieri am avut un contact neprotejat, protectia a fost restabilita pana ieri din 24?
Da protectia poate fi restabilita, daca a trecut mai mult de 1 saptamana de cand ai inceput sa iei anticonceptionale fara antibiotic.